21 juli- G för Graube

Jag som inte är speciellt förtjust i väskor utan mest har dem för att det är praktisk förvaring, kunde inte sluta tänka på Gucci-väskan jag hittade igår. Ni vet hur det är, när man känner att man bara måste ha något, så var det för mig idag. Trodde nog att det skulle ha gått över till idag. Men icke!

Istället fann jag mig googlande för att se om jag kunde hitta väskan och kanske utröna om den var äkta eller kopia! Och hittade den här http://luxury.malleries.com/gucci-vintage-black-leather-briefcase-shoulder-bag-i-38922-s-262.html. Likadan fast som attachéväska!
Det skulle ju kunna betyda att den jag hittade igår också var äkta?! Nedrans! För detta konstaterande gjorde att jag stannade på området vid poolen istället för att åka till "beachen" för att på så sätt ha närmare till butiken. Så det kan vara!

På morgonen surfade jag även runt och letade fakta på iPhone och Galaxy SII och jag måste nog säga att iPhone blir ett allt mindre intressant alternativ för mig. Hittade de här nackdelarna väldigt snabbt.
Musiken: iTunes enbart vilket innebär jag blir begränsad till deras utbud. Funkar ju jämrans dåligt, jag som gärna köper ibland lite udda musik, beroende på vilket land jag befinner mig och brukar få mp3-filer av vänner och kollegor. Så bara där faller iPhone! Men jag hittade mer!
Minneskort: Det visar sig att det inte finns! Det betyder ju att man är låst till telefonens internminne på 16 eller 32 GB. Jag gillar idén med utbyggbart och utbytbart minne, jag.
"Storebror ser dig" appen: Ett spionprogram - som inte går att ta bort - har funnits i iPhone sedan juni 2010 men det har tydligen uppdagats nu. Själv är jag inte alls intresserad över att bli övervakad av i stort sett vem som helst, var jag befinner mig om jag själv inte väljer det. Hittade massor om det här. Varsågod!

Ja, det var väl tre avgörande nackdelar för min del. Så näe, någon iPhone blir det inte för min del. Hittade jämförelsen med Galaxy SII som jag alltså också har tittat på och den verkar bli en klar vinnare - trots att den är 1/3 så stor som min Netbook. Nu börjar mobilen bli en dator med telefon i...
http://www.androidauthority.com/iphone-4-vs-samsung-galaxy-sii-10109/ Jag vet inte om jag gillar idén riktigt.

När solen kom fram bakom molnen förberedde jag solstolen och tittade upp mot andra huset. Då fick jag se något lustigt - en norsk flagga. Tänk att en del tar med sig sin flagga på semestern. hahaha  Underbart! Själv skulle jag använda den vikten till något roligare eller mer praktiskt, förstås.



Jag konstaterade också att mina altanstolar fortfarande är försvunna. Du förstår, min altan har blivit ett slags allmänt tillhåll för andra boende på området. Jag vet aldrig vad jag ska hitta - eller inte hitta på morgonen då jag kliver ut.
Från början hade jag ju två stålstolar med träsits och ett bord. För cirka en vecka sedan kom jag ut och då var det bara en stålstol kvar. Ytterligare en dag senare hade jag rosa barnbadkläder på bordet men den ensamma stålstolen var kvar. Ett par dagar senare försvann även min sista stålstol varvid det stod ett ensamt bord kvar med en nagelsax på. I förrgår hade det kommit en plaststol dit istället. Och på morgonen idag stod en halvfull ölflaska på bordet. Jag kan inte låta bli att undra vad som ska ske hos mig härnäst!



Måste ju visa orkidéerna som blommar för fullt och 'Lillawadee':n luktar helt underbart.



Idag använde jag det sista av marockanska arganoljan som jag hade tömt upp i en gammal olivoljeflaska innan jag åkte till Thailand. Den har räckt i mer än tre månader och då har jag använt den som hårinpackning, ansiktsrengöring, natt"kräm", sololja - och väskrengöring. Det kan man väl säga är drygt, va? Nu har jag iallafall fått börja på flaska nummer två.



Vid femhugget promenerade jag ner till huvudvägen via skolan igen. Jag var ju bara tvungen att se om väskan fanns kvar. Gjorde den det var det ju meningen att jag skulle ha den med mig hem, serrö!

Två glada och entusiastiska hundar var med hela vägen till skolan. Nacho följde med ännu längre. Det märks att hon är 'Queen of the turf'. Andra hundar hukar sig och backar när hon kommer haha.

Jag gick på utsidan av skolan bara för att upptäcka att man har spänt upp taggtråd även mot bostadsområdet där man kan komma ut på vägen. Men även här hade man konstruerat en upphängning vilket gjorde att jag även idag kunde vara lite olydig och smita under trådarna. Tack för det!




Hundarna backar när de ser Queen of the Turf, Nacho, komma

Så kom jag då till huvudvägen och secondhandbutiken. Skulle Gucci-väskan finnas kvar, undrade jag nästan lite nervöst.



Näe! Den stod inte på hyllan. Jag kikade runt. Kanske den fanns på något annat ställe? Då fick jag syn på något lite mörkt bland allt dammigt. Där var den ju! Glatt, och jag måste medge en smula lättad, grabbade jag tag i den och provade den för det har jag lärt mig av väskoholics att det måste man göra. Och jag var så entusiastisk av återföreningen att jag glömde ta av min gröna väska. Men i den dammiga spegeln ser du den hänga där snyggt på axeln ändå tycker jag.
Den är lite trasig i en söm men jag bestämde mig för att ta den till en duktig väskdoktor i Sverige. Här har de en tendens att vara lite snabba och lite slarviga...



