15 augusti - Var det jag som sa det där?

Ännu en hundtom dag i nedanför soffbordet. Men jag såg Nachos öron sticka upp inne hos Johans föräldrar. Bobby såg jag inte förrän på kvällen - utan skällhalsbandet. Det hade han bara haft 1,5 dag sen tog Johan av det. Han har inte slutat skälla men skäller kortare tid och tystare!



Idag har det hotellservice i Chaweng på schemat. Jag stötte på den magra hunden som är om möjligt ännu magrare nu, något som är lite märkligt eftersom hon bor utanför en restaurang. Misstänker att det är något annat fel än svält på den hunden...



Passade på att beställa blombuketter till två nygifta. Har ett favoritställe jag brukar gå till som ligger på den vägen ner mot Beach Road. Det är ett så sött par som äger det. Jag passade på att ta ett kort på buketterna som var klara när jag var på väg tillbaka till kontoret.



Blomsterbutiken säljer även egna kit till buddistiska munkarna. Alla såna paket, oavsett var du köper dem, är gula. Färgen matchar kåporna (Safron robes) de använder vanligtvis. En teori varför de just är gula är för att man använde naturprodukter att färga tygstyckena med, bland annat med saffran. Färgen idag är helig eftersom den också symboliserar Måndagar och en sådan dag för 83 år sedan föddes kung Bhumibol Adulyadej, Rama IX av Chakri Dynastin - thailands sittande kung.
Denne avgudade kung (som också är världens rikaste man med sina 30 biljoner dollar och slår värsta oljeshejken i Saudi med den summan) har förresten godkänt den fröken Yingluck som premiärminister för snart en vecka sedan. Det gjorde han från sjuksängen. Han har varit på sjukhus sedan 2009 och lider av Parkinson’s, depression och har haft en serie strokes. Jag kan inte låta bli att undra över vilka kloka beslut han egentligen kan fatta...
Många är oroliga för vem som kommer ta över. Kungens son är också gammal... kanske blir det sonsonen?



Aja, det blev ju en lite avstickare där. Jag var ju på väg till hotellservice!

Jeena: Vi har nu fådd en smule fortovet (trottoar) på vejen fra kontoret ned til Chaweng Beach road. Se hær!



Efter hotellservice tog jag ut lite pengar från Siam och det gick inget vidare. De hade dragit 120 bath idag på morgonen så jag hade bara 380 kvar och eftersom man bara kan ta ut hela 100-lappar så fick det blir 80 kvar! Det var ju lite beiget.

Hela eftermiddagen satt jag sedan med bokföring och det gick ganska bra och jag tyckte att det var lika ganska kul (var det jag som sa det där?). Nog fick jag ihop det alltid! Tredje gången i rad - och visst känns det kul när man lyckas med något som känns svårt!?

På kvällen kom Johan förbi och då passade jag på att ge honom Lilla Gubbpaketet med versen
Någon lätt kladdigt men gott
Något mjukt fluffigt och grått
Något som håller koll på ett mått

Paketet innehöll Lindt chokladskivor i silvergrå förpackning, frottéhanddukar i grått och en digitalvåg med silverfärgade detaljer- grått för det var ju trots allt ett gubbpaket, va!

Lite senare kom Bobby och han stannade hela natten - i min säng!

Antal steg: 12009

BOBBYS HJØRNE


Kan jeg ikke få gå ud?


Nehe... då bilver jeg fortsat hær inde...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0