18 juli - Sy in mina byxor

Frukost och jobb. Idag var det arrival, kontor och hotellservice i Lamai bokat.


Påse med för stor uniform och min ryggsäck på väg till tvätten


Promenad genom djungeln som bara blommar lite just nu.


Hämtade lite material på kontoret och gick sedan iväg för min arrival. De hade inte bokat transfer så jag mötte dem på hotellet. På väg dit blev ytterligare en blomma fotograferad och hunden som jag trodde var död sedan ett par dagar. Hon låg i rännstenen som tidigare men idag, när jag fotograferade henne resten hon sig upp. Men det är en mager stackare och någonstans har hon valpar insåg jag.



Mina danska gäster hade varit tidigare på Samui så jag misstänker att de kommer klara sig utan mig under de tre veckorna de ska vara här. Men det är alltid trevligt att träffa dem, iallafall ankomstdagen tycker jag.

Jag fortsatte min dag med promenad längs Chaweng Beach road. Hade planerat att använda min lunch till att gå till Trend Fashion Armani och be dem sy in mina byxor och sedan äta. Idag kom jag ihåg att ta kort på några saker längs vägen. Det är så lätt att glömma ta kort på det man ser ofta, eller hur?



Jag brukar gå förbi en typ marknad men idag svepte jag in för jag behöver en arbetsväska. Ja, inte nu men till ett liv längre fram. Har bestämt mig för att börja jobba med Bas-garderob och vill ha en typ attachéväska med axelband. Återkommer med inlägg om just denna idé.


Hittade två intressanta arbetsväskor till bra pris på marknaden som jag faktisk inte har sett någon annanstans - men den jag helst ville ha, i skinn som jag har funnit en samma butik som jag köpte min handbagagetrolly, ligger på straxt under 8000 bath (ca 1800 spänn)...

Väl på Trend nålade Johnny in de grå byxorna. De svarta brallorna får jag lämna in när jag fått de grå tillbaka, tänkte jag. Har fått lov av min chef att slippa använda den numera gigantiska uniformen och får ha mina uppsydda byxor (skjortorna tycker jag fortfarande funkar dock).
Min röda långklänning som jag lämnat in för avkortning till knälängd (och har beställt en väska i tyget som blir över) var inte klar. De ringer när det är dags att prova den. Då ska jag passa på att ta med kjolen jag lät sy upp för ett par månader sedan, för att sy in den också.
Det är dyrt och krångligt att ändra kroppsform. Måste försöka låta bli det!



På väg till kontoret kom jag ihåg att ta kort på skylten om nya marknaden på onsdagar på Chaweng Walking Street. Det är så lätt att glömma och berätta allt nytt som händer för min kollega som tar vid när jag lämnar Samui. Bra att blogga om sånt då!



Vidare förbi sjön så passerar jag infarten till Q-bar. Ler varje gång jag går förbi. Att uppdatera företagsreklam är inte helt viktigt. Baren, till exempel, annonserar om nyårfirande... fast det är klart, de kanske pushar för nästa nyår?


Q-bar med sin reklam - och så gick jag om en grävskopa med en man i skopan. Fullständigt normala saker alltså!

På seneftermiddagen/kvällen åkte jag till Lamai och träffade mina gäster där. Var väl kvar en dryg timme innan jag vände hemåt. Jag var lite hungrig när jag kom hem. Det var länge sedan lunchen och jag missade äta mellis... Det blev rostad macka med resterna av min svampstuvning från häromdagen. Jämrans god även idag!




Antal steg 21888

BOBBYS HJØRNE


På vej til arbejde løb Bobby
og mødte mig. Han fulgte siden med et stykke.


Om aftenen kom han løbende igjen og gik med for at se, om der var noget at spise. Først tjekket han, hvad der var på bordet og gik han forventningsfuldt til køleskabet - og fik lidt ris og bacon, som jeg havde sparet.


Aftenen sluttede med et Deep talk


Kommentarer
Postat av: Anonym

Walking Street i Chaweng? Interessant :)



Dejlige billeder af Bobby, jeg er glad for han har dig. Han bliver godt nok forkælet, ris og bacon osv. ;)

2011-07-20 @ 23:59:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0