28 december - En 5-minuterspromenad KAN ta 75

Som jag skrev igår var det barnvaktsdag till Elton och lite shopping före det.

Efter att ha varit på återvinningen åkte jag, under den vanligaste svenska himlen (=grå), först, förväntansfullt till Prio1. Men där var det väldigt stängt, De hade inventering ända fram till 9e januari! Så där blir det inget besök före Indien alltså.



Åkte vidare till Mekonomen för att köpa en gasdämpare till bakluckan. Men de hade ingen till min bilmodell. De hänvisade istället till Bilbyter och där hade de för en mycket dyr penning (över 800 spänn). Då bestämde jag mig för att kolla på skroten först.

Från Bilbyter åkte jag till Rusta och där fick jag tag i en julklapp, julpapper och lite annat för julen. Alltså till 2012, då'rå.
Och så hittade jag vårens gardiner med matchande kudde på rea. De åker fram 1 januari men här får ni en förhandstitt :O)


Lite åt det varmt limegröna hållet är de. Gjorde sig jämrans bra mot soffan.


Tiden sprang iväg och snart var det dags att åka in mot City och parkera bilen i parkeringshuset Akilles för att sedan promenera bort till Eltons dagis.
Han har fått byta dagis under mellandagarna då hans ordinarie är stängt. Men det ligger inte så långt ifrån ordinarie, och jag såg fram emot promenaden trots det skalla duggregnet. Från Akilles tog det mig typ tio minuter att gå... men jag kalkylerade kallt med att promenaden hem till Elton skulle ta en timme och jag hade klätt på mig ordentligt med kläder! Du förstår, när man är 1,5 år åker man inte vagn utan går själv, så det så! Och man promenerar allt annat än rakt hem, va.

Det var ganska ljust när vi började vår promenad. Vi var hemma när det var kolsvart :) För en 5-minuterspromenad KAN ta 75 minuter. Och bara så du fattar så står stjärnan (*) för de bokstäver som Elton utelämnar i sina ord.


Man måste stanna vid alla lyktstolpar och säga: Titta, *ampa... likaså när cyklar kommer med lamporna på avstannar verksamheten...


"Titta, *äck!" borta vid övergångsstället där vi tog varann i hand och så sakteliga vandrade över medan bilarna bildade kö och förarna tålmodigt tittade på


Stänga "**inden", måste man ju göra... så den stackars cyklisten som kom fick kliva av och öppna för att komma igenom
.


Stenarna vid Naturcentrum måste man klappa och springa runt lite på - och ramla så man måste skaka av "Bitten", alltså hans snuttefilt.


Och mörkret lade sig allt tätare runt Belvederen.


"*Atten" måste en sån här liten människa gå fram och peka på samt förklara att där brukar fåglarna bada. Denna typ av stopp görs minst var 5e meter vid en bäck som är cirka 100 meter lång där vi gick.


Promenadens höjdpunkt var ändå "**A*to*n". Traktorn stod i backen och lastade på jord och grenar på lastbilen när vi kom vandrandes och gjorde en avstickare dit. Och här lär sig Elton ett nytt ord "bil-bil" som troligtvis ska betyda lastbil och innebär väl helt enkelt att det är en STOR bil eftersom ordet bil sägs två gånger.
Jag gjorde mitt bästa med att försöka göra det roligt att gå därifrån och det gick en stund men så vips, var Elton bara tvungen gå tillbaka och titta från en annan vinkel.


Det var inte bara en gång jag fick parkera vagnen för att springa efter Elton som, som jag beskrev tidigare, inte hade några som helst planer på att gå åt "rätt" håll - det vill säga hemåt. Ni ser honom som en vit prick under första lampan vid detta fototillfälle.


Vi lämnade dagis klockan 15.00... och kom så fram till vägen kl 16.15. Och här får Elton dagens andra nya ord när jag utbrister. "Äntligen!" som då förkortas till ett "Än-l-en". Ja, varför krånga till det?


Efter att ha fått trycka på dörröppnare och hissknappen och jag hade kommit på knepet med att fälla upp handtaget, så kunde vi komma in i hissen.


Och man har inte roligare än man gör sig. Förutom att ha fått ny "*att" hann vi med att plocka bort och tillbaka magnetfigurer på kylskåpet, äta och diska efter oss, läsa bok, leka med bobbycar, spela xylofon, hoppa i sängen (ja det gjorde ju inte jag förstås. Den lilla juniorsängen hade nog brakat ihop), bädda i o-ordning, åka elmotorcykel, leka med en pedagogisk leksak med färgade kulor på en krokig ram där man kan träna koordination, färgerna och räknetalen. Det är väl en himla tur att Elton och jag är lika energiska annars hade jag nog varit JÄTTEtrött hahaha

Kvart över sex hörde vi dörrhandtaget till ytterdörren röra sig och in kom pappa Jens från jobbet. Jag gav rapporten från dagens eskapader innan jag lämnade grabbarna åt sig själva och åkte mot Tornby för att hämta Milla. Hon ville handla på Maxi och eftersom hon slutade sju idag så det passade ju ganska bra när jag ändå var i stan.

Innan dess hann jag in på Passagen för att köpa den sista (efterlängtade) tomten i röd dräkt. Den står intill min lilla fina gran och är nu den enda prydnadstomten i mitt "hem".



När jag kom hem hade jag fått evalueringarna från mina två Thailandrundresor så de läste jag så klart. Sex personliga rosor och ett ris var det. Det var väl härligt att det inte var tvärtom iallafall, va.

Lite senare på kvällen pratade jag med mn favoritkollega Daniella som jobbar i Mexiko just nu. Vi pratade om det som varit, det som är och om sommaren. Vi hoppades få jobba ihop under 2012, båda två. Och om livet vill så blir det så!


Glukosvärde. Mätte jag inte.
Antal steg: 11494 stegade jag ihop idag, du

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0