25 december - Kalkonmiddag utan kalkon

Idag skulle det firas jul hos mamma. Vi hade mer eller mindre bjudit in oss själva, Martina, jag och Milla och vi blev åtta pers: Martina, Chrille, Albin, Milla och Elton (Jens jobbade tyvärr), mamma, Per och jag. (Fredrik valde att tillbringa julen på annan ort i år för er som undrar varför han inte var med.)

I alla år har mamma annars alltid haft kalkonmiddag på juldagen. Den traditionen ändrade vi alltså i år. Det var barnen och jag som stod för den här dagen istället - fast utan kalkon. Ingen av oss kände för att försöka fixa till en sån :/ Det blev ganska vanlig julmat.

Vid lunchtid körde Per ut bilen och vi åkte in mot La Stada i ett grönt landskap under blå himmel..


Det här är än så länge en trevlig vinter för undertecknad med gröna marker

Vi tog svängen förbi Milla som ville ha hjälp med att  lasta in sina grejer och Elton, innan vi åkte till slutdestinationen där Martina och Chrille svängde om hörnet med Albin i vagnen, precis när vi kom.

Efter lite motion med julklappar, barn och hund upp till tredje våningen med kunde vi börja fixa maten. (Jag hade färre julklappar i år mot senaste året jag var med, men vi har fått fyra nya familjemedlemmar vilket ökade antalet paket så det SÅG jättemycket ut.)

Tyvärr blev det inte mycket dokumenterat med min kamera då den inte samarbetade med mig idag. Det känns ju lite tråkigt men ni får ta det som det är.


"Vad är det HÄR för nåt, undrade Martina och Milla när de fick syn på Weihnachtstollen (Se hur man kan baka den på ett superenkelt sätt här)


Det blev trångt i köket och vi försökte sjasa ut mamma emellan varven. Elton hittade hennes reklam och den hamnade till och från på golvet medan Jonzon undrade vad som stod på egentligen, med allt folk som sprang omkring.


Så var all mat på bordet tillsammans med menyn och programmet för dagen


Först vid matbordet: Martina och Milla. Alltid lika svårt att få någon att börja ta...


"Aha, ska man köa till maten, matte?"   "Nej, Jonzon. Du får sen." *suck*


Elton vet inte att det är okej att sitta still och äta. Man kan ju klättra, kolla vad Jonzon gör, trycka på alla knappar på G-mormors (en titel som mamma har gett sig själv istället för att kalla sig Gammelmormor som hon tycker låter så himla gammalt haha) telefon och ta en munsbit emellanåt. Mycket roligare!


Chrille, Martina och Albins hörn var väldigt mycket lugnare, kan man säga...


Mamma, Chrille, Martina, Albin, Milla och Per vid bordet - Elton ska precis klättra lite på min stol

Efter maten stod disk eller DVD-filmn på schemat, beroende på vad man föredrog. Och därefter var tanken att vi skulle äta äpplekaka och vaniljsås innan julklappsutdelning men det blev inte riktigt så. Elton började bli trött så vi slängde om i programmet.


Chrille och Martina roade Albin, Milla roade Elton medan jag diskade. Jag hade ambitiöst valt att ta med filmen En mammuts jul - helt bortkastat. Den var ingen intresserad av du! Man ville att TOMTEN skulle komma istället!

Och självklart hade jag sån himla otur att jag missade besöket av tomten. Jag var nämligen bara tvungen att gå på toa och fick inte höra ett endaste rim! Det jag fick göra var att se bilderna efteråt som barnen tog, och dela ut ett paket som tomten hade glömt bort att ge bort...


"Men hallå, Tomten har ju glömt att dela ut ett paket", utropade Martina.


Jonzon snodde andras paket ända tills han fattade att han faktiskt hade fått egna att öppna - en pipleksak och benkrans.


Chrille, Albin och Per kollade på när Martina öppnar ett par julklappar, Milla och Elton är bakom lampan med sina paket och mamma står upp eftersom hon hade lagt sina paket på stolen :)


Efter julklappsöppning blev det den där Äpplekakan och kaffe. Mamma hade bakat julkakor men det var inte många som orkade äta.


Äpplekaka med vaniljsås - en perfekt julavslutning :)

Det blev en supertrevlig dag och är jag i Sverige nästa jul, gör vi om det - iallafall en variant!

När vi packat ihop alla våra nya saker, åkte jag, Milla och Elton för att hämta Jens så han skulle slippa ta bussen hem från jobbet. Och efter att ha lämnat av den familjen inne i stan, åkte jag till nästa familj för att avleverera deras julklappar som var inpackade i min bil. De hade ju bara barnvagnen vilket gav dem ett tämligen begränsat utrymme för alla nya grejer.

Sen kunde jag åka till Rappet och glädjas åt både gårdagen och dagens julfirande men också för att råka hitta de perfekta julklapparna till några för 2012. För dylik inköpsplanering ska börjas i tid! Och det är lika roligt varje gång man hittar något som passar någon speciellt utvald. Har man gott om tid blir det dessutom nära nog alltid bra! Mitt problem är att jag gillar innehållen i mina paket lite för mycket, att jag har svårt att spara dem till julafton... så när julen kommer har jag ofta redan delat ut dem vid andra tillfällen hahaha


Antal steg: Ingen aning du
Glukosvärde: 5,9 trots julmat, kakor och godis, ostbågar och vin. Jag gillar min kropp,du!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0