17 juni - Där fick du!

Det blev en speciell natt, kan man säga.

Jag har haft svårt att somna sedan jag flyttade in i den nya lägenheten och har testat lite olika varianter för att kolla vad det kan bero på. Det kan vara av olika orsaker och en kan vara att sovrummet ligger på ett currykors och eftersom jag inte kan möblera om så är det som det är. Jag ska testa att sova i allrummet istället någon natt - fast inte förrän mina objudna gäster försvinner. De kommer förmodligen från avloppet i köket och/eller badrummet.

För i natt runt halv tolv hade jag precis somnat till och kände plötsligt hur något stort sprang över kinden på mig. Jag viftade bort det och tände lampan för att kolla vad det var - och fick se en jättestor kackerlacka. Sånt uppskattar jag inte mitt i natten. Jag kan med kackerlackor men inte mig.

Jag sa förstås till på skarpen: "Men vad f-n gör du?" och gick ut och hämtade typ-Radar och sprejade den medan jag sa "Så går det när man springer in till mig på nätterna. Där fick du! "varvid den straxt vände på rygg och sprattlade med benen av nervgiftet. Och där låg han sedan ovanför huvudkudden under natten och döden dog medan jag somnade om under täcket med det citrondoftande nervgift runt omkring mig. (Fast innan jag gick och la mig gick jag och sprejade med typ-Radar i allrummet för några fler såna där besök ville jag inte ha.)

På morgonen när jag kom ut hittade jag en till i samma storlek, död i en djup tallrik i diskhon. Jag träffade Johan på dagen och han ska komma med starkare grejer i ett försök att få bort dem. Du vet hur det är, ser du en vet du att det finns tusentals fler - och de är kanske världens äldsta skadedjur så de vet precis hur och vad de ska göra för att överleva.

Om du tror att du inte har dem i Sverige och är glad över detta, måste jag göra dig besviken. Du har dem både ute och inne.Du vet bara inte om det. Läs mer här om du har lust.
http://www.nrm.se/s...v/meny/faktaomnaturen/djur/insekterochspindeldjur/ovrigainsekter/kackerlackor/inomhuslevandearter.176.html
http://www.nrm.se/sv/meny/faktaomnaturen/djur/insekterochspindeldjur/ovrigainsekter/kackerlackor/utomhuslevandearter.1087.html




Slängde båda kackerlackorna i soppåsen och släppte in Bobby och Nacho som kom och knackade på med tassarna i olika omgångar. De gjorde mig sedan sällskap under frukosten och sprang in och ut under dagen medan jag satt med ekonomin.
Noop, den blev ju inte rätt igår... och inte idag heller men nu fick jag bokföra iallafall med en minusdiff på 300 bath. Proffsen på HK kommer säkerligen hitta felet så får jag korrigera senare. Ingen ko på isen även om det så klart känns trist att inte komma på det själv!



På eftermiddagen gjorde jag potatissallad igen. Den här gången tillbringade den tid i en fungerande kyl. Till detta stekte jag proffsigt (man har väl studerat matlagningstävlingar?!) två oxfilébitar och fräste upp färsk sparris till detta. En väldigt god lunch blev det och det tyckte hundarna också. De fick nämligen de lite seniga bitarna...

På kvällen hade jag lyckats med bravaden att blogga ifatt alla dagar sedan jag kom hem från Bangkok. Det var en veckas blogginlägg, det. Men nu så ligger jag i fas och kan nöja mig med ett inlägg per dag igen!

Antal steg: så få som möjligt. Jag hade fri-från-promenad-och jobb-dag. Nåja, det gick ju så där som jag beskrev. Men jag gick inte så mycket iallafall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0