14 juli - Messy bookkeeping

Jag skulle haft en ledig dag idag men den flyttade jag på i förrgår av två anledningar;
1. En familj hade önskat åka tidigare från Samui och vara i Bangkok ett par dagar innan hemresan. De skulle därför åka tidigt på morgonen idag. Och jag brukar ju följa med gäster till flygplatsen så kvart över sju gick jag hemifrån för att sedan bli upphämtad med minibussen och åka till familjens hotell och därefter flygplatsen.
2. I ett mail i måndags bad den som är ansvarig för ekonomin i Bangkok att jag skulle vara klar med min bokföring redan den 14e (istället för 15e som brukligt är) eftersom hon skulle vara ledig den 15e. Bara att gilla läget alltså och skifta fridag!

Min dag/kväll bestod således inte av solstol utan av flygplats, ekonomi , välkomstmaterial, ekonomi, CRM, ekonomi och på kvällen hemma fram till niohugget, mer ekonomi. Ja, ekonomin är det som tar mest upp av min tid. Jag är nämligen inte duktig på det och allt man inte kan eller förstår tar alltid längre tid, eller hur? Men som ni vet, man kan inte vara bäst på allt.
Att ha mina servicetal ligger mellan 4,5 och 5,0 varje vecka får väl väga upp, antar jag. Men nog vore det roligt att vara bäst på allt!

Efter jobbet gick jag till Unisense där jag gått upp 100 gram men gick ner 400 så jag stampar på mina 69,9. Jag platåar väl nu, misstänker jag...

Efteråt gick jag in på Banana IT eftersom jag jättelänge tänk på att köpa en liten mp3. De hade bara iPod. En Shuffle skulle de ha 2000 bath för och Nano 5400 bath för. Det kändes för dyrt. De är nog billigare i Sverige tänker jag.

Sen blev det Tesco där jag först gick in till frisören och lyssnade om de permanentade och det gjorde de. De har erfarenhet av europeiska hår nämligen så det känns säkrast att gå dit. Efter att ha tittat på mitt långa hår fick jag priset 3000 bath (ca 700 SEK) så ja, det bllir nog att perma mig här.

Fortsatte in på varuhuset. Jag hade ju sett en mp3 där som påminde om ett mellanting mellan Shuffle och Nano. Den hade både knappar och display och var nästan lika liten med 4GB minne och radio - men jag har tyckt att den var lite dyr (800 bath) tidigare men nu plötsligt blev ju den ganska billlig.
Så när jag gick bort till elektronikavdelningen hade jag bestämt mig för att ta reda på lite mer och kanske köpa den istället. Och det var ju en väldigt bra tanke! Det var bara det att den inte fanns längre. SOLD OUT stod det på en skylt! Så ironiskt! Ibland blir man så trött på sig själv att man tänker för länge.

Jag veckohandlade och blev sugen på allt möjligt. Förutom det som stod på listan kom jag alltså hem med rostbröd, "feta"ost, gräddfil, champinjoner, oliver och potatis (blev plötsligt sugen på potatismos!)


Märkligt att jag inte blev sugen på onyttiga grejer va?


Resten av kvällen blev en deprimerande kväll. Inte nog med att det monsunregnade en lång stund...



... jag fick via mail veta att det var en väldigt "messy bookkeeping" jag lämnat ifrån mig för juni månad och att den som i Sverige gör kontrollerna inte hittade i den.
Kändes lite trist att få höra när jag gör på samma sätt som jag gjort till min bokföringsbyrå i Sverige och där var sällan eller aldrig några problem. Eller så fann de och löste problemet på egen hand, inte vet jag.
Men alla dessa (nya) femsiffriga Apollospecifika konton, debit och kredit, kvitton som man vill ska sitta slaviskt i nummerordning (annars hittar de inte) och nu sista missade jag att skriva två verifikationer men det får jag erkänna var lite dåligt och inte likt mig. Men ekonomi stressar mig oerhört och min själ blir jätteledsen när det blir fel *torkar faktiskt en tår i ögonvrån*.

Dessutom är det krångel med en utflyktsförsäljning men den tar jag på mig. Det var i början av säsongen och jag visste inte helt hur jag skulle göra. Och idag (fredag morgon på min lediga dag - igen) försöker jag bringa reda i den situationen och ska maila dokument och mailkonversationer som jag hoppas kan bringa klarhet för såväl Bangkok som Stockholm.

Aja, det är ju bara att slå det ifrån sig och göra det bättre nästa gång som ju ärnu, perioden 1-15 juli och som också blivit fel i... Men där är väl bara att börja om då! Tur man har humor även om det snyftas en hel del framför datorn för närvarande...


Antal steg: 11 256

BOBBYS HJØRNE
vej til arbejde kom hvalpene fra politiet huset. Til venstre er den, der er blevet ramt og er stadig en smule forsigtige og går ikke så langt hjemifra. Til højre er den, der gerne løber rundt på området med Bobby og Nacho.

Nacho var først uvildig til at følge med et stykke arbejde, men så at hvalpene kom. Da var hun dog nødt til at komme med.



Bobby så jeg ikke foran senere om kvelden, når han ønskede at komme ind og moppe op.

Kommentarer
Postat av: Millan

Hur mycket har du gått ner sammanlagt sedan du kom till Thailand?

2011-07-15 @ 21:08:37
URL: http://mammami.se
Postat av: Maria

Cirka 7,5 i skrivande stund...

2011-07-16 @ 02:15:28
URL: http://mariagraube.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0