3 feb - Ett par timmar ledigt!

I natt ringde det på min hemtelefon och när jag svarade la man på luren. Hur roligt tror ni det var? Andra natten jag blir störd den här veckan. Och jag som är så glad över att jag kan sova hela nätter igen. Då är det andra som uppenbarligen anser att jag inte behöver sova?

Bestämde mig för att gå cornichen till jobbet idag. Kände att jag ville ha en soluppgång i friska luften. Och idag hade jag inte tänkt bli sittande. Hade början till sittsår från gårdagen i sängen framför datorn haha

Jag tänkte använda promenaden också till hårvård och gjorde en arganoljeinpackning och satte sen upp håret i en knut innan jag klädde på mig och gick ut. Den var kvar ända till framåt sexsnåret på kvällen då jag hade en timmes hemmaSpa!



Gick hemifrån prick klockan 07.37 med mitt blänkande och glada hår. På cornichen mötte jag löpare och gångare som tog sin morgonträning. Jag såg även de små fiskebåtarna och "dammsugarna" på lite avstånd.

Ser du den mörka lilla pricken i mitten av bilden som är en typ eka?


Ja, du får allt kolla RIKTIGT ordentligt efter de två gigantiska dammsugebåtarna. De ligger till vänster om den vita byggnaden du ser och som ligger i hamnen...

Jag har tagit kort på flaggsystemet. En del vet inte om vad som gäller för att bada i Atlanten så jag passar på att visa tavlan här! Gul flagg är badförbud...


Vid Fågelparken var jag 07.58 och passerade en otrolig intensivt lila Bouganvilla som jag bara var tvungen att ta kort på i morgonsolen!


Tio minuter senare var jag på kontoret!
Väl framme pluggade jag in mitt USB och skrev ut mina forskningsresultat. Då upptäckte jag till min fasa att allt jag hade forskat fram, skrivit om och förkortat till stödordsform om Fèz var helt borta!!! Jag hade sparat fel dokument.
Då är det liksom bara att gilla läget och göra en variant, eller hur? Och så fick det bli. Fick på pränt det jag kom ihåg och kunde så småningom skriva ut några papper iallafall. Men ett litet råd: Jobba inte i tre parallella dokument med samma namn.

Josefin på huvudkontoret ringde och undrade hur läget är i Marocko. Och jag sa som det var - här ser vi ingen tendens till bråk. Å andra sidan äger kungen media här och väljer vad som publiceras... Å tredje sidan finns CNN och BBC överallt och på de kanalerna yppas faktiskt ingenting från Marocko vilket indikerar att det faktiskt är lugnt. Jag får väl se hur det ser ut när jag åker iväg på rundresan imorgon och en vecka framåt.

Innan jag lämnade kontoret straxt efter tolv, hade jag fått vouchers och telefonnummer till alla hotell för veckan.



Promenerade cornichen hem igen. Nedanför Amadil blommade pelargonerna bland överblommade kaktusar och visst är det fint?
Väl hemma värmde jag en matlåda och förfasade mig över "inbördeskriget" i Egypten, rapporterat av BBC News på tv:n. För nu strider egyptier mot egyptier/muslimer mot muslimer ju! Hörde att de hade tänt eld på Egyptiska museet - deras eget kulturarv! Måste få säga att det inte bara är alkohol som gör folk dumma...

Tycker verkligen synd om mina kollegor som varit där i vinter och fått evakuerats tillbaka till Skandinavien. Jag lider också med mina forna egyptiska kollegor som jag ser efterlyser släktingar i Kairo. Och synd om alla apollogäster som planerat att åka dit och som nu istället är erbjudna att komma till Kanarieöarna med omnejd istället... Det är liksom ganska stor skillnad! Egypten, Afrika, muslimskt, ganska billigt, Röda havet och faraoner... mot... Spanien, Europa, kristet, ganska dyrt, Atlanten och Kastilianska kungadömet.

Efter lunchen hoppade jag i min bikini och gick och la mig i solen ett par timmar. Det blev dock ingen avslappnad vistelse fast det var en ledig eftermiddag.
Min DM Emeli hade tappat sin telefon i golvet så batteriet hade åkt ut och när hon skulle starta om den visade det sig att hon inte hade någon pinkod för att låsa upp den. Hon provade ett par och därefter låste den sig.
Hon berättade igår att hon skulle få en ny vid nio på förmiddagen idag. När klockan var halv fyra hade det ringt åtta gånger på fyra och en halv timme och jag kände mig lite stressad över att inte få koppla av. Det var ju, som jag skrev igår, min första fridag på 14 dagar - och nu skulle ytterligare 14 dagar passera utan fridag. Två lediga dagar på en månad är faktiskt lite kämpigt mentalt!
Jag ringde Emeli för att höra om jag fick något svar eller om det fortfarande var telefonsvarare - och hörde henne i andra änden. (Hon hade inte vetat att det nya kortet hade börjat fungera.) Så äntligen kunde jag vidarekoppla telefonen och fick så ett par timmar helt fritt. Mycket välkommet, kan jag försäkra.

Men soltiden led mot sitt slut i nästan samma stund. Skuggan nådde mig och jag packade ihop mina grejer för att gå upp. Åt pizzaresterna från måndagsbesöket på Paris och satte mig framför blogg, FB och Wellstep. Man måste ju ha koll på livet i stort, du vet!

La mig dödstrött runt halvåtta men hann se ett blinkande SMS i mörkret med "Hur går det?/Bosse" Hade ingen aning vad det rörde sig om så det var ju bara att kontakta Emeli - som heller inte förstod. Men hon skulle ringa gästen - och jag kunde vända mig om för att somna efter en väldigt rörig fridag.

Antal steg: 11897

Kommentarer
Postat av: Ann-Marie Storkson

Hej Maria!

Så roligt att hitta din blogg! Googlade på argantvål och hamnade här=) Jag är systern till gästen som krampade på flyplatsen den 21/1, du minns det säkert. Det var en aning nervöst och jag är så tacksam över det lugn du uppvisade, så proffsigt gjort! Såg att du har dåliga erfarenheter sedan innan. Beklagar verkligen sorgen.

Hoppas att du fortsätter ditt bloggande, det är så intressant att läsa.

Stor kram från oss alla till dig ♥

PS. Syrran mår bara bra och har inte uppvisat några fler symtom what so ever. DS.

2011-02-04 @ 22:47:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0