11 augusti - Såg rädd ut på riktigt

Hade hotellservice på förmiddagen. På alla hotell den senaste veckan har det dykt upp bilder på drottningen och små altaren. Vi firar hennes födelsedag imorgon. Och eftersom hon anses vara mamma till alla thailändare firas också Mors dag!
Det är en allmän helgdag och eftersom den inträffar en fredag är det många företag som stänger tre dagar, d v s över hela helgen.



Innan jag vände tillbaka till kontoret bestämde jag mig för att gå från Hotell Ibis i Bo Phut till Posten i Mae Nam. Jag passerade Zazen, ett favorithotell här på ön...



och en femhövdad Nagastaty, Buddha och andra mytologiska figurer... (det är typ istället för trädgårdstomtar)



... och ett hus jag kan tänka mig bo i.



Snart kom jag till Posten. Det tog bara en kvart och jag sparade således en massa tid som annars skulle gått åt hemma i Chaweng. Hade nämligen blivit tvungen att gå till posten oavsett idag. Jag hade råkat få Sofias pass tillsammans med mitt i ett brev från Bangkok ... och hon jobbar ju i Phuket. Illa!

Efter jobbet bestämde jag mig för att det var dags för en hårtoppning. Klev med bestämda steg till Frisören på Tesco som alla sa var så bra. Detta besök kom att ändra delar av min person.
Eftersom det där med att kommunicera har sina svårigheter satsade jag på det väl beprövade Kroppsspråket: Jag klippte med en sax i luften och visade henne en (1) centimeter ... ...varvid hon glatt tog fram sin sax och klippte fem (5) cm. Detta blev naturligtivis ett något traumatiskt ögonblick!
När hon sedan klippte med saxen i luften och ville klippa lugg (!) viftade jag hysteriskt om kring mig och ropade högt  "Mai, Mai ka" (Nej, Nej) och såg rädd ut på riktigt tyckte jag när jag såg mig i spegeln. För där fick det vara stopp!

Fast jag får nog ändå medge att hon visste vad hon gjorde när hon kapade av fem centimeter. De där topparna var allt ganska slitna...




Och idag öppnade jag ett bankkonto på Siam Commercial Bank, Thailands största bank. Det var ju lite spännande. Jag hade med mig pass och arbetstillstånd och fick svara på en massa frågor och efter en halvtimme hade jag en bankbok. Och därefterfick jag betala 699 bath kontant för att få ett kreditkort. Det gjorde jag förstås och fick så kreditkort i handen!
Det lite trista i sammanhanget var att jag inte öppnade kontot för egen del utan för Apollos... så bankbok och kort ska till Bangkok. Aja, det var kul iallafall att få öppna ett bankkonto i ett land utanför Sverige.


Antal steg: 6544


BOBBYS HJØRNE


Han har det godt, den der Bobby...

Kommentarer
Postat av: Millan

När får man se frillan då? :p

2011-08-12 @ 16:30:37
URL: http://mammami.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0