22 juli - 24 påsar chips i skåpet

Vaknade med en snygg, svart väska på gaveln av sängen. Den gör sig ju väldigt bra där tycker jag, så jag var fortfarande väldigt nöjd med mitt köp. Det var väl en himla tur det!



Idag blev det hemmagjord saltgurka på min knäckemacka. Inte dumt alls även om det inte smakade som vit Kindagurka som jag låtsades att det var.



Men nu över till något jag är mindre förtjust i. Ekonomi!
Numera är jag nästan rädd att öppna jobbmailen ifall det skulle vara något mail som handlar om Ekonomi. MEEEEN idag hoppas jag att det sista mailet är skickat angående mitt avslut maj. Nu kan jag inte gör mer, som jag kan se. Men vet du, jag är glad över att jag inte har tagit det personligt, blivit ledsen och gett upp! (Om du vill läsa mer om den reaktionen finns det under Bobbys Hjørne för nu måste jag gå vidare livet.)

Jag hade avtalat tid på Unisense och det var allt lite läskigt idag. Jag vägde nämligen 69,6 redan vid första vägningen (kom ut med bara 68,8). Jag klurade på vad jag har gjort annorlunda och jag måste nog erkänna att jag har inte ätit chips eller choklad på ett par dagar - och inte tränat heller för den delen.
Godiset har varit slut i skåpen så det har bara blivit mat och frukt i den här kroppen. Och träning bygger muskler som väger mer än fett. Skulle det kunna bero på detta? hahaha Ja, det är väl mycket troligt, va? Inte handlar det om tur iallafall.

Jag handlade på hemvägen. Medan jag stod och väntade på taxin hem kom Spökhunden (Ja, Weimaraner brukar faktiskt kallas så och den här är nog släkt med en sådan fast fick inte de bärnstensfärgade ögonen som är så typiskt). Han upptäckte att jag hade ett paket rökta bacon i min påse och var snabbt framme och nosade efter att ha tittat vädjande på mig, i hopp om att få dem. Men se det blev inget med den saken!



När jag kom hem packade jag upp och la bland annat 24 påsar chips i skåpet! *LOL* Ja, det ska vara balans i livet! Lite godis måste man ha.


Har 24, förlåt, 23 chipspåsar i skåpet. Var ju naturligtvis tvungen att ta en...

Men du förstår jag köpte 15-gramspåsar istället för 115-grams. Så nu är det ju okej att äta en hel chipspåse, eller hur? Har nämligen fortfarande en tendens att äta till sista smulan i påsen så jag tänkte lura mig själv lite grann. Vi får se hur det funkar.


15 gram vs 115 gram

Innan jag gick och la mig blev det lite nyinköpta jordgubbar importerade från Amerikat, som jag åt med gräddfil pudrad med lite brunt socker. Det smakade väldigt bra, det!



Kvällen ägnade jag annars åt blogg och FB. Fick förresten veta att någon från en IP-adress i Luxenburg försökt hacka sig in på min Gmail. Bytte lösenord illa kvickt. Det är även någon här i Thailand som försöker komma åt min dator. Gillar helt klart Norton 360 som skickar såna där varningar! Fast nog undrar jag hur många intrångsförsök programmet inte hittar...

Imorgon hoppas jag kunna ha en hel fridag på beachen. Det blev ju ingen nu senast. Men risken finns att det blir regn. Det kom lite grann idag och det ser väldigt igenmulet ut. Aja, det märkar jag ju imorgon. Det är ju inget att fundera över egentligen. Inte mycket man kan göra åt vädret, eller hur?

Antal steg: 4232


BOBBYS HJØRNE



Jamen vad roligt att du orkade läsa hit! Då går vi tillbaka till att möta svårigheter.
Jag har ju tränat på att bemöta svårigheter som utmaningar sedan mitt uppvaknande vid 34 års ålder (1996) och sedan 2007 har jag stadigt levt efter den filosofin. Det blir ju några år det - och vilket spännande liv jag har haft sedan dess, du. Ja, inte för att jag hade särskilt tråkigt före dess heller då, men jag kunde allt älta besvikelser lite längre än 20 minuter på den tiden.

Det händer precis lika många mindre roliga saker i mitt liv som tidigare. Så är det ju. Men idag känner jag, reflekterar och väljer att förändra mitt sätt/reaktion, eller att inte förändra.
Jag förändrar om det är något som ändå inte funkar för mig av någon anledning. Då frågar jag mig "Vad kan jag göra annorlunda för att detta inte ska hända igen?"
Om det funkar för mig i vanliga fall säger jag till mig själv "Varför ändra något som funkar annars?" Det kan ju faktiskt hända att problem inte är mitt! Och då ändrar jag ju så klart inget.

Men jag kommer ihåg hur det var och beklagar att det tog så lång tid att fatta det där med att vara ledsen och besviken bara betyder att situationen inte blev som jag förväntat mig eller att personen inte gjorde som jag förväntat mig.
Det är alltså varken situationen eller personen det handlar om - det handlar enbart om dig själv och den attityd du väljer att bemöta det hela! Jag önskar alla den Aha-upplevelsen, gärna innan uppnådd 34 års ålder, då haha

Här är några länkar på vägen om du har lust att förändra något i ditt liv:
http://livmiyagawa.com/sjalvkanslabloggen/?p=256
http://www.stefanpettersson.se/kontroll.shtml
http://www.terapisnack.com/topic/hur-slutar-man-vara-langsint (handlar om parrelation men kan implementeras på vilken relation som helst)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0