17 juli - Mangosteenlektion

Vakande lite intrasslad i hörlurssladden. Kollade vad klockan var (05.04) och insåg att det var ju ändå dags att kliva upp.



Fixade frulle och gjorde som vanligt, intog den med datorn i knät! Bloggade gårdagens inlägg, kollade iPods och iPhones på Tradera, skrev lite på FB, kollade på Chaos och iakttog min lilla ödla som sprang omkring på väggarna.



Efter att ha gjorde de sedvanliga förberedelserna före promenad till jobbet spatserade jag glatt iväg mot jobb på flygplatsen.


Disken på tork, soppåsen på väg ut, ryggsäcken packad och vattenflaskan fylld

På väg genom djungeln kände jag att jag nog måste ta ett kort mot höjden där jag bor och göra ett kryss på fotot så jag kanske kan minnas "min" djungel när jag blir senil. Och så klart är det solsken idag när jag inte är ledig. Livet är fullt av ironiska händelser...
(Jag har kommit på att blogga måste vara det bästa som finns. Tänk att kunna läsa om livet man har levt var man än befinner sig när man inte minns längre - och slippa dra runt på en massa dagböcker på hemmet! Man får väl bara komma ihåg att skriva upp sin bloggadress någonstans hehe).



När jag kom ner på huvudvägen gjorde jag som vanligt, kikade upp mot getingboet. Borta! Det var bara några förvirrade getingar runt boet som inte hittade hem. Jag misstänker att de nya ägarna till hotellrestaurangen tvärs över vägen har skjutit ner det faktiskt. Klokt!



På förmiddagen hade jag Arrival och på kvällen Departure vilket innebar att jag tillbringade tid på flygplatsen en stund före och efter kontoret.



När jag tagit emot mina nya gäster och lämnat dem vid sitt nya hem åkte jag tillbaka till kontoret. Före jag gick in på kontoret köpte jag lunch på 7Eleven och lite Rambutan och Mangosteen (stavas ibland felaktigt med ett e och räknas till Functional Food, faktiskt) utanför förskolan.
För dig som inte har ätit Mangosteen tänkte jag nu ha en liten lektion i hur det går till. (Rambutan har jag ju redan visat).

1. Ta en Mangosteen. Observera att alla in bör äta den här frukten. Innan du äter, läs på http://skin.emedtv.com/mangosteen/mangosteen.html och http://www.health-report.co.uk/mangosteen.htm

2. Om den är riktigt mogen kan du använda tummen att sticka hål på skalet. Men det kan det vara lite vanskligt för om den nu är riktigt mogen kan det droppa röd saft och den färgen går inte att tvätta bort. Höljet runt klyftorna innehåller nämligen upp till 14% Catechin-garvsyra och Rosin (= harts = ingrediens i tryckfärger, kopiering och laserutskriftpapper samt garvning av läder i Kina. Det ger också en svart färgämne som används som bläck).
Jag håller mig över en papperskorg både när jag skalar och äter den.



3. Inuti frukten hittar du ett antal vita klyftor, s k fröhyllen = fruktkött runt kärnor. Det är dem du vill åt. Du behöver inte tänka på kärnorna utan äter dem rakt av. Smak? Lite svårt att definiera. Jag tycker att det smakar som lite syrlig plommon/persika mest. Delikat! Men som sagt, jag äter dem med viss försiktighet och därför inte så ofta.



Det blev inte så mycket gjort på kontoret. Mitt internet fungerade inte helt tillfredställande vilket gjorde att allt gick i ultrarapid.  Jag kom inte in på webmailen alls så jag har ingen aning om vad som kommit i mailväg. Det får komma som en överraskning imorgon.



Eftersom jag jobbade sent på kvällen tog jag en längre lunch och passade på att gå till Banana IT där jag ville köpa en ny sladd till min dator som det har blivit glapp. Men efter att ha fått svaret "No have" gick jag vidare mot Unisense för lite behandlingar.

Och efter lite mer kontor blev jag upplockad för att hämta gäster som jag sedan lämnade på flygplatsen. Väl hemma vid halv nio försökte jag fixa min sladd med vanlig tejp. Det gick ju så där. Kanske blev det lite mindre glapp om man är snäll, då.



Innan jag gick och la mig hade jag bestämt mig för att det nog blir en iPhone med Telenors abonnemang när jag kommer till Sverige... De har, som jag har funnit, bästa avtalet när man jobbar mycket utomlands.

Antal steg: 12011


BOBBYS HJØRNE
Jeg tror Bobby ær med de nye nabor. Det ær kun Nacho der kommer her nu...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0