4 apr- Ullaredshopping!

I mörkret halv fyra var det dags att lämna sängen, äta frukost och åka till Ullared med Milla! Vi kom iväg vid tjugo i fem men stannade i Mantorp för att kolla lufttrycken i däcken. Per hade bytt dem igår så vi skulle slippa åka på dubbdäck ner. De ena däcket visade sig läcka i ventilen. Men Per hade pumpat upp däcket och vridit till ventilhatten ordenligt så det såg bra ut när vi kom ut till bilen. Men när jag tog bort hatten för att kolla trycket pös det helt förskräckligt så jag skruvade snabbt tillbaka "korken" och lekte struts, d v s att problemet inte fanns haha.

Vid halv sju var jag det dags för ostmacka med vit saltgurka som fick med beröm godkänt!

.

Fem i åtta var vi framme vilket innebar att vi fick parkering på första raden för oss utan handikapp och därefter stod ju vagnnummerval på tur. Vi tog våra Ullaredväskor (vi har en stor och en liten) och jag försökte inviga min "polett" jag fick av Milla igår men vagnen ville inte helt samarbeta - trodde vi.



Eftersom vi trodde det var fel format på "pengen" valde jag en annan vagn och tog en vanlig femma istället. Men det visade sig att det var vagnen det var fel på för flera kom efter oss och försökte ta samma vagn men lyckades inte få upp låsen (och den stod faktiskt kvar när vi åkte!). Blå 0308 blev till slut min vän för dagen!


Milla tog också en vagn, packade ner sina påsar och gick mot ingången där klockan nu blivit åtta och kön minskade fort!

.

.

Vi är numera Ullaredproffs (fjärde gången vi är där på två ett och ett halvt år) och ställde 2 korgar underst på vagnen. Den har man smågrejer i och sånt som man inte vill ska krossas under annat i stora vagnen.

.

Milla var den av oss som skulle prova kläder och som det Ullared proffs hon är hade hon på sig bra kläder att prova kläder i, om ni fattar. Och kläderna hon inte ville ha hängdes på en ställning och så åkte de upp en trappa för omhängning och sortering för att komma ut i butiken igen.
Själv handlade jag enbart tre par strumpor. Varför köpa kläder i Sverige när jag ska bo i Thailand ett halvår?

.

.

Efter att ha betat av avdelning efter avdelning kom vi till rulltrappan upp till nya restaurangen och vi bestämde oss för att det var lunchdags. Vi parkerade våra vagnar på andra planet där nya kundvagnsparkeringen ligger och fortsatte till matkön. Det blev god lasagne framför barnrummets storbildstv och genomgång av våra inköpslistor.

.

Laddade med ny energi gick vi tillbaka till Rad 5 och våra vagnar. Milla gick igenom sin vagn och tog bort en del av sina varor på avdelningen för "ångrade" varor. Och där blev hennes balkonglåda kvar som hon ville ha med sig hem. Men det kom hon på när vi lämnat Ullared...

.

"Om jag tar bort den här kommer jag ångra mig", sa Milla och tar upp en tavla med en regnbågsfärgad EAN-kod varvid följande samtal utspelade sig.  "Var ska du ha den då?", undrade jag. " I Eltons rum - fast jag skulle kunna tänka mig ha den i köket istället".
Ja, även om vi shoppar på samma sätt har vi lite olika åsikter om vad som är snyggt.



Varje gång man är i Ullared får man höra utrop i högtalarna om försvunna vagnar. Det är lätt hänt att man råkar ta i handtaget på fel vagn men att gå iväg med dem kändes mycket märkligt. Tittar man inte i vagnen när man tar den? Noop, det gör man inte alltid. Jag höll själv på att bli en sån där människa som snodde någon annans vagn. "Men mamma, nu tar ju du fel vagn", sa Millan när jag kom från resväskorna och då fick jag ett lätt hysteriskt skrattanfall haha



När man shoppar länge behöver man inte bara matpauser utan även toalettpauser. Här är vi vid den sista där vi känner oss både lättade och nöjda. Och min vagn hade blivit ganska så full!

..

