14 mar - Pasta för första gången ute

(Uppdaterad med fler bilder) Började dagen med att undra om solen går upp tidigare för jag vaknar tidigare nu. Redan vid fyra! Självklart kontrollerade jag detta bara för att finna att så icke var fallet. Aja, då vet jag inte det beror på. Men nog tycker jag att det är LITE tidigt även för min smak.
(Om du vill veta soluppgång/nedgång i Linköping, kolla här! Du kan så klart skriva in din egen stad om du bor någon annanstans.)

Det blev således en lång startsträcka för utflykten till Taroudant. Så hur fördrev jag tiden då? Jo, med att blogga det här, kolla på Masterchef med Chef Ramsey, Top Model och njuta av blixt och dunder. Det kom aldrig igår som jag trott. Molnen liknade bara åskmoln. Men idag kl 05.57 kom det! Då blev det läge att dra ur sladden till datorn till och med (och därmed insåg jag att jag måste köpa nytt batteri!).


Till Taroudant guidade jag i bussen som valigt. Emeli Bülow tog ett kort på mig vid ett sådant tillfälle i februari. Här kommer det!



I Taroudant åt jag berberomelett med tomat på vanliga stället (bild från ett tidigare tillfälle taget av Emeli Bülow igen).


Därefter följde jag med några gäster in i soukerna. Själv letade jag efter babouscher (marockansk toffel) som matchade den uppsydda djellaban. Det var ju helt lönlöst! Kanske hittar jag det i Marrakech imorgon.

Kommer förresten sakna köttet här i Marocko. Det är så välhängt och oframstressat...



Det där ko-skinnet som jag har gått och sneglat på nästan hela säsongen får hänga kvar. Men nu har jag det på bild. Hade gärna haft det i ett rum om jag haft en lägenhet...


Och ja, det ösregnade hela tiden vi var ute. Men vi sökte skydd hos Apelsinjuicemannen och satt en stund inne hos honom med gästerna innan vi var tvungna att gå till torget för att möta upp de andra och ringa efter bussen.


Jag hann ångra mig flera gånger att gummistövlarna inte kom med. Mina fötter blev dyngsura så på hemvägen satt jag barfota med fötterna i sabra-väskan och guidade haha.

Efter utflykten åkte jag till kontoret. Där satt Emeli och vi gick snart på lunch på Paris och valde pasta bolognese båda två. Jag insåg då att det var första gången jag beställde pasta på restaurang sedan jag kom hit. Märkligt!

Efter den sena lunchen öppnade vi Servicekontoret och det kom tre gäster totalt under tiden vi hade öppet. Ibland undrar jag varför vi ens har ett servicekontor. Det kommer ändå inte så många.

När vi stängde var jag kraftigt nedkyld. Det blev taxi hem till en lång, varm dusch och insmörjning med arganolja, sedan på med fleecedjellaban och in under fleecefilten. Kvällen gick sedan till reprisen på Top Model och Master chef och tidigt sänggående.

Antal steg. 7 645

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0