13 december - Lucia på Eltons dagis

Jonzon var lite bråkig på morgonen. Han tyckte inte att jag skulle sitta vid datorn och gjorde allt för att få uppmärksamhet. Och han lyckades ganska bra med det, du!


""Klappa magen" och "Leka krokodilen" kan man ju göra en stund, väl?!


"Kan vi ha lite dragkamp med anden kanske?"


"Jag får väl gå runt matte och bråka lite då..."


"Nähä, amen då lägger jag mig på sladdarna
och är i vägen lite där istället, då"



Hallå där, krokodilen. Vill du leka med mig
?


"Näe, fy vad alla är tråkiga! Det ska jag berätta för Apan!"

Efter att ha bråkat runt en timme kanske så var det dags för mig att åka iväg. Planerat var Ica Maxi, Vårdcentralen och hyllhämtning före klockan tio. Sen skulle det bära av till Skäggetorp för att hämta upp min väninna Agneta som jag inte sett på minst tjugo år.

Det blev varken Maxi, VC eller hyllhämtning faktiskt. Åkte lite sent hemifrån och den jag skulle hämta hyllorna hos var inte hemma. Så det blev Agneta direkt istället. Det var väldigt roligt att ses. Vi pratade lite ikapp och sen var det som om vi inte hade haft den där långa pausen alls. Det är väl fascinerande med såna människor, eller hur?
Tiden svischade iväg men vi hann ta en sväng på stan, äta på Gränden och åkte sen till Prio1 och tog en kopp kaffe innan vi skiljdes åt.

Igår beskrev jag att jag skulle ha en en Wake-up funktion till min golvlampa idag. Ja, nu blev det ju inte så. Det verkar som om allt i annonsblad tar slut mer eller mindre samma dag. Reklamen gjorde gällande att priserna skulle börja gälla som igår, måndag och idag, tisdag, vid lunchtid fanns inga såna här projektorklockradios kvar.
När jag frågade om den konstaterades det att de var slut i butiken men fanns på centrallagret varvid man beställde en ny laddning. Men det skulle ta fem vardagar innan de var i butiken igen. Aja, det var ju bara att lägga in detta i agendan och komma tillbaka då. Men nog är det lite tråkigt...



På eftermiddagen skulle jag följa med Milla till Eltons dagis och vara med på lussefirandet. Sedan i år har kommunen förbjudit fotografering av luciatåget på förskolan. Det är verkligen urtrist! Men det har ju självklart med otillåten Spridningen på internet att göra. Förr satte man in sina bilder i ett album och visade familjen bara.
På dagiset hade man inrättat en fotohörna framför granen. Nu hade det inte blivit några foton tagna på luciatåget iallafall för Elton var helt upptagen med att krypa genom folksamlingen emellan Mamma och luciatåget. Och när det var fotostund var det roligare att krypa runt granen än att stå uppställd :)





Efter en enkel fika stund på stående fot åkte jag till återvinningen i Malmslätt som fått en ny station: Nr 14 hårdplast. Det sker även nyheter på det området alltså. Där råder dock inte foto-förbud.


Ännu mer sortering... hoppas bara att de tar hand om det ordentligt.

Jag var hemma straxt efter fyra. Då fixade jag en tonfisksallad som jag hoppades skulle ge ett bra resultat på glukosen imorgon bitti. Det borde gå att äta så pass bra på kvällarna att det värdet håller sig under 7 morgonen därpå. Det gäller väl bara att hitta de där vettiga maträtterna...


Antal steg: 6377
Glukosvärde: 6,6 och idag tog jag bort tabletten igen. Vill försäkra mig om att det inte bara var matslarv i helgen som orsakade värden över 8...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0