10 feb - Casablanca - Al jadida - Oualidia - Essaouira

Tidig avresa blev det för att slippa värsta rusningstrafiken. Vi åkte till Hassanmoskén och  passerade sedan El Hank-fyren innan vi lämnade Casablanca i rusningstrafiken. Påminner om vilken storstad som helst med stillastående trafik...


.

 

Vi åkte vidare mod Al Jadida där vi besökte vattencisternen och tog en promenad på fästningen. Vi tog därefter en fika innan vi åkte vidare mot Oualidia där vi åt lunch nere vid havet. Mimosan, som blommar nu, stod på borden med sina små gula bollar. Här blev vi bjudna på färska (läs råa) sjöborrar som också kallas Havets igelkottar. De blev nog lite besvikna att vi inte åt så många. Ingen av oss tyckte att det var något vidare. Men nu har vi provat det också och behöver inte undra hur de smakar.

 

.

 

När vi kom fram till Essaouira la vi in vårt bagage och gick på promenad. Vi gick bland annat till hamnen och tittade på fiskeaktiviteterna och när vi kom till ena änden var det revirtjafs mellan trutarna som ville åt fiskarna som höll på att agnas.

 

 

Jag promenerade med gästerna tillbaka till hotellet men eftersom jag inte hade gått mina 10 000 steg för dagen fortsatte jag gå en halvtimme till. Passade på att köpa alla varsin liten kamel i tujaträd som de fick i present vid middagen som var den sista för den här rundresan.

 

Antal steg denna dag: 13 549

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0