25 augusti - Precis lika obekväma

Efter frukost (för den måste jag ju alltid börja dagen med) provade jag kläderna jag köpte igår. Var tvungen att känna att de var på rätt kropp, kan man säga. Jag provade dem nämligen först men hängde tillbaka plaggen för att titta runt lite. Det kunde ju finnas något bättre någon annanstans, va. Nu gjorde det inte det så jag gick tillbaka men liksom bara hämtade dem. Sånt kan ju vara väldigt dumt! Fast de såg ut att vara samma...och det var de haha Så himla bra du!


Måste ju visa mina vita kläder inköpta i Fisherman Villlage igår. Idag köpte jag vita flip-flop och till detta finns ju redan en vit mobiltelefon = Ny uniform matchad och klar!

Men låt oss gå till dagens händelser som trots inläggets innehåll, var på kontoret. Men vi börjar väl med ett par foton från bygget som börjar likna början till hus!



I förrgår fick jag inbjudan till middag 26/8 och det var ju god tajming, va? Då blir det typ en extra händelse på min födelsedag ändå, fast jag inte tänkt det. Firar gör jag ju varje dag, så födelsedagar numera är mer en Bonusdag då jag får gratulationer. Man gratulerar ju sällan någon till varje dags upplevelse, va? (Lite synd eftersom det garanterat en dag blir för sent att säga Grattis!)

Det skulle vara möte klockan 14 hos Asian Trails idag så jag jobbade undan och kunde göra mig fri tills dess. Jag klev klockan 13.58 förväntansfull ned - men där var inget möte. För se tid här är inte som i Skandinavien. Den som skulle ha mötet var dessutom inte anträffbar på mobilen...så jag gick tillbaka upp till kontoret för att vänta på att det skulle börja.


Balkongen mot baksidan, vattendunken på ett av skrivborden samt balkongen mot framsidan är några saker jag ser i stort sett varje dag

Klockan blev tre utan att någon hade kommit - och jag hade ju egentligen inget att göra eftersom jag varit tidigare på jobbet och jobbat undan. Istället valde jag att gå och handlade. Behövde iallafall fylla på reserven i kylskåpet (för kanske sista gången). 

Men innan varuhusshopping gick jag till telefonbutiken och fick hjälp med min Phone5. Laddaren var glapp så det fick jag en ny och de visade hur jag skulle få ut SIMkort2. Jag passade även på att köpa en touch-penna. Det är ett h-e att skriva texter på ett minimini-touch-tangentbord även om man har naglar, alltså. Jag hade gärna velat ha ett silikonfodral som skyddar men det finns inget som passar till den här telefonen som är en lite för ny modell. Hålet för kameran finns där men inte för LED-belysningen precis nedan. När jag kom hem kom jag på att det där hålet hade jag ju kunnat klippa upp själv. Aja, kanske köper ett en annan dag om jag får lust.

Inne i varuhuset hittade jag en fin Nagastatyett som jag gärna velat ha men tyvärr var för tung för att ta hem, ansåg jag.
Och på "Systemet" blev jag jättesugen på röd Cabernet Sauvignon men valde, efter långt övervägande, en flaska okänd Cabernet Blanc. Inte alls lika roligt men mer "nyttigt" eftersom jag får som nässelutslag av rött vin (men oh så mycket godare...). Det blev ett halv glas vitt på kvällen resten kastade jag. Har smakat bättre...


Både Nagastatyetten och rödvinet fick stanna i hyllan - men jag skulle nog tagit den lilla flaskan rött iallafall. Det hade varit värt lite röda utslag, tror jag.

Men det kom med en hel del annat hem. Det är lätt att vara hälsosam här om man är bekväm! De har färdig skuret av grönsaker, frukt, kött! Bara att hälla ner i grytan alltså! Trots det lagar thailändarna inte mat hemma mer än till kanske 20%. Det är billigare att äta ute än laga mat hemma nämligen. Men jag gör ju mina minimatlådor och behövde ingredienser till detta.


Det blev två paket grovt mald kyckling och som tur var fick jag de sista paketen med importerade champinjoner, fast de får jag skära själv då.

Men det kom inte bara med föda hem. Istället för Naga, blev det en liten elefant med ett lite hål i ryggen för rökelsepinne. Tände en direkt när jag kom hem och mådde lite illa. Det är jobbigt med rökelse. Vet inte varför jag fick för mig att köpa det, faktiskt haha


Den lilla elefanten står i ett kar av teak. Tänkte det skulle tagit hand om askan. Det gick ju inte alls haha

Köpte småflaskor med Absolut vodka, Smirnoff och Bacardi till Per. Kunde inte motstå något så sött :)


Mellan 180-200 ml innehåller flaskorna så nu har jag totalt fyra flaskor sprit med hem utan att för den skull smuggla haha

Och så över till något riktigt gammalt. Redan för 8000 år sedan använde de egyptiska prästerna ungefär samma modell! Själv har jag inte ägt några sedan 70-talet, en annan slags forntid kan man väl säga. En av de mest obekväma skomodellerna som skapats, för att inte tala om hur roande det är att se en man i kamouflage-shorts, bandana och linne - och såna här. hahaha Underbar syn!
Det är FlipFlop jag syftar på! Jag minns fortfarande hur ont jag hade mellan tårna av den där "pinnen" efter att ha gått i dem ett tag.
När Malene var här och vi skulle ut och gå i Chaweng hade hon en dylik toffel på sig och jag frågade skrämt: "Ska du gå i dem där?" "Ja, de är jättebekväma", svarade hon. Det fick mig en smula nyfiken. Kunde det vara skillnad på dagens och de som tillverkades för 40 år sedan. De ser ju precis likadana ut???
Så när jag var på Tesco provade jag några olika - och Näe, de var precis lika obekväma som de på 70-talet!!! Utom kanske ett par - de gillade jag nästan. De hade potential att vara lite bekväma- om det nu är möjligt. De var dessvärre över 600% dyrare dyrare än de billigaste (som kostade 25 bath) men superlätta så det slutade med att jag slog till på två par, ett par svarta och ett par vita!


Två par Adda-Flipflop kom hem i påsen! Jag tror vi kan komma att trivas ihop. Får väl träna att gå i dem imorgon...


I väntan på Taxi 216 åkte Phone5-kameran upp och jag valde en inställning som jag redan har glömt bort. Fibblar för mycket med kamerainställningarna helt klart

Nöjd med mina inköp avrundade jag dagen som vanligt - med datorn i knät!

Antal steg: 7711


BOBBYS HJØRNE


Nacho var kun den der kom ikveld

Kommentarer
Postat av: Millan

haha du som alltid har hatat flip-flops! :P Vad fint du klädde i vitt!

2011-08-26 @ 20:08:44
URL: http://mammami.se
Postat av: Maria Graube

haha ja, flipfliop har aldrig och kommer nog aldrig bli någon favorit i skostället haha.



Tack. Vitt har varit en svår färg men nu när jag förlorat 13 kilo sedan oktober förra året, så funkar det på den här kroppen faktiskt. MEN problemet kvartstår. Man måste ha haklapp när man äter och har vitt på sig haha

2011-08-27 @ 00:53:17
URL: http://mariagraube.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0