25 juli - Det blir nog inte som förr

När jag tittade ut idag hittade jag bordet och plaststolen tillbaka på altanen. Så trevligt!



Innan jag gick till kontoret packade jag ner min munkamulett i väskan. Var inte säker på namnet så den fick följa med till kontoret i sin fina plastlåda! Kanske någon där kunde hjälpa mig  och det kunde de. Han heter (hette?) , Luang Phor Thuad.


http://thailandamulets.blogspot.com/2008/09/phra-luang-phor-thuad-legend.html


På väg till jobbet kom den lille charmige valpen springande. Den här skulle jag kunna ta med mig hem, absolut. Är den inte söt? Otroligt charmig också. Den är inte så "gåpåig" som den andra som gärna springer fram och nafsar i händerna.



Vid lilla butiken har man byggt som en carport. Jag trodde först att det skulle vara till bilen men idag såg jag en skylt med Mediterranian food. DET blir ju intressant! Mat från medelhavet mitt i djungeln?



Måste ju bara visa Saloonen som ligger på väg ner mot Chaweng Beach road från kontoret sett.. Ja, du får se den utifrån för den är igenbommad. Den skulle jag gärna ta över! Tänk er ett line dance hak i Chaweng? Tror det skulle vara en succé faktiskt...



På första hotellet på min serviceturné hittade jag vår lokaltidning som berättade om valet vi precis har haft. Det är ju en kvinna som numera är premiärminister i Thailand. Dessvärre är det en mutskandal samtidigt.
Man ska ha betalat medborgare i norra thailand, som är väldigt fattigt, för att de röstade på henne. Man menar att det är Thaksin Shinawatra som ligger bakom (och det är hans lillasyrra som vunnit valet, Yingluck Shinawatra). Många tror att hon bara är "nickedocka" åt Thaksin och hans korrupta styre nu är på väg tillbaka.
Han själv kan inte gå till val längre eftersom han blev så impopulär under sina fem år som Premiärminister (anklagad för en hel radda brott, faktiskt) att han störtades av militären och kan inte återvända till Thailand (bor i exil i Dubai).




Tog en sväng i Chaweng och passerade bland annat infarten till Green Mango där ryssen nu kommit och öppnat sin högst tveksamma bar mitt emot (med lättklädda ryskimporterade damer bakom panoramafönster berättade Birgit senare på kvällen). Många rykten om det här stället flourerar förstås...

Gick förbi nattbazaren vid Xin City. Den har jag inte besökt eftersom den ju är efter sängdags för mig. Men det är onsdagar som gäller där för den intresserade.



Sen hamnade jag på McDonalds och tog ett Spicy Chicken meal. Det var ju väldigt dumt, skulle det visa sig. Jag hade ont i magen resten av dagen. Tror det var pommes fritesen. Äter ju inte så där fett numera. Men jag var ju glad när jag åt!



Behövde besöka toaletten innan jag gick vidare. Det blev ju lite roligt. På skylten stod det att man inte skulle kasta papper i klosetten. Det var ju enkelt! Det fanns inget papper på toa! Vilken tur att jag sparat en servett från McDonalds-målet, då!
Det fanns däremot en dusch, som är ganska vanligt utomlands. Uppmaningen om den var att man inte skulle använda den till att tvätta fötterna haha
När jag kom ut hittade jag faktiskt en behållare med toapapper. Jag var alltför målinriktad för att ha sett den innan jag gick in tydligen ;)



Sedan överraskade jag mig själv med att gå in på Spa't som ligger intill den allmänna toan (Ja, det är en smula märklig placering får jag medge). Där beställde jag tid till den 26 augusti och ska tillbringa hela fyra timmar där på min födelsedag! Ska jag kanske boka om tatueringstiden och ta det efteråt, kanske?


Living Senses Spa, ett av Chaweng bättre spa-anläggningar och Tatoo by Bo's studio


Det var ett öde Chaweng jag gick igenom. Du förstår, alla tar sovmorgon här. Ska du shoppa i Chaweng är det liksom ingen idé att komma dit före 12 om du vill att de flesta butiker ska ha öppnat. De har däremot öppet till 10-11 på kvällarna!



På kvällen var det dags för middag med agenten i Bo Phut igen. Den här gången var det middag på Bandara Resort. Med var även tre herrar från kontoret i Phuket. Och här är lite bilder från kvällen.



Jag och Khun Ed som hon kallas. Sedan har vi Khun Poy.



Khun Dean, Khun ed och Khun Poy är laddade för inspektion!


Vi inspekterade tre av eras rumskategorier och fann hotellet ganska gemytligt. De har en skjutdörr mellan badkaret och rummet så vill man sitta och tjata med sitt sällskap istället för att slappa i badet så går det alldeles utmärkt.
De har rökförbud på hotellet så rökarna får gå till speciella rökområden. Väldigt europeiskt, eller hur?




Honeymoon suite...

Khun Dean och Khun Poy tittar med lystna blickar på stränginstrumentet Saw-duang De ville gärna demonstera för mig hur det funkade men det var bara en prydnad så det gick inte an fick vi veta av Irina som var vår ciceron för kvällen!



Poolområdet är jättefint. Runt om står det statyer av elefanter.



De ville jag gärna ta kort på. Jag fick syn på en trappa ner till poolen. "Om jag ställer mig på första trappsteget så kan jag får en bättre bild". Väldigt dum idé. Det var nämligen vatten ända dit upp så jag blev väldigt blöt om foten, kan jag säga. Och bilden blev inte ens särskilt bra...


Man kanske kunde ha kontrollerat vattenståndet FÖRE man kliver ner?


T vä: Khun Dean använder bladen som solfjäder. T hö: Irina, som var vår värd den här kvällen.

Deras villor är marockoinspirerade och jag blev jätteglad inombords. Marocko har helt klart en speciell plats hos mig.


Kuddar med marockanska tofsen!

Middag intogs vid stranden. Det var synd att det var molnigt... många molniga dagar är det numera.


Specialkomponerad meny blev vi serverade. Roligast var ändå drycken jag blev rekommenderad att ha till: Moujito hahaha Aja, det gick det med men nog hade jag föreslagit ett gott vin.


Khun Dean, Birgit och Luca samspråkar medan Khun Poy och Khun Ed hänger vid staketet



Här är hela gänget som var med idag!

Idag hade jag extra besvärligt med min fotled. Vet inte riktigt varför. Kanske för att jag hade gått i många trappor? Det klara den inte riktigt av. Kan inte böja foten som tidigare och jag liksom staplar när jag går nerför. Etersom det blir en extra belastning har jag lite mer ont och svullnar upp mer än vanligt en del dagar.
Jag tycker det är konstigt att jag inte kan böja som tidigare eftersom jag går på thaimassage ofta och de bänder och grejar. Jag borde vara helt bra. Men det är kanske så att jag får leva med att det blir nog inte som förr...



Antal steg: 17179

BOBBYS HJØRNE
Det var kun Nacho der kom på besøg idag.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0