20 mar - Mormorkalender och smörgåspålägg

Klockan 06.20 var jag trött på att ligga och satte mig upp. Sen blev jag trött på att sitta och ställde mig upp. Sen blev jag trött på att stå och började gå, mot badrummet först, köket sen. (Japp, inspiration till dagens första meningar på bloggen är så klart Vardagsgruppen). Att jag vara trött på att hosta behöver jag nog inte säga. Men det gick å andra sidan inte att påverka så det var ju bara att gilla läget.
Men Milla och Elton som hade tänkt komma och sova över nekade jag hustillträde. Onödigt att riskera deras hälsa när det bara är en vecka till Eltons ettårskalas!

Dagens första projekt efter frukosten var att gå igenom papper från 2008 till idag. Man ska ju spara papper i tre år och nu sorterade jag dem i ordning. Kände mig lite nöjd när jag var klar.

På förmiddagen och in på eftermiddagen satt jag sedan med Projekt Mormorkalender. Eftersom jag lever ett nomadliv ser jag ju inte familjen så mycket och då det kommer nya små familjemedlemmar så känns det lite viktigt att de åtminstone har sett mig och kanske lärt känna mig lite grann innan jag dör.
Valet föll på VistaPrint och jag tog JPEG-bilder från de senaste fem åren. Resultatet låter vänta på sig ett par veckor dock...


Lite mer datajobb blev det så klart på eftermiddagen och kvällen. Skickade ut en påminnelse till tjejgänget om hazarden den 3e april. Vill ju inte att någon ska missa detta underhålllande event!

Därefter surfade jag runt och letade efter olika pålägg som passar på mackor. Äter ju knäckemackor som mellis när jag är hemma i Sverige och det blir lite trist att bara ha ost och körsbärstomater på. Och det här kom jag fram till. (Har i huvudet hur jag gör nedanstående pålägg).

Tonfiskmacka Pannbiffmacka Kycklingmacka Långtradarmacka
Tonfisk köttfärs Kyckling Falukorv
Majonäs skivad tomat Majonäs Ägg
Gräddfil Saltgurka
Gräddfil Rödlökgarnering
Purjogarnering
Curry


Gurkgarnering




Räkmacka Sillmacka Köttfärsmacka Renskavsmacka
Räkor Matjesill köttfärs Renskav
Majonäs Potatis tomatpuré Kantareller
Gräddfil Ägg vitlök Persiljegarnering
Avocado Gräddfil Rödlök
Dillgarnering majonäs Chili

Gräslökgarnering Persiljegarnering




Baconmacka Salamimacka Leverpastejmacka Parmaskinkamacka
äggröra Salami Leverpastej Parmaskinkamacka
bacon Brieost Gräddfil
Fetaost
Gräslökgarnering
Cornichon Soltorkade tomater



Laxmacka Janssonmacka Kalkonmacka Kasslermacka
Lax Potatis Kalkonfilé Kassler
Potatis Gul lök Philadephiaost Senap
Dijonsenap Ansjovis Sallad Gräddfil
Gräddfil Vispgrädde Tomat Rödlök
Sparrisgarnering

Rivenmorotgarering





Sen hittade jag recept på Chokladfondant till 2 portioner! Det åt jag första gången i El Gouna, Egypten för flera år sedan och nu blev jag lite sugen på att ge mig på det någon helgdag när jag är i Sverige. Vi får se om den önskan håller i sig dock... Är ju inte den som bakar överdrivet mycket.

Avslutade kvälllen med citronté med lite saffran. Saffran använder vi för att stärka immunförsvaret i Marocko och det räcker med ett par pistiller. Och förkylning och hosta är typiska dåligt-immunförsvar-symptom. Som Milla sa; "Du blir ju alltid förkyld när du kommer till Sverige!" Och hemvändarturerna gör mig ju alltid lite nedstämd...



Antal steg: Blev inte många men det blir inga ostbollar heller så jag har inte så dåligt samvete hehe

Kommentarer
Postat av: Millan

Ska bli spännande att se kalendern sen du

2011-03-21 @ 21:14:33
URL: http://mammami.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0