9 juli - Mitt liv med Servicetelefonen

Lite jobb och lite fritt var det idag. Och överallt har jag ju Apollos mobiltelefonen med mig. Jag vaknar med den - och jag somnar med den. Den är en del av mig själv den här sommaren.

05.00-08.30
Plockar med den från sängen och ut i allrummet när jag äter frukost. Ibland ligger den på utflyktspappren på det lilla runda bordet. Det är oftast det det handlar om när någon ringer - att de vill åka på utflykt.


När jag går och duschar eller på toa kan jag inte ta med den eftersom jag inte har någon mottagning där inne. Istället är dörren öppen och den ligger på diskbänken framför Typ-Radar och diskmedel.



Morgon och kvälll består ju av att sitta vid datorn - och då är den med!


08.30-14.00

Arbetsdagen börjar ju med en promenad till kontoret. Och eftersom jag just nu inte har någon mobilbältesväska så får den ligga i fickan.



Jag har en kontorstelefon men den är det ingen gäst som ringer på. Förmodligen för att vi inte har kontorstider och för att mobilen är lätt att nå mig på. Så om det ringer så är på 'el mobilo'.
Om det är gäster som ringer handlar det alltså oftast om utflykter. Om det är hotell så är det oftast om någon bokning - eller att någon gäst vill ha tag i mig från hotellrummet.


När jag inte pratar i telefonen ligger den bredvid datorn, beredd att hoppa upp i handen och lägga sig mot örat.



Precis som hemma, måste jag gå på toa även här. Där kan den följa med in för där har jag mottagning. Den ligger bekvämt på bänken vid handfatet.


Om det kommer SMS så har jag som policy att svara inom fem minuter.
Men den här veckan har det uppdagats att meddelanden från iPhone inte kommer fram (Det står "Missing text" och sen en avsändare bara.) Och ibland får jag meddelanden flera timmar senare så det är inte helt tillförlitligt med SMS har jag märkt.


14.00-16.30
Så skulle det bli en halv "ledig" dag. På eftermiddagen chansade jag på att det var ledigt vid poolen hemma. Och när jag är fri från jobb ligger Apolloryggsäcken i en stol hemma och mobilen hamnar istället i min gröna tygväska...



... och ligger jag i solstol, ligger den där också nära den uppblåsbara huvudkudden!


16.30-20.30

Ja, då får du scrolla upp och kolla var den låg på morgonen. Är jag hemma är det de platserna som gäller.

20.30-05.00
Ja, då ligger den mellan mina kuddar i sängen för det händer ju att den ringer sent på kvällar och nätter.



Antal steg: 4319

BOBBYS HJØRNE


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0