Nu ville jag ju inte verka för ivrig så jag strosade runt och tittade lite på skor och fann faktiskt ett par - också Gucci - och ett par coola italienska stövletter i ormskinn, båda för små. Men jag var ju inte där för skor. Jag var ju där för VÄSKAN!



Tänkte förresten att du skulle få se lite av röran i butiken så varsågod!

Utanför
'
Begade och nya cowboyhattar, nya plastsandeler, gamla skor som ska lagas och lite kläder möter dig utanför.

Innanför


Damskorna ligger i plastpåsar, herrskorna samlar damm (hm, undrar om herrskor är mindre värda?), väskor hänger i taken.


...och många skor och väskor är det.


Så betalade jag då för min väska och släntrade ut. Och där fick jag se två bufflar med "förare" komma över vägen och gå ner mot stranden. Undrar om de skulle ner och bada? De var iallafall väldigt leriga!



Jag gick tillbaka hemåt med min dammiga väska i den gröna väskan. Vid skolan genade jag tillbaka samma väg som jag kom och hällde ur sanden som samlats i sandalerna, bland hönorna som gick och letade efter mat.



Vid lilla butiken låg den "nya" hunden. Han gav mig en gäspning och låg kvar. Ja jag vet att han ser arg ut men han var faktiskt bara trött! Däremot kom den lilla svartvita hunden och hade tydligen glömt bort vem jag var för han följde mig en bit, skällandes såsom tidigare. Och när han skällde kom alla halvvuxna hundar i området och så blev det lite dominans-uppträde som dock slutade utan fight.



När jag kom hem tog jag fram bomullspads, tops och arganolja för nu skulle skinnväskan putsas. Den hade ju stått ett tag på hyllan förstod jag av allt lager damm. Och jag tog saken oerhört allvarligt!


Efter putsning så blev väskan faktiskt svart! Men nu var frågan, hur äkta var den egentligen?


Lås och spännen stämmer, dragkedjorna stämmer (gillar speciellt den lilla karbidhaken med G:t på ena dragkedjan.) Fodret är slätt och väskan är sydd, inte limmad. Det torde indikera att väskan är äkta, eller hur!?


Men var är serienumret??? Det borde väl ha stått på den lilla flärpen, eller???

Aja, om det nu inte är en äkta Gucci står nog G för Graube, tror du inte det? För äkta glädje över att ha fått den i min ägo besitter jag iallafall. Det räknas ju det också!

Antal steg: 8931


BOBBYS HJØRNE

Hunde holdt mig selskab lidt mod secondhand butikken


Nacho fundet noget ulækkert og selvfølgelig blev tvunget til at rulle rundt i det!
Och ved
den lille butik, blev de nødt til at jagte høns!



Bobby blev stor og stive, da han mødte hundene på vejen men der var aldrig nogen problemer! Men nogle tvivler han og står godt ved siden af ​​mig, før han beslutter sig for at vise hvem der er boss.




I dag fulgte de mig til skolen. Bobby gik hjem lidt tidligere end Nacho. Hun er en smule modigere.


Mens jeg
polerede på min nye taske kom Bobby. Han sad og kiggede forventningsfuldt på mig, og da jeg var ikke hurtig nok til at åbne bankede han på!
Det är lille Bobby, det!

Kommentarer
Postat av: Millan

Du kan lägga in vilka låtar som helst i din iphone, av ditt argument att döma har du missförstått itunes helt.



Men jag tror inte iphone passar dig riktigt, dessutom inte för det priset, du tröttnar snabbt och hittar gärna nackdelar med dina telefoner du köper ;)

2011-07-22 @ 19:17:17
URL: http://mammami.se
Postat av: Millan

Och grattis till väskan, skönt att få tänka på något annat

2011-07-22 @ 19:19:05
URL: http://mammami.se
Postat av: Maria

Millut: Enligt info på nätet och enligt Telenorbutiken på Big C kan man bara lägga in musik från iTunes. Hittade massor av länkar om problem med musiken i iPhone hos Mr Google...

Man kan tydligen ladda ner ett program som gör att man kan ha sina egna mp3filer i telefonen - som inte verkar funka särskilt bra av länkarna att döma.



Den bästa telefonen jag har haft är min Sony Ericsson C905 som har varit med mig på alla mina destinationer utom Marocko (och det var ju riktigt dumt!). Den står sig fortfarande!

Det är svårt att hitta någon mobiltelefon som motsvarar förväntningarna och som är bättre...

2011-07-23 @ 01:41:00
URL: http://mariagraube.blogg.se/
Postat av: Millan

Jaha, jag trodde du menade att endast det du Köpt genom itunes går att spela, för så är det inte, alla mp3 och musikfiler du har på datorn går att överföra, men du gör överföringar genom programmet iTunes. Jag har lagt över all möjlig musik samt egna rips, så du kan ju ändå ha vilken musik du vill på mobilen. Är det att det är jobbigt att behöva ladda ner ett ytterligare program till datorn du menar?

2011-07-23 @ 10:57:34
URL: http://mammami.se
Postat av: Maria

Har haft iTunes på min dator när jag var DJ men jag fick aldrig till det som jag ville så jag och programmet kan man väl säga, är inte kompisar.

2011-07-23 @ 14:06:02
URL: http://mariagraube.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0