23-24 jan - It's raining again...

Jag har varit väldigt trött att par dagar. Så trött att jag faktiskt har gått upp som vanligt vid fem men gått och lagt mig vid sex och somnat om en stund!


Sleeeeepy


Å andra sidan har jag hållit mig lite glad. Sist jag handlade på Marjane hade de bacon igen och jag köpte två paket - som gått åt båda två (aa det är tre paket på bilden men de kostar trots allt 30 dirham styck och snålvargen la tillbaka ett) fram till idag. Fixade potatismos och hade till. Jämrans svenskt och gott!

Hejkon, bejkon!

Igår började regnet igen. Vi ska ha regn en dryg vecka framöver enligt prognosen - som inte har stämt så mycket sedan i fredags. Vi har haft lite regn på nätterna, någon liten skur på dagarna fram till idag. Fick syn på en regnbåge när jag var på väg in på Amadil för min hotellservice igår. Då gick jag förresten 10 678 steg.

Saaam oääääär over the reeeejnbow...

Idag åkte jag till Taroudant igen. Det hade regnat på morgonen så jag tog gummistövlarna på mig men hade gympadojorna med mig ifall det skulle spricka upp - och det gjorde det. Vi hade sol hela da'n medan det hade fortsatt regna i Agadir. Vid upphämtningen av gäster vid Odyssée Park hittade jag en vacker ros med regndroppar som jag bara var tvungen att ta kort på. Kolla!



Men det hade regnat tidigare i Taroudant. Uppmärksammade att muren, i materialet pisé (halm, sand och vatten) hade smält bort. De hade spärrat av så man inte kunde gå så långt längre...

Muren i Taroudant rasar

Hade en lite annorlunda dag som började med den traditionella berberomeletten med tomater, denna gång tillsammans med Torild. en av gästerna. Hon och jag sällskapade sedan runt i byn och vi hamnade först på ett ställe som är kopplat till ett Argankooperativ. De sålde (väldigt dyra) arganprodukter så dit lär jag nog inte gå tillbaka. Arganoljan som jag ger 120 dirham för begärde de 350 för. Visserligen är deras handpressad medan min är industripressad. Men ur kvalitetssynpunkt är min renare (och klarare) och det föredrar jag.

Efter detta besök gick vi in i souken där jag gick bort till Smyckesmannen som tillverkar smycken i silver och Atlasceder. Där hämtade jag mitt halssmycke. Jättefint och jag är superglad över det! Han visade också hur man kan se om det är riktigt silver eller bara vitmetall genom ett test med syra. Intressant! Torild passade på att köpa sig en fin silverkedja.


Smyckesmannen

Vi gick vidare på vår promenad och Labri visade en rolig kryddbod med något annorlunda stuk. Han hade kryddblandningar i stora baljor - med råkryddorna. Och han gjorde egna kryddblandningar medan vi tittade på. De malde han sedan i sin maskin längst bak i butiken och så fick vi färska kryddor med hållbarhet 5 år i glasburk och mörk. Doftade jättegott!


Han hade dessutom en massa andra spännande grejer som vi fick lukta på och känna skillnaden mellan äkta och oäkta vara. Honom kommer jag nog gå tillbaka tilll. Han hade dessutom ganska okej priser tyckte jag, även om de inte slår de i Marrakech som har bästa priserna och jättehög kvalitet (de är licensierade av Staten nämligen - har själv sett alla certifikat).


Labri (t hö) och kryddmannen








När jag kom tillbaka till Agadir gick jag först och åt räkgratäng på Restaurang Paris, därefter laddade jag internet för att avsluta min arbetsdag med att ha Servicekontoret öppet 16-18. Därefter kunde jag så äntligen åka hem och ladda för morgondagens utflykt till Marrakech som inte kommer avslutas i Agadir utan i Meknès istället!

Antal steg idag: 8 929

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0