29 juli - Guiden bär (lite sliten) Prada

Vaknade tidigt idag. Kanske för att jag la mig tidigt igår. Men det har inte blivit så mycket sömn två nätter i rad på grund av idén om att tjäna pengar på nätet. Och det har ju inte genererat några pengar än... Jag tror nog mer på travet, ärligt talat. Mindre jobb - större chanser haha

Faktum är att jag hade planerat att öka veckospelen den här veckan, från 48 kr till 94. Försökte köpa ny prenumeration på morgonen men de har visst bara öppet när ATG har öppet för spel. Märklig idé för att vara på internet! Är det inte meningen att sånt ska vara tillgängligt dygnet runt?
Men på eftermiddagen var det klart och jag köpte 5 omgångar för 480 kronor. Får se om jag vinner mer när jag satsar mer. Har läst någonstans att bäst chans har man om man satsar 150 spänn, men det får bli längre fram isåfall. Tycker det är lite väl mycket pengar att spela för varje vecka redan egentligen!

Idag hade jag Fri-från-planering-dag och den var, som vanligt numera, molnig. Tvingade mig till solstol under molnen men det känns så himla meningslöst. Istället gick jag ner på byn. Jag hade ju ett mål idag. Köpa väskan!


Byggjobbarna sov middag vid vägkanten när jag gick ner på byn. Det såg himla skönt ut!

Idag testade jag en ny väg ner till Beach road, och det var ju himla trevligt - men mycket längre! Å andra sidan kom jag ner till sjön och insåg att man faktiskt kan gå längs med sjön därifrån till den där restaurangen med svanarna om du minns. Det är en ganska lång bit det!


Plötsligt såg  jag Chaweng Lake! Och det går faktiskt att gå på en väg runt, iallafall halva sjön.


Gick förbi det blå huset - fast på baksidan. Brukar annars gena i det bostadsområdet som ligger intill fast på andra sidan..



Utsikt över sjön mot Pagodan och Q-bar (som du ser å höjden). Det är till höger om pagodan restaurangen ligger nere vid sjön, den med svanarna.


När jag ville gå ner mot Laemdin Market upptäckte jag att vägen var avstängd. Vägarbete!



På väg tillbaka såg jag en stig! Undrar vart den går? In till ett hus visade det sig med en tomt inhägnad med taggtråd. Bara att vända och gå tillbaka, alltså.



Men hur i hela friden skulle jag kunna komma till Laemdin Market härifrån?


Hittade en väg som kändes fel men typ rätt ändå. Det var iallafall bästa alternativet så här långt.


Lite längre ner fick jag syn på en skylt med namnet Laemdin guesthouse på - och jag var lycklig! Men hamnade istället på bargatan!
Och alla som sagt att man inte kan komma till huvudvägen den vägen. Det kan man visst det - om man går och inte tar bilen!



På Laemdin köpte jag tomater och ett Nalle Phu-set
till Elton och Albin att ha hos mormor...

Från Laemdin Market gick jag vanliga vägen ner till Beach road. Där blev jag förvirrad. Jag kom nämligen inte ihåg var väskbutiken låg haha. Så jag sprang väl fram och tillbaka som en huvudlös höna tills jag bestämde mig definitivt för vilket håll som gällde. Men i mitt förvirrade tillstånd uppmärksammade jag att Sweden Bar & Restaurant fått ut sin gatupratare. Nu blir det ju genast lättare för gäster att hitta dit!


Sweden Village hade fått ut sin gatupratare!


Smet in på Luckana's där de har billiga viner men jag orkade inte köpa något och gå och dra på. Men för information så har lite udda märken. De säljer även det kända Mont Claire på jumboflaskor för straxt över 400 bath bara! Det ligger väldigt anonymt så man måste veta var det ligger. Håll utkik efter en blinkade skylt med "Open" på. Det är det enda skylten du ser i gatuplan.


Luckana Super (de menar nog Supermarket).

Så äntligen hittade jag väskbutiken. Men som jag beskrev tidigare så var väskan lite sliten redan och jag frågade därför om de hade någon annan. Säljaren sprang iväg och kom tillbaka med en, fast i färgen som jag var ute efter igår... Och nu fick jag ju lite beslutsångest. Vilken färg skulle jag välja? Beige? Terrakotta? Men fy, vad jobbigt det blev.
Till slut bestämde jag mig för att gå på den jag hade visualiserat - den beiga.

Nu var det bara den lille röde djävulen som saknades, den jag ska ha i blixlåset. Men eftersom jag inte kunde köpa den förrän jag bestämt mig för väskan, så blev det ingen den här dagen. Bara orkade inte att gå tillbaka!

Och vad tänkte jag på resten av dagen, tror du? Japp, köpte jag rätt färg... För snart uppenbarade sig nästa problem - matchande skor! Jag som trott det skulle bli enkelt med beiga skor. Jag hittade bara de som var åt terrakottahållet. Jamen, är inte detta ironiskt???
Å andra sidan får jag nog erkänna att jag är lite hysterisk vad det gäller att matcha. Färgen måste nämligen vara Exakt annars får det vara... Jag är övertygad om att väljer jag att gå tillbaka och byta till den andra väskan imorgon så hittar jag inga skor i rätt färg iallafall haha. Det är liksom så det är, va!


Köpte jag rätt färg? Näe, jag måste kanske gå och byta...

Jag bestämde mig för att leta smådjävlar genom att gå hela shoppinggatan - men de har visst bara vid Chaweng Cove så det blir att gå tillbaka i helgen då.
Däremot hittade jag hon som säljer Krimskrams men även har äkta pärlhalsband och jag hittade ett jag ville ha till min Lilla Svarta. Men hon måste korta det - och göra armband som matchar. Vi ska ses igen nästa vecka när min klänning är klar! Problemet är örhängen, det har hon inga med äkta pärla, men jag tänkte be att få ta ett par pärlor och lämna till guldsmeden vid kontoret och låta göra ett par! Allt går ju att fixa här om man har tid.


Hon ska göra ett kort halsband och ett armband, har vi bestämt.


På kvällen hände inte mycket. Jag funderade fortfarande om om jag valde rätt färg på väskan, lagade tacosås, tvättade och bloggade. Därefter - horisontalläge!

Antal steg: 13955


BOBBYS HJØRNE


*snuser* Kan jeg morgenmad her? Ikke?
*
suk *
Så jeg kan lige så godt gå ud igen...



Om ettermiddagen var Bobby ind og hvilede lidt, som han plejer at gøre hvis jeg er hjemme.


Før vi skiltes for natten., kom jed ned på hunderenes niveau af lave lidt gulv snak.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0