26 mar - Elton har kalas

Idag skulle vi på kalas, Per och jag, men inte förrän klockan 14. Per och Jonzon stack till Nykil som vanligt vid halv sju. Själv satt jag vid datorn och skrev visumansökan till Thailand vid samma tidpunkt. Lade ansökan, signerad och klar, tillsammans med mitt pass och en lapp med adress till vilket passet skulle skickas tillbaka till och klistrade igen. Det skickade jag som REK på eftermiddagen.



Därefter skållade jag mandel som jag la i långpannen med salt och olja. De rostades sedan och smakade inte alls dumt!


Jag smälte mörk choklad och doppade några belgiska jordgubbar i det. Men hälften av gubbarna fick jag kasta. De hade redan börjat mögla fast jag köpte dem igår. Chokladen som blev över gjorde jag en liten kaka av igen. Hade använt hela chokladkakan och det hade gått åt om alla gubbarna varit fina... Men det går ju att äta vid annat tillfälle!


Västerbottenosten jag hade köpt på Maxi, 395 gram för 145:-/kg rev jag och hällde i plastpåse. (Den färdigrivna kostade 205:-/kg. Det var liksom värt att göra jobbet själv, du!)



Hällde även upp lite räkor i en skål så de fick tina upp.

 

Vid åtta var jag klar och satte mig och tittade på Discoverys program om Thailand (Anthony Bourdain, No reservations - ett lite rörigt program, tyckte jag nog).

En timme senare gick jag ut för att sola ansiktet lite grann... bara för att vända i dörren. Det var liksom ingen värme ens i solen. Tittade på termometern och läste: 8,6 grader. Hepp! Depp!

Istället gick jag in och sorterade lite kläder - att ha med och inte ha med, och satte sedan på en tvättmaskin som två timmar senare kunde hängas på tork.


Hittade en världsklocka som visar tiden i Sverige och Thailand. Bara att bokmärka den, käre vän, ifall du glömmer bort att Thailand ligger 6 timmar före. Enkelt sätt att veta när jag har vaken tid från och med 16 april när jag väl landar på Koh Samui efter två dygns resa. http://banhuayyang.com/varldsklocka

 

Per kom hem och sade straxt "Vad f-n har du gjort här?" och menade att hela mattan var full med något och började genast dammsuga. Är det dold kärlek eller utmattning för att vi aldrig har haft samma innebörd av ordet ordning?
Jag funderade så klart genast på vad det skulle kunna ha varit... skal från mandeln? Noop. Smält choklad? Inte troligt! Riven ost? Möjligtvis att några småbitar hamnade på mattan då. Underbart!

Klockan blev så småningom halv två och det var dags att åka och hämta svärmor för att åka vidare till kalaset hos Elton!
  • Paketet till Elton - check
  • Arganolja för matlagning och 2 gram saffran till mamma och svärmor - check
  • Fällstolar för utlån till födelsedagsfirande familjen - check

.

 

Stolarna fick stanna hemma med Jonzon. Milla ringde och sa att hon inte behövde låna dem, trots allt. Arganoljan och saffran glömde jag ge till mamma (men kom ihåg att lämna till Berit på hemvägen).

 

På väg in till stan hämtade vi upp Berit, min svärmor och samåkte således till stan. På Eltons dörr hängde ballonger och när det öppnades stod födelsedagsbarnets mamma där bakom.

 

.

Elton hade börjat öppna paket och fått upp en limegrön jacka - och gillade dragkedjorna mest, tror jag. Den kommer han passa i, lilla grodan!

 

 

Jag fick den äran att kontrollera Nescafé Gold innan det serverades utav Jens, medan Elton undersökte påsen där pandan, som blivit direktimporterad av min mamma och Björn från Peking, legat.

 

.

 

Så blev det dags att öppna vårt paket med den lilla bondgården. Mamma Milla var snabbt framme och visade hur man kunde få fram ljud genom att tryck på knappar och därefter blev det melodin för kalaset.

 

.

 

.

 

Dinosaurietårtan krympte. Jag fick uppmaningen att ta av svansen som fått ligga på sidan av eftersom den inte fick plats på brickan... Elton fick smaka men spottade frenetiskt.

 

 

Morfar Per torkade Eltons mun efter allt spottande efter tårtsmakprovet. Elton föredrog istället småbitar av bulle.

 

.

 

Blev lite förtjust i Millas Legoörhängen , inropade på Tradera. Visst är det roliga?

 

 

Efter fikat blev det mer paketöppning varvid en Nasse och en Viggo-bok uppenbarade sig.

 

.

 

Och så blev det lite mer trycka-på-knappen-i -lantgården.

 

.

 

En lite gruppbild på min mamma, Milla och mig själv hann vi också med.

 

 

I data rummet satt Jens och visade filmen med bäbisen som skrattar hysteriskt åt en som river papper. Elton var road men inte lika road.


 

Det var nog roligare med Björns halsband och tillsammans med Eltons farfar och gammelfarmor, tror jag.

 

 

Millas mormor, hon själv och Björn står och diskuterar något, jag undrar såååå vad det rör sig om... Gör inte du?



Längtar efter att få en egen undervattenskamera och höll ett tag i Millas innan vi åkte, bara för att känna hur den känns...


Vi skjutsade hem svärmor Berit och passade på att hoppa in en sväng och säga Hej till Lennart (som ju är svärfar då'ra).

Väl hemma var det dags för matlagning: Inbakad lax med västerbottenpotatismos, räk- och ruccolaröra samt rostade mandlar. Inte helt fel.
Till måltiden serverades det mousserande rosévinet jag köpte häromdagen och det var riktigt gott. Det passade även till de chokladdoppade jordgubbarna som serverades som efterrätt.

.

Var riktigt trött på kvällen, redan vid sju-tiden faktiskt och jag satt ett tag och funderade på om jag inte skulle gå och lägga mig - och så blev det.


Antal steg: 5377



Kommentarer
Postat av: Millan

Tack för igår :)

2011-03-27 @ 09:54:39
URL: http://mammami.se
Postat av: Maria Graube

Tack själva!

2011-03-27 @ 13:00:22
URL: http://mariagraube.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0