5 feb - Marrakech hela dagen!

Vaknade en minut i fem men bestämde mig för att det var okej att stanna kvar och så blev det. En timme senare ställde jag fötterna på ett kallt kakelgolv, klädde på mig och gick ner för att äta frulle.

En halvtimme senare kom en av mina gäster ner som är lika morgonpigg som vad jag är och gjorde mig sällskap en stund. Mellan frukosten och dags för återsamling kl 9, lade jag ut gårdagens blogg, kontrollerade skidskyttetabellen (alla gäster är skidskytteintresserade) och dagens väder för Marrakech.

Inte ett moln på himlen så långt ögat kunde nå, konstaterade jag glatt!


Och klockan nio mötte jag upp lokalguiden plus gäster i receptionen för stadsrundtur i stan! Vi startade med Koutobia, fortsatte med Bahiapalatset, sen till berberapoteket efter örfrågan från gästerna. Vi hade lite tid kvar så de fick en timme på egen hand att strosa runt för att uppleva torget på dagtid.

Hem för lunch och siesta. Jag tog en kvart i solen på balkongen. Temperatur uppmätt 33,6 grader - PERFEKT!


Halv fem hämtade Mohammed oss och vi åkte lite i Marrakech. (En av gästerna blev hemma då hon helt missuppfattat tiden med tre timmars skillnad och valde att inte stressa iväg utan vara hemma och sy istället.) Vi andra tog en tur runt hela ringmuren och i Palmskogen innan vi stoppade vid Djema el Fna där vi hoppade av. Vi gick in i souken någon timme och jag kunde investera i en ny gul tofs till min pekpinne, och som jag prutade ner från 80 till 40 DH. Den gamla för 5 dirham hade gått sönder och hamnade i papperskorgen och så var den ett minne blott!! Man ska inte köpa dålig kvalitet när det gäller tofsar som är tänkt att vara  med lite grann, serrö!

.

Jag köpte också en fossil (?) som ser ut som en spindel men som jag misstänker är en trilobit. Oavsett vilket så är den helt klart cool! Gatuförsäljaren fick en sjättedel av ursprungspriset. För egentligen hade jag ju inte alls tänkt köpa en fossil... vad ska jag ha den till? Den har jag ju ingen praktisk användning av.
Men den lägger jag väl med mina andra fossiler och stenar. Lådan med min stensamling ligger i förrådet hos Per och där ligger de jämrans bra tills jag vet vad jag vill göra med dem. Kanske skaffar jag ett bord med låda och glasskiva någongång, som jag kan ha som vardagsrumsbord och då kommer de ju till pass allihop!



Middag åt vi på Djeema el Fna  i röran av utomhusrestaurangerna. Det blev grillspett med pommes för oss allihop. Hem kom vi i Caleche (häst och vagn) runt halv åtta. Då var vi alla nöjda och glada. Imorgon bitti tidigt sticker vi mot Meknes och nya äventyr!

Antal steg denna dag: 16 638

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0