22 mar - Silence (tystnad)

Brukar vänta in i det sista att ta mediciner men ibland är det ju nödvändigt... så i natt fick jag sova just därför att jag intog hostmedicin mot min rethosta innan jag gick och la mig (efter Pers förslag). Detta innebar ju även att Per fick sova lite mer i natt, något som kändes bra i själen. Dessvärre började han bli förkyld och som vanligt när det händer, få ont i halsen... Inte lika roligt.

Jonzon skulle vara hemma och vakta huset idag. Det brukar han ha i uppdrag att göra på tisdagar - och brukar ibland passa på att hitta på något på egen hand (initativrik hund, serrö).... som dagen till ära blev att stjäla mattes aloeveracerat och tugga lite på det (glömde lägga ner det i sängbordet innan jag gick).

Själv plockade jag ihop mig själv och mina grejer tidigt eftersom jag skulle till bibblan (med mitt lånekort) och leta efter böcker om Thailand. Tog lilla vägen till stan och stannade för att ta kort på Kapellån i solskenet (rinner mellan Malmslätt och Vikingstad).
Försöker hitta så många glädjepunkter jag kan under mina vistelser i Sverige och det är alltid bra att fotografera dem eftersom man glömmer lätt. Och idag blev det många foton!


Först idag stod besök på Bibblan där jag hittade fem böcker om Thailand som jag lånade. Bra att ha att utgå ifrån även om tvärforskning och djupdykningar sedan sker via internet och på plats i april.

.

Eftersom jag hade lite tid över innan jag skulle skjutsa Milla till jobbet, åkte jag till Vårdapoteket på US. Där hämtade jag ut mina Simvastasin - och köpte en antisnarkmedicin.
Japp, jag köpte ett skum, Silence heter det, att spraya ner i halsen vid sänggående. Det ska göra att man slappnar av i halsen inte inte låter så högt. Alltså... nu vet jag inte hur nödvändigt det var att köpa den (för 185 kronor!) för Per berättade senare idag att jag inte snarkat sedan jag kom hem haha. Kanske viktminskningen på sex kilo har gjort sitt? Aja, det kan ju vara en bra-att-ha-"pryl"...


Milla och jag var lite tidiga så vi hoppade in på Ikano och fyllde på mitt Resekort ifall jag vill in till stan men inte har bilen. Milla och jag har delad vårdnad om Ejla under tiden jag är hemma.
Milla köpte present till en arbetskamrat som arbetade sista dagen idag och skulle gå på mammaledighet.

.

När vi var klara lämnade jag av henne på Elgiganten. Själv fortsatte jag till systemet för att köpa matlagningskonjak men se det blev inget. Det var ju svindyrt med konjak! Kollade iställlet på whiskyn men upptäckte samma sak där. Det blev bara ett australienskt rött vin med skruvkork för 49 spänn till matlagningen. Smakade en klunk och jag måste nog säga att för det priset var vinet godkänt  - men kanske inte mer då. (När vi kom hem, Per och jag, visade det sig att vi har både konjak och whisky som jag kan använda till matlagning. Vilken tur, va?)


Därefter kände jag en "crejving" efter ChiliCheese och hamnade på Max innan jag mötte upp Per på Maxi där vi veckohandlade på typ 20 minuter. Det är så det går till när Per tar rodret. Inget lull-lull där inte. Per handlar det han ska ha utan att kolla prislapparna - väldigt manligt! Han tar det han vill ha/behöver, helt enkelt. Själv kan jag ju ledigt gå på matvaruhus i två timmar för att veckohandla. Men kan ju missa något ExtraPris ju!!!

.

Jonzon blev som vanligt glad när vi kom hem och idag blev det Igelkotten som fick vara med under välkomnandet.



På eftermiddagen
  • tärnade, marinerade och wokade jag mina kycklingfiléer till sallad och gryta
  • skivade och stekte falukorv till Långtradarmacka och Korv stroganof
  • kokade köttfärssås
  • stekte hamburgare
Jajamensann! Var lite i matlagningstagen och tänkte att jag lika gärna kunde förbereda och göra mitt liv enklare längre fram.

På seneftermiddagen fick jag ett bekräftelsemail på att jag har fått rundresan i Thailand och att jag kanske har ytterligare en före det. Jag glädjer mig oerhört till detta! Dags att se över vaccinationsbehovet! (Läs gärna mer om min rundresa här!)

Kvällen gick till att se slutet av Solsidan. Tack för den! Den var allt lite smårolig...

Till natten tog jag hostmedicin i preventivt syfte (fast det behövs nog inget mer efter idag. Hostan blåste bort med snön, tror jag) och duttade i två sprejningar ner i halsen av Silence. Därefter la jag mig med blåtandradion och P1 i örat för att sedan somna inom fem minuter (som vanligt).

Antal steg: 6 123

Kommentarer
Postat av: Millan

Jag är ju som bekant likadan, måste gå vid alla hyllor för att inte missa något extrapris, oavsett vilken butik! :)

2011-03-23 @ 20:52:05
URL: http://mammami.se
Postat av: Maria Graube

hehe aa Jag vet

2011-03-26 @ 08:17:32
URL: http://mariagraube.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0