21 mar - Linköping by day

Vaknade runt tre av hostan. Klev upp så Per, som ju skulle upp och jobba, kunde få sova ett par timmar till. Kaffe och macka framför datorn blev det. (Vet inte om han fick sova ändå eftersom jag satt och hostade i vardagsrummet och Jonzon hela tiden öppnade dörren som jag stängde.)

Jag laddade och bytte telefon till min C905 för att känna efter om det var den jag har längtat efter hela vintern. Och det var det. Jag var väldigt glad över att ha den som en del av mig själv igen!



Skrev ut min kom-i-håg-lista för dagen. Övre halvan med saker att göra (som sedan fylldes på förstås), nedre halvan med mina smörgåspåläggsrecept som jag tänkte handla lite utav idag.



Jag ringde Vårdcentralen och bad Gunilla, diabetessköterska ringa mig för en provtagningstid för socker och blodtryck men hon ringde aldrig tillbaka.
Jag bokade även tid till tandläkaren på Thea nere vid World Class och fick redan idag klockan 10.30. Vid tio stod Elton och Milla utanför, redo att åka med mig in till stan. Jag skulle få köra runt med min bil idag.


Foto: Milla Johansson

Milla och Elton lekte i väntrummet medan jag undersöktes.


Foto: Milla Johansson

Fyra röntgenbilder, hålkoll, tandstensborttagning, slipning, tungexamination samt floursköljning genomfördes professionellt av tandhygienist Ingegerd Tengvall, som gav mig beröm för välskött mun (tror det är typ 18-20 år sedan jag hade hål senast). 190 kronor senare kom vi nöjda ut (hade två tandvårdsbidrag att ta ut samt rabatt eftersom jag var förstagångskund. Är det suvve eller är det suvve?)

.
Jag var glad - och Elton var glad

Vi tog bilen till Ikano efter detta.


Foto: Milla Johansson

Där besökte vi först Intersport för att kolla in MBT skor men de står jättebra kvar där på hyllorna, klumpiga, fula till en kostnad utav 1900 spänn!
Det blev istället ett toabesök och det var riktigt skönt att det var gratis. Ingen liten städerska stod där och ville ha en dirham (eller krona)! Å andra sidan är idén med städerska på toa inte så dumt, kunde jag konstatera när jag klev in och sparkade undan papper på golvet...


Bokia hade lite bokrea kvar så vi gick in, botaniserade och kom ut med varsin bok. Jag köpte en något värdelös, oinnehållsrik bok om Koh Samui men den var ju så billig ((från Lonely Planet, faktiskt), 27 kronor)...

 

Vi gick inte på Ikea en sväng också. Jag köpte två rektangulära och två djupa tallrikar i beige. Har ju blivit inspirerad av alla matlagningstävlingar jag har sett både vad gäller mat från grunden och uppläggningar. På Willys köpte jag mat att lägga på tallrikarna och fick lite hjälp av Elton med den biten.

 

Foto: Milla Johansson


Efter matshopping på Willys blev vi lite hungriga och gjorde något åt detta. En gyros med ris för mig, kycklingspett med ris för Milla och en Hipp Pasta bolognese för Elton.

 

..

(Foto t hö är taget av Milla Johansson)

 

Innan vi lämnade Ikano gick vi upp till Åhlens leksaksavdelning där Elton hittade en boll som var nästan lika stor som honom... och Milla visade gung-barbapappa (som hon gärna vill ha haha).

 

.

 

Milla och Elton skjutsades hem på eftermiddagen. Jag skulle behålla bilen och åka in imorgon igen. (Hade nämligen glömt mitt bibliotekskort och kunde inte låna några böcker som det var tänkt idag. Men det hinner jag ju i morgon innan jag ska skjutsa Milla till jobbet. De öppnar nämligen redan kl 8!!!:


Innan hemskjutsningen åkte jag till Graflunds och lämnade in mina lokalnycklar i receptionen. Hoppas nu bara på att den som ska ha dem, får dem. Det verkar inte fungera helt där uppe. Har fått en påminnelse på en räkning jag inte ska betala...

 

.

Kortet t hö är taget av Milla Johansson genom en smutsig bilruta...

 

Vi åkte även förbi Martina och Chrille (men då missade jag att ta kort) för att lämna presenterna från Marocko. Men jag åkte tillbaka igen när jag hämtat Babygym, badkar och skötväska hos Milla. Martina ska få låna dem till Albin-bebisen.

 

.

 

Tittade på min lista och funderade över om jag skulle göra något mer men näe, jag hade ingen lust. Istället åkte jag hem och lastade in allt som låg i min fulla IKEA-väska i hyllor, frys och kylskåp.

 

 

På kvällen invigde jag mitt nyinköpta porslin och diskade min nya wokpanna. Har ju wokat i nästan ett halvår och tänkt fortsätta med det nu när jag är hemma. Första proteinkapitlet i min svenska wokhistoria är kyckling som ligger på tining.

 

.

 

Antal steg denna fantastiska måndag: 10 547


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0