Dags att betala - och klockan var bara två! Jag shoppade för 1278:- men i det priset låg en bilbarnstol som jag får återbetalt för (389:-). Sedan ska man väl kanske ändå plussa på 735:- för matsäck, bensin, lunch, wok som nog också bör räknas in, va?!).
Millas sluträkning på GeKås var ungefär tre gånger min. Det är ju så när man har småbarn. Men det är på barnkläder och leksaker som man tjänar de mesta pengarna, så även om det blir typ dyrt blir det ändå billigare än om du skulle köpa sakerna i Linköping. När vi kom ut till parkeringen var det fullt med bilar Lite skillnad mot morgonen när parkeringen var nästan helt tom!

.

Milla ville göra ett studiebesök på Panduros Outlet men vi gick bara in ett varv utan att köpa något. Istället bestämde vi oss för att vända hemåt. Klockan hade blivit tio över tre och vi skulle ju komma hem i skaplig tid. På  hemvägen fick jag uppleva; Millas musik som till exempel gnällliga The Knife där jag gnällde med...



...att det var en massa vindkraftverk utanför Jönköping. De har jag inte sett förut!


... och att Brahehus stod kvar och där tog vi varsin Wok på Preem som också gjorde reklam för "Sveriges godaste kaffe" och det var ganska så gott (även om jag är lite osäker på om det var godaste i landet).


..

Eftersom jag skulle behålla bilen imorgon åkte vi till Linköping där jag lämnade av Milla och hennes grejer innan jag åkte hem mot Rappestad i solen.

.

När jag kom hem möttes jag av Jonzon som genast började undersöka vad jag hade med mig åt honom. Först hittade han så klart grisöronen men sen fick han sin badboll och sprang omkring med den resten av kvällen.

Pers grejer packa jag upp på köksbordet. Toaborstar, tvättmedel, sköljmedel, schampo, rengöring för kök och badrum, tralltvätt, träolja, kexchoklad, talgbollar och jordnötter till fåglarna, konservöppnare, salt- och pepparkvarn, tandborste. tandkräm. (jonzons grisöron la jag in direkt så han skulle slippa "gråta")


Dessutom köpte jag rapsolja, och prinskorv och två extra kvarnar, faktiskt, värt 63:-. I badrummet hamnade hudlotion, bomullspads, en deo och mina tre strumpor för totalt 73:-.

.

Min nya adresslapp till resväskan hamnade där den skulle (18:-)



Vet inte varför jag köpte fyra gratulationskort... Per har två påsar i byrålådan redan... Men de var ju så billiga! 0,50 kronor/styck. Det är lite av det värsta med Ullared - man köper för att det är billigt, inte för att man direkt behöver det...


Det blev en ny vattenfast mascara och en brun kajal trots att jag nästan hade bestämt mig för att strunta att ta med smink till Thailand. Men, men, så kan det gå och nu kunde jag iallfall kasta gamla kajalen som gett mig svindande ögon och den svarta kajalen som gör att jag ser arg ut. (90:-)



Jag köpte även, till min stora lycka, en ledficklampa med nyckelring som jag bara var tvungen att leka med lite grann innan jag la den vid packningen haha (10:-)



Kunde inte låta bli att köpa en babyspeldosa och lägga på vänt i bokhyllan (69:-)



Och så var det några påskgrejer värde 36:- som också kom med hem.

Martina och Chrille hade beställt en bilbarnstol men den fick vara kvar i bilen över natten. Det var ju ändå den rätta platsen för den, eller hur?

Jag köpte även en ny gångmatta och löpare till vardagsrumsdelen, båda matchar varandra i mönstret. På mattan ser ni Jonzons lilla badboll (som flyter) också. Allt inköpt för 190:-.

.

Och hemresan gick bra utan några däckmissöden. Det höll luften hela vägen. Men jag lär ju behöva göra något åt det snarast. Vi får se om jag kan få tid någonstans för byte av ventil redan imorgon.

Antal steg: 16 716 i nya skorna från Heppo. Kände av hälsporren så jag borde nog tränat att gå in skorna lite successivt istället för att gå en hel dag direkt i dem...

Kommentarer
Postat av: Millan

Vad bra det blev med mattan :) Tänkte att jag skickar över lite bilder ifrån kameran snart med

2011-04-05 @ 22:13:21
URL: http://mammami.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0