18 feb - Världen går i bitar - och min bergkristall likaså

Sov oroligt efter klockan ett  natt. Vet inte riktigt hundra varför. Men det blev nog sömn lite till och från iallafall.
Jag kommer ihåg att jag drömde att jag var på en tvådagars utflykt och hade inte fått någon voucher till hotellet. Jag ringde agenten och frågade varför han inte gett den till chauffören när jag inte jobbat på två dagar? Det hade ju varit vettigt att göra. Vet att jag var lite upprörd ett tag där haha

Klev upp och fixade frulle straxt efter klockan sex med tomater och lite saltad färskgurka. Satte mig framför BBC som rapporterar från Baharain och Libyen där man slår ner uppror med polisiära/militära medel, Iran som nu använder Suezkanalen för två krigsskepp och gör Israel förbannad.
Nog kan man säga att det händer mer än någonsin i Mellanöstern och Nordafrika? Och var det kommer att sluta får framtiden utvisa. Kanske går profetian i uppfyllelse, att jorden går under 2012 fast inte på grund av naturkatastrof utan människokatastrof?

Att dessutom min Bergkristall med 7 fantomer, som jag fått av Pella på 1990-talet, föll i golvet och gick i tre bitar gjorde inte morgonen roligare.


Pratade med Amr i Egypten igår. De ska ha Segerdemonstration idag och han kändes glad över att man lyckats avsätta Mubarak. Man ser dessutom fram emot det första fria valet som man hoppas ska bli av inom ett halvår.
Och idag pratade jag med en marockans journalist som menar att det inte kommer bli någon revolution i Marocko, däremot kanske evolution. Ja, den som väntar får se.

Mina arbetsuppgifter idag var att hämta gäster på hotell för transfer till flygplatsen, se till att allt flöt på med incheckningen, ta emot nya gäster och köra hem gäster till sina hotell. Jag valde att gå till Amadil och börja min transfer och tog den längsta vägen. Tilbaka i Agadir gick jag av vid Iberostar och gick hem den övre vägen - allt för att samla steg, vet du! Här är några kort.

.
Utsikt ned mot cornichen med Iberostar till höger. Röda bär på en buske jag inte känner igen. Det är inte rosépeppar. De växer på ett träd som ser helt annorlunda ut...

.
Första blommningen i år av en suckulent och "ljungen" som även kommer med beige/vita blommor.

Efter min promenad hamnade jag hemma och åt lunch. På BBC rapporterades det om fler oroligheter i landen jag skrev om är ovan. Bra att hålla sig lite uppdaterad, men lite tröttsamt att höra samma saker hela tiden. Gick in på Svenska Dagbladet och vad mötte mig väl där - hot mot Sverige från al-Qaida Då blev jag ännu tröttare!

För att pigga upp mig i allt elände i världen fick jag för mig att jag ska nog forska lite vad svensk media beskriver om Arganolja och vad det vill ha betalt för arganprodukter... vilket resulterade i att jag snabbt konstaterade att jag nog måste köpa på mig en del innan jag åker hem, du!
Först varför det är så nyttigt: http://total-quality.org/halsa/arganolja-fordelar-for-hud-har
Sen lite priser att jämföra med. Företaget Kaeline (Källa:http://www.evincecosmetics.com/swedish/kaeline/kaeline_ansikte.htm) hamnade näst högst på google.se och ta till exempel en argankräm med enbart biologiska produkter som jag köper 100 ml för 50 dirham - att jämföras med utspädd (läs gärna den innehållsdeklarationen) 50 ml(!) för 449 SEK.
Eller oparfymerad arganolja som jag köper 2,5 dl för 120 Dirham - den vill man ha 269 SEK för 0,5 dl.
Typ lite skillnad lr?
Nu ska det i ärlighetens namn berättar att jag har inte så flashiga förpackningar. Mina är basic i äkta plast. Men för mig är det innehållet som räknas!

Vid halv nio var jag lite trött. Servicetelefon, block och penna lade jag som vanligt vid sängen. Skulle det ringa någon svarar jag på fem röda. Det ringer inte så ofta efter att jag har gått och lagt mig men nog erkänner jag att vara stand-by hela tiden kan vara mentalt ansträngande då och då. Men det är så det är och då är det bara att gilla läget! Fast jag tror att jag kommer stänga av min egen mobil på kvällar och helger när jag är i Sverige. Man behöver inte vara nåbar 24 timmar om dygnet...



Antal steg idag: soliga 10 222

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0