25 jan - Agadir - Marrakech - Fèz

Åkte hemifrån kl 06.30 och dagen startade med att ta med gäster till Marrakech och ha min 3,5 timme långa bussguidning som vanligt. Vid Koutobiamoskén lämnade jag dem till Abdoulatif för att åka vidare norrut mot Fez visade det sig. I mina papper stod det att jag skulle till Meknes först. Men när jag kolla på kartan insåg jag att det var självklart att man åker till Fez först!
Min chaufför 4 dagar framöver är Medi från Marrakech-kontoret. Det blev en pratsam tur fram till klockan 8 på kvällen. Då hade jag suttit i en buss i 13,5 timmar totalt.

Men det blev inte segt trots de många timmarna. Vi färdades genom spännande landskap och byar. Medi diskuterade gärna Islam där han har många idéer om hur saker och ting är (utan att ha direkt kontrollerat uppgifterna mot flera källor märkte jag). När jag till slut frågade om han anser att han har den rätta religionen och alla andra lever fel så blev svaret ett självklart Ja... Jag insåg då att vi är väldigt långt ifrån varandra. I min värld är det som är rätt för dig kanske inte alltid är rätt för mig, nämligen.
Men det är intressant att diskutera och höra hur han tänker, tycker jag. Gillar att diskutera ju! Och en sak ger jag (och faktiskt också forskarna) honom rätt i. Bibeln stämmer inte ur plats- och kronologiskt perspektiv - det gör Koranen...

Vi stannade på en vägkrog där vi käkade och toaletten var såsom brukligt är här på landsbygd, ett hål i marken. Jag hade fått frågan när jag åkte upp till Marrakech om det är meningen att man ska stå med ryggen eller ansiktet mot väggen och jag svarade att man skulle stå med ryggen mot väggen. Här fick jag nog revidera den  uppfattningen då det stänkte vilt när jag stod med fötterna på fotplattorna med näsan mot dörren...


Framme i Fèz checkade jag in på hotellet, käkade lite middag och gick sedan och la mig. Jag var riktigt, riktigt trött. Imorgon hade jag fullspäckat schema med rundturer i tre städer så det var bara att ladda batterierna för det!

Antal steg: 3927 och ja, det blev ju mest bilåkande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0