15 juni - Flera solkors, tack!

I förrgår och i natt fick jag sms att mitt kontantkort måste laddas på annars går det ut. På väg till jobbet köpte jag därför påladdning med 60 bath. Superenkelt att ladda på var det.



Det var ju den stora mittimånadenekonomidagen idag. Då går det åt extra energi eftersom jag tycker det är väldigt tråkigt att sitta med såna saker. Det blev ett äpple på förmiddagen och en rumstempererad matlåda till lunch (vi har ingen mikro).



Vid tre bestämde jag mig för att nu fick det vara nog. Det var dags att gå bort till Chaweng Cove och lämna en utflyktsbiljett till gästerna där. Men på vägen hade jag ett viktigt stopp.

Tänk vad en del saker kan göra intryck på en. På 90-talet fick jag en halsberlock - en variant på solkors - av en ung Janne Karlsson, då en löpande hårdrockare på SAAB, idag precis lika dan fast äldre haha - och gift istället för sambo. Jag minns inte helt varför jag fick korset, inte han heller när jag frågade, men jag har iallafall tyckt väldigt mycket om det och det har alltid varit med på mina resor just därför.
Sedan jag hittade smedjan som tillverkar smycken har jag gått och tänkt om jag inte skulle göra ett par örhängen och ring med samma solkors så jag har ett set som matchar.
Och idag kom så dagen. Jag spatserade in, visade mitt solkors och förklarade vad jag ville ha. Så nu ligger min beställning där och på tisdag ska det vara klart. Det blir intressant om de har förstått vad jag har förklarat. Det är ju det där med språksvårigheterna, du vet.



(Ifall du undrar varför jag inte valt att ta med något från mannen i mitt liv så är svaret enkelt. Jag kan inte minnas att jag någonsin har fått något smycke av honom. Han är ingen Att-ge-bort-presenter-eller-blommor-person. Han tycker sådant är onödigt har jag för mig att han har sagt någon gång redan för 23 år sedan och det har han levt upp till.)

Idag gick jag vägen istället för längs med sjön på väg till hotell Chaweng Cove. Var tvungen att påminna mig om att den faktiskt tar längre tid en den via Samui Ring Road.
Passerade den något föråldrade skylten på kungen och drottning. Kungen föddes 1927 och ligger för närvarande på sjukhus. (När han dör borde de ju vara Kronprinsen som tar över men han är också gammal. Det lutar åt att Kronprinsens son kommer ta över istället. Det blir ju intressant att se hur saken utvecklar sig!)

Mitt emot skylten såg jag något glädjande. Det verkar dra ihop sig till ännu en marknad (kan även vara för ett bröllop, berättade Sari Taxichaufför). Vet inte varför jag tycker det är roligt. Jag handlar ju sällan eller aldrig något haha



Hundar vilar i trädskuggan och idag fann jag en stor fin hund som rullade runt på gräset när jag kom förbi.
Lite längre bort såg jag hur det fortsätter muddra Chaweng Lake. Det är två maskiner som går för fullt hela dagarna sedan någon vecka. De bygger upp små murar som jag inte helt vet vad det är tänkt med. De kanske bara samlar ihop på ett ställe och ska gräva upp och återanvända det som fyllningsmassa vid något bygge, inte vet jag.



Jag lämnade ett brev till gäster på Chaweng Cove och bestämde mig därefter att ta en promenad till Sweden bar & restaurang för att kika på deras meny. Vet ju inte helt vad de har ifall någon skulle fråga.
Menyn var lite rolig. Vad sägs om svenska rätter som Tacos? Pizza? Kändes väldigt svensk - inte. Men det visade sig att de använder svenska recept och vad jag vet är detta enda stället här som man gör pizza med tunn botten. Alla andra har panpizza och vem gillar deg liksom? Näe då kan man lika gärna ta en Dagobertmacka.
Noterade att man även erbjöd Björn Borg och Freddy Perry. Inte dåligt. Visste inte att de bodde här! haha Frågan är om de vet om det själva...

Så vad hände? Jo, jag beställde deras egen pizza för 350 bath. Den skulle innehålla bearnaisesås och det är något jag gillar. Förväntansfull tog jag emot pizzan och en skål med gult, lite geggigt innehåll. Färgen var rätt men jag lovar, där fanns inte ett uns dragon i. Det var inte bearnaise, inte. Men i övrigt var den okej så den fick följa i en doggybag hem. Äter ju inte så mycket och man kan ju linte ämna!



När jag kom hem blev jag förvånad över att det inte var städat. Har ju städning 14e och 30e varje månad och igår hände det inget, lika händelselöst var det idag.
Jag hade sökt Johan tidigare på dagen för jag ville betala hyran och han ringde tillbaka senare på kvällen. Passade på att fråga om Ae hade slutat men han trodde bara att hon hade glömt bort mig. Så viktig jag kände mig då'rå. Han skulle säga till henne så kanske imorgon får jag nya handdukar och lakan och skurat golv...

Antal steg: 13 601

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0