19 juli - Återförsäljare utan reservdelar

Hade tänkt ta kort på alla hundar jag möter på en dag men av någon outgrundlig anledning mötte jag nästa inga hundar idag Fast den svartvita hunden vid lilla butiken var där han brukade. Men numera struntar han i att springa hack i häl och skälla ut mig varje gång. Han ligger mest och konstaterar att: Jaha, där kommer hon igen! Och han har fått en ny kompis som bor i ett av grannhusen.



Hunden som jag tog kort på häromdagen och trodde var död, lever fortfarande. Men varför måste hon ligga i rännstenen med benen ut i den trafikerade gatan? Det verkar iallafall som att de som håller till mitt över där hon ligger, ser till henne lite grann.



Jag hade HS på förmiddagen och skulle sedan möta managers för lunch i Bo Phut. De hade kommit från Bangkok och ville gärna träffa Apollos representant och det är ju jag det. Jag bestämde mig för att det vore ju lämpligt att först gå till Big C och sedan ta taxi därifrån. Hade ett par ärenden där.
Min plan var att ta en annan väg än den vanliga, och började väl trava iväg... bara för att ta av helt fel håll vid det kinesiska templet. Vet inte vad jag tänkte...



För plötsligt var jag vid flygplatsen! Men så hade jag turen (?) på min sida. En kollega kom åkandes på sin moppe och undrade vart jag egentligen var på väg.
"Big C", svarade jag
"Men det ligger ju där", utropade han och pekade snett bakom mig. "Kom, jag skjutsar dig dit!"
Jag hoppade upp på moppen - och var sedan rädd ända till Big C. Den mannen kör fort även i kurvorna med sand. Läskigt när man varken har hjälm eller skydd, kände jag.



På Big C hittade jag inget av det jag skulle ha - och inte någon Acer-butik heller. Behöver fortfarande en ny kabel och den första sa "Det ligger en mitt emot Tesco" men det gjorde det ju inte. Så fick jag ett annat förslag "Det ligger en mitt emot Big C" men det gjorde det ju inte heller. Började undra om det verkligen finns en Acer-återförsäljare här...

Så belv det då dags att åka till Samui Palm Beach resort. Det blev en väldigt trevlig rundvandring och jämrans god lunch. Gillar figurerna på deras hotellområde. Och så hittade jag ett dekorativt träd. Såg inte helt om det var bär eller blommor, det röda.



Det blev ett långt besök så klockan var halv tre när jag kom därifrån. Min taxichaufför var upptagen så jag bestämde mig för att gå till Chaweng och det var ju ett underhållande initiativ. Men det var varmaste dagen på länge och kanske inte den bästa dagen ur det hänseendet. Många vattenflarror blev det. Tur att Family Mart och 7Eleven ligger tätt!


Uppenbarligen glömmer många bort vilken sida man ska köra här...

När jag kom ner till själva byn i Bo Phut bestämde jag mig för att ta en omväg genom Fisherman Village. Tror inte ni har sett något därifrån. Mysigast är ju att gå här en fredagkväll när man stänger vägen. Får återkomma med lite kvällsbilder vid tillfälle. Just nu får ni nöja er med dagbilder.


Strandpromenaden i Fisherman Village som stängs av för trafik på fredagkvällarna.


Här äter du haj och barracuda (100 gr) för 60 bath och hummer (också 100 gr) för 230 bath.
Prova gärna det om du får möjlighet. Barracuda är vinnaren, om du frågar mig. Påminner lite om kotlettfisk i köttet, tycker jag.


Bild t vä: Hit ska jag tillbaka. De hade precis fått in snygga vita vida byxor som jag är lite sugen på.
Bild i mitten: I butiken snett över vägen har de vita blusar att matcha brallorna. Vitt är annars svårt att hitta i Chaweng om man inte vill ha t-shirt.
Bild t hö: har hårband i massor av färger. Får ta med lite kläder och se om jag hittar nyanser som matchar



På väg ut mot huvudvägen igen. Här finns en hel del restauranger. Bland annat Frog - men de serverar tyvärr ingen groda.


Undrar vad det här är för frukt... Bladen påminner om Mango, tycker jag.

Jag gick vidare mot Chaweng och kom så till Makro. DÄR fanns en Acer-butik! Glad i hågen gick jag in och förklarade mitt ärende.
"No have", blev svaret. Vad är det för återförsäljare utan reservdelar? Expediten förklarade att jag får beställa från Acers hemsida.
"Jamen kan inte ni hjälpa mig med det, undrade jag för jag har ju ingen adress här. Och det kunde man väl. Men det var lite jobbigt märkte jag. De var ju tvungna att ringa Bangkok och se om de kunde skicka. De tog mitt telefonnummer och skulle ringa om pris och om det var möjligt att få hemskickat till Samui.
(Idag när jag skriver detta inlägg, 21/7, insåg jag att jag gett dem fel telefonnummer... Smart, Graube!)


Vad jag blev glad när jag fick se skylten utanför IT-butiken och logon längs ner

På kvällen var det besök på Unisense igen. Min kropp vill envist hålla sig runt de 70,2-70,3 kilona. Idag fick jag testa två nya maskiner, en för att balansera vatten i kroppen och en mot celluliter som kommit nu när jag gått ner i vikt. De har väl varit inbäddade i fett tidigare.
Resultat? 70,1 gram haha Men man var väldigt orolig för min kropps hälsotillstånd: vattenprocenten var det lägsta hittills, kemikalievärdet var högt och min metabolism hade sjunkit (d v s gör av med mindre kalorier). Däremot fortsätter mitt BMI att sjunka och ligger straxt över 26 nu (mål är 25). Men uppenbarligen är det inte bara BMI det handlar om, eller hur? Det är fråga om hur man lever i stort.
Nu ska vi minnas att det var en väldigt varm dag - och jag försökte fylla på vätskereserven hela tiden när jag gick men kanske det inte blev helt bra. Dessutom hade jag ätit Dorian i kombination med Mango vilket också kan ställa till det fick jag veta. Kanske att mangosteenarna heller inte är ett bra alternativ för mig som äter medicin för blodtryck och diabetes. (Det är inte mycket man vet egentligen, du.) Och en annan viktig sak, man mätte efter behandlingarna - inte före. För att dubbelkolla ska vi göra en ny mätning redan nästa gång igen.



Efter Unisense gick jag in på Tesco och handlade mat. Det skulle bli matlagning den här veckan. Matlådorna börjar ju ta slut...

Antal steg: 27487

BOBBYS HJØRNE

Wow, der har Maria mistet noget.......... Wow, nu har Maria kogt mad - til meg?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0