7 juli - "You look like muslim from Dubai"

Dagen började oroväckande.
Först höll jag på att trampa på en giftig tusenfoting i badrummet. Jag var glad över att Johan hade bytt lampa så jag såg den. Den dog med Typ-Radar i ådrorna (om de nu har ådror). Tänk om jag hade blivit biten! "Det hade inte varit roligt", sa jag till mig själv.

Sen tappade jag mina glasögon på badrumsgolvet (kanske för att jag fortfarande var överraskad av tusenfotingen, jag vet inte.) Jag tog upp ögonen och satte dem på näsan. De hade blivit väldigt smutsiga tyckte jag, för jag såg supersuddigt. Tog handduken och skulle torka glaset - som inte var där! Hahaha Du kan tro att jag blev väldigt förvånad - och lite sur!
Famlade runt på mattan och hittade till slut glaset. Jag svor högt. Jag som skulle ha fridag på Natien och så händer detta. Kanske skulle det bli nödvändigt med ett besök hos optikern istället?
Jag kollade så glaset var helt och började sedan försiktigt trycka tillbaka det och fortfarande i skrivande stund (22.08 på kvälllen. Ja det blev väldigt sent i säng idag!) sitter det kvar! 



Jag hade tänkt promenera till Natien men efter morgonens trauman tappade jag sugen lite grann. Dis hade dessutom bildats och det kunde bli kort tid i solen så valet föll på taxi för att komma snabbare dit. Iklädd vita breda hårbandet, bruna galabejan med paljetter som solklänning med bara bikinin under, åt jag en rostad macka med bacon innan jag hittade mina trevliga gäster. Efter att ha stått och pratat med dem en kvart hittade jag sedan en solstol som jag kände kunde passa mig väldigt bra idag!

Jag hade smort in mig med solskyddsfaktor 4 redan hemma och doftade kokos - i en timme. Sen var jag genomsvett och fick gå och duscha.
Ja, för det är ingen idé att bada i havet. Det är runt 28-29 grader varmt och svalkar inget plus att det är så långgrunt att man får gå ihjäl sig. Poolen håller kanske 25 grader och är heller inte mycket till nedkylning. Bäst är alltså duschen!

Mina gäster skulle också vara på stranden idag och låg ett stycke ifrån mig. Men vi pratade en hel del med varann trots detta. Jag har så härliga gästerm, inte bara här utan även på andra destinationer jag har jobbat. Det är de som gör att det här jobbet är så himla roligt! Utan dem... ja, då skulle jag ju bara sitta på kontoret och prata med en dator!
"Kan du ta en bild på mig så jag har när jag solar", frågade jag vid ett tillfälle och det blev ett par stycken.


Jag noterar att, trots att BMI-procenten har gått ner, hovrar magfett fortfarande ovanför skelettet. Det blir nog bra att fortsätta på Unisense, ja!

Jag noterar att jag ser brun ut också men jag säger bara det att, låt inte kamerans färgåtergivning lura dig! Jag är fortfarande beige - utom i ansiktet! Jag måste ha ett väldigt utstickande ansikte alltså, för jag blir alltid röd i ansiktet. Detta trots att jag går flera kilometer varje dag i fullt solsken och huden borde vara härdad. Men kolla det vita i rynkorna och jämför med tomatrödafärgen på resterande (typ släta) ytor.



Diset försvann under förmiddagen så jag blev kvar hela dagen och åt därför lunch i restaurangen. Det blev kycklingspett med jordnötssås serverat med strimlad kål och morötter. Kryddigt och jättegott!
Straxt efter fyra packade jag ihop mina grejer, lämnade tillbaka handduken jag lånat - och fick för mig att leta efter en kabinväska. Har varit lite avis på de som haft små trolleys med sig på flygplanet En sådan kan ju vara perfekt att ha som extra sändbagage också!

Gick Chaweng Beach Road fram när någon ropade efter mig.
"Are you muslim?". Det var en av taxichaufförerna i gänget vid Samui Seafood Grill & Restaurant.
"No, I just like their dresses", svarade jag.
"You look like muslim from Dubai", skrattade han, och jag tror det var en komplimang.

Jag fortsatte min promenad mot Väsk- och Skobutiken som ju var mitt mål.
Häromdagen hittade jag en liten, söt, brun på Tesco som jag gillade jättemycket men jag tyckte den var alldeles för dyr trots att den var på rea (ca 600 svenska pengar).
Nu hittade jag en liten, söt röd väska, också med praktiska fack och kombinationslås som även den var med på rea - men för halva priset mot den på Tesco! Så efter lång diskussion med expediten på svenska lämnade jag fram mitt Ica-kort. Ja, hon förstod ju inget förstås men det var mest för att överlägga med mig själv. Det fanns nämligen tre olika modeller i ungefär samma storlek och jag ville ju vara säker på att jag valde rätt modell. Men jag tror vi kommer trivas tillsammans. De två röda resväskorna som numera finns i min ägo, kompar redan i sovrummet sida vid sida.

Det blev en skön Fri-från-planering-dag!
Och servicetelefonen lät inte en enda gång på hela dagen! Sånt uppskattas!


Antal steg: Uppskattningsvis runt 2500


BOBBYS HJØRNE
Jeg prøvede at ta venne billede af mig og hundene, da jeg kom hjem. De var ikke helt med på ideen.



Og da jeg ville tage billeder af min nye taske, var jeg alt for langsom. Nacho kiggede forventningsfuldt på døren. Bobby öppande til sig selv ...





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0