10 jan - Berg-och-dal-bana

Man kan väl säga att mina dagar är lite som en berg-och-dal-bana med flest bergstoppar (alltså roliga saker) än dalar (som mina hittills jobbiga nätter får symbolisera) och det är väl tur, tycker jag.

Natten - den värsta hittills
Jag la mig straxt före nio igår för att sova ifatt - som jag iallafall hade hoppats. Jag var på väg att somna när en gäst, som blivit sjuk, ringde. Efter det var det godnatt till min sömn!  Jag sov två timmar fram till tolv men därefter blev det ingen sovtid. Jag kunde bara inte somna om. Och jag som hade sagt att "Nej, då. Jag har inga problem att somna om", till Alf tidigare på dagen. Så ironiskt, va?

När klockan var tre uppmärksammade jag att min puls låg på över hundra. andningen var kort och det här gjorde ju att jag blev lite nervös för egen del. Det är ju inte så hälsosamt sånt där.
Jag använde lite djupandning och fick ner pulsen till 65 men det där kom och gick resten av natten. När klockan var fyra gick jag upp och åt lite. Det brukar hjälpa att få lite i magen och sedan gå och lägga sig och somna om. Märker jag att det blir likadant i natt ska jag gå upp och äta tidigare...
Jag gav mig en timme till i horisontalläge för att ändå låta kroppen vila även om huvudet var vaket... Jag hade ju utflykten till Taroudant på schemat och skulle ändå snart behöva gå upp.

Taroudantutflykten - den roligast hittills
Vi åkte till Taroudant runt åtta hugget och jag hade mycket intresserade och frågvisa gäster även den här dagen (hade det ju även på Cityturen den här veckan). Det är så himla kul! Och det roligaste är väl att jag faktiskt kan svara!? Jag är så glad att jag gillar att tvärforska! Det tar tid men det har man igen.

Dessutom ville de gå tillsammans med mig runt i byn så vi var tillsammans hela utflykten. Vi tog en fika på torg ett, prutade på två fleecedjellabas (likadana som jag har som morgonrock hemma), 4åringen och jag hoppade hand i hand så långt vi kunde nedför soukens gångar och pratade så klart om ytterst allvarliga ting... Vi tog en färskpressad juice på torg nummer två, besökte en silversmed som demonstrerade hur han gjorde sina speciella smycken. En av gästerna köpte ett halssmycke och jag har beställt en mindre variant till mig själv som jag kan hämta nästa vecka. De är i Silver och Atlasceder. Superfina smycket och HELT unika!
Vi var så upptagna med souken att vi inte hann gå tillbaka till torget så alla fick smaka Marockos godaste Berberomelett med tomat (som jag redan ätit när vi anlände eftersom jag var hungrig på lunch klockan tio).
Innan jag åkte hade jag fått kontakt med ett arganoljekooperativ som jag ska hälsa på nästa vecka. Det kan vara roligt för gäster att kika runt på. 
Turen avslutades med att vi kunde gå av och kika på getterna som klättrade i träd och träffade en blivande getmamma som just höll på att föda en lite killing. Det var ju helt klart speciellt!

El Contoro
När jag släppt av mina gäster och kommit till kontoret följde Helena mig till Sesame där jag tog en hamburgare och hon en Nos-Nos i solen. Väl klara öppnade vi så servicekontoret och hjälpte gäster som önskade hjälp med lite olika saker både personligen och per telefon. Mitt i allt ihop sprang Helena och köpte lite Jeff du bruges-choklad som vi satt och mumsade lite på emellan uppdragen.
Jag fixade till slut utflyktslistan för Marrakech imorgon och klockan sex var det dags att stänga kontoret.

Veckohandling
Helena och jag delade taxi fram och tillbaka till Marjane. Det var nog den billigaste veckohandlingen jag gjort sedan jag kom i höstas. 190,50 MAD. Men med hem kom entrecôte, köttfärs, frankfurterkorv, körsbärstomater, ost, tvättmedel och deodorant. Himla trevligt!

Horisontalläget
Och som vanligt tar jag en sak i taget och nu är det nästa natt som står på tur...
Eftersom jag inte kommer ha internet imorgon (skulle fyllt på idag men glömde bort det) publicerar jag den här bloggen redan kvällen 10e januari. Vore ju skandal om du missar en dag i mitt liv hahahaha

Antal steg: 7 899

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0