6 december - Secondhandturné IGEN

Jonzon och jag var tillsammans hela förmiddagen. Han är alltid lika glad över att få vara hemma och slippa dagis ett par dagar i veckan. I natt hade det snöat dessutom och det var ju extra roligt att springa runt i snö... iallafall ett tag. För han blir ju så frusen och är lika över att få gå in som att komma ut haha


"Jag tar täten" menade Jonzon och sprang glatt omkring på den numera asfalterade cykelvägen


"Woops, man måste nog lämna lite markering innan man fortsätter promenaden.
"


"Näe, nu får det bara bra. Jag vill heeem!
"

Så var det ju det där med min turné, då. Från början begav jag mig hemifrån klockan 12.
Jag sa Hej då till Per med syfte att åka till CityGross och kolla in TV:n de hade på annons. Men nu blev det ju inte så direkt, då. Sju timmar senare hade en del annat utspelat sig, serrö.

Efter att ha skrapat rutorna - en inte alltför uppskattad sysselsättning - styrde jag hjulen mot Mobilia och mot kampanjen på en 32 tummare. Men, förstår du, så kom bilen till första korsningen - och då valde den att åka höger istället för vänster. Så vad hände?



Jo, jag bestämde mig mycket hastigt för att åka in och kolla på Netonnet först. Och när jag ändå var i stan åkte jag först till Martina med en resväska full av babykläder och lakan och teckningar från när hon var en väldigt lite person.

Sen tänkte jag: Ja, men om jag skulle ta en sväng in på Myrorna då? Och så blev det. Träffade Hanna, Maria och Agneta och tillbringade sedan kanske en timme där. Det är väldigt lätt hänt, alltså. Här hittade jag ett par bra-att-ha-bestick i rostfritt stål och märket BIRKA av okänd härstamning.



Därefter åkte jag då till Netonnet. Men det där med att köpa en TV är inte så bara, inte. Herregud att det skulle vara så svårt. Förr gick man typ bara in, valde tum och märke och betalade. Idag behöver man känna till HDMI, Mpeg 2/4, Hz, rätt tum för avståndet till soffan, HD, USBportar och gud vet vad.
Det blev ingen TV från Netonnet, du.

Från Netonnet  begav jag mig sedan till Prio1. Jag tycker att jag har blivit stammis där sedan jag kom hem. Träffade Eva-Maria som tyckte samma sak. Vi brukar se varann i stort sett varje gång jag kommer dit.
Där hittade jag en rolig krokodil på leksaksavdelningen - och jag gillar krokodiler så den la jag beslag på. Det visade sig sedan att det var en riktig krokodil, uppstoppad. Och efter att ha betalat hamnade den i Eltons bilbarnstol.



På Prio1 hittade jag också en bäddsoffa! Jag hittade egentligen två och jag kunde inte bestämma mig. Den ena var gråblå med mönster, den andra en röd och båda hade fördelar och nackdelar.

Den blågrå var 2.30 lång men bara 94 djup och väldigt lättbäddad 140-bädd som bäddas åt sidorna och tar liten plats samt hade förvaringsutrymme under sitsen...


Klart lättbäddad, men mönstret... näe det var inte helt min grej alltså

Den röda var 1,80 lång men 1 dm djupare, samma bäddmått men framåtbäddad vilket innebar att den tog större plats att bädda ut. Den var mer mig och jag kände mest för den - men den var ju röd! Kunde jag leva med det???


Trivdes väldigt bra i soffan och satt där medan jag mms:ade med Martina och pratade med mamma

Eftersom jag inte kunde bestämma mig där och då fick jag reservera båda sofforna. Det var snällt, tycker jag. Ska fundera till imorgon.

Jag åkte vidare på min TV-turné och åkte till Elgiganten. Jag såg Jens men han var upptagen med kund så jag gick direkt till TV-avdelningen. Per (en av butikens trevliga TV-försäljare) rekommenderade att jag skulle köpa en TV som håller även efter 2014 när alla sändningar går över till Mpeg4 och DVB-T2. Gör jag inte det måste jag köpa till en box för det! Men ååååå, vad jobbigt det bleeev.
Det känns inte så länge sedan man fick köpa digitalboxar till alla sina TV-apparater! Sen kom inbyggda digitalboxen och gjorde livet lättare... Och snart står vi där igen! Ja, utvecklingen är inte bara av godo, du! Det blir krångligt - och dyrt.
Men jag vet inte. TV:n kostar dubbelt så mycket mot vad jag hade tänkt att investera och vi pratar trots allt om två år. Kanske jag står ut med att ha en box till TV:n? Tror inte boxen kommer kosta 2000 spänn iallafall... Oavsett så kom jag inte hem med någon TV från Elgiganten heller. Men tack snälla Per för värdefulla upplysningar! Vi får se vad jag beslutar.

Därifrån åkte jag till Jula. De hade rabatt på timers: 3 för 49 spänn. Ett klipp!



Och från Jula åkte jag till Hjärta till Hjärta där jag bland annat hittade en jättefin tygblomma som fick pryda min lampa :) En färgklick i ett annars ganska beiget rum. Tror nog ändå att den röda soffan skulle göra sig därinne. Och får jag lägenheten som inte har söderfönster så behövs nog färg i inredningen för att man ska hålla sig glad...



Som sagt, det förflöt sju timmar mellan avresa och hemkost och jag fyllde dem med en massa roligt, tycker jag. Det var nog meningen att bilen skulle svänga "fel". För jag kunde glad i hågen köra visslande tillbaka till Rappet med ny kunskap, fynd och funderingar!


Alltså, jag måste verkligen sluta vissla. Kolla det röda strecket jag får under näsan när jag visslar för mycket!


Antal steg: 14 122
Glukosvärde: 7,3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0