31 mar - Grundlurad!

Sov oroligt i natt. Först kom jag inte på varför men sen kände jag att det handlar om att jag bara har 14 dagar kvar hemma och jag kommer liksom ingenstans, upplever jag. Har bara hunnit läsa nästan hela första boken och har fyra kvar. Det måste bli skärpning på studiefronten! Och jag har en del folk jag vill träffa... plus att jag inte har deklarerat ännu!

Idag hade jag avtalat tid hos Specialistläkarna med besök hos min favoritbarnmorska (Nej, jag är inte gravid) Lotta Thyrén som hade i uppdrag att ta cytologprov. Det blev intressanta konversationer om klimakteriet, sköra slemhinnor och hemorojder, kan jag avslöja.



"Dina slemhinnor här ute börjar bli sköra. Titta får du se!", sa hon och gav mig en spegel efter provtagningen så jag kunde se de tunna grå i skenet av den starka lampan. " Det är normalt i din ålder. Köp en tub Ovesterin och smörj på lite salva. Den innehåller lite östrogen och använder du den så blir de rosa igen och du slipper framtida besvär! Och den där hudfliken behöver du inte oroa dig för så länge den inte ger dig bekymmer, det vill säga blöder eller gör ont.  Sånt där är vanligt att det kommer med åldern också!"

Jag fick således några broschyrer om klimakteriet inför framtiden (har inga besvär - än), ett nytt recept på Cerazette (som jag kan äta till klimakteriet anses vara över), en lapp med krämens namn, uppgav min mailadress att få cytologprovsvaret till och tackade därefter för mig.  Passade på att ta kort på deras schyssta stolar och matta I KO-SKINN. Jag är avundsjuk.


Om intresse finnes: läs om klimakteriet här, Ovesterinkrämen här (men som jag enbart ska använda utvärtes eftersom jag var så snygg inuti fortfarande - schysst att vara en Bejb inifrån ändå, va?) och om hemorojder här. Kanske lättare för dig att läsa om det istället för att prata om det... det verkar ju iallafall vara så det är för jag har då aldrig hört talas om stackars semigråa slemhinnor och att halva befolkningen har hemorojder!

Efter detta spännande och något annorlunda möte gick jag ner till Forex där jag köpte Thailändsk valuta som jag planerar ha första veckan. Därefter blir det uttag med ICA-kortet för nu har jag fått nytt kort och ny kod och kan använda det obehindrat. Idag är det ju två veckor till avfärd från Svensklandet så det är dags att börja planera lite.

.

Jag spatserade även in på Apoteket vid Lilla torget och kom ut med Ovesterinkräm och Metaformin (säger hela tiden metamorfin haha. Men jag kan berätta att jag inte är ensam om att säga fel. Kolla länkarna på Mr Google. "Roligast" var om killen som snodde, som han trodde, metamorfin, och slängde i sig 13 tabletter för att bli hög. Kan inte låta bli att undra om han klarade sig...

Jag fick även en lista på mina mediciner att visa upp i tullen om jag skulle få problem med handbagaget där jag alltid har mina mediciner när jag reser. Att ha dem i sändbagaget skulle inte falla mig in. Det finns något som kallas Lost Luggage... Listan påminner mig om att jag nu uppnått en typ ansenlig ålder.
Vill du veta mer om människors olika åldrar, kolla här, om hur man räknar ut medellivslängd här, kolla vad medelåldern är i din stad här (Linköping är till exempel en "ung" stad med medelålder 40,5 år!) och räkna ut hur gammal just DU kommer bli här. Själv kommer jag bli 113 år, enligt testet. hahaha DET ni!

.

Fullastad med mediciner gick jag till Café Gyllen och sammanstrålade med Marie-Louise och Agneta (två deltagare som jag varit coach för och som jag haft fortsatt kontakt med tack vare FB). Vi bestämde oss för att sitta ute eftersom solen var framme (och det var den när vi gick in och handlade fikat). Det blev uppdatering av vad som hänt sedan vi sågs sist samt lite framtidsplaner. Väldigt trevligt!

Agneta och MarieLouise på Café Gyllens uteservering innan solen gått i moln...

Men när solen gått i moln bestämde vi oss för att besöka UTELIV för att kolla in deras klättervägg (tre våningar hög, berättade Agneta). Vi hittade den till slut när vi gick ut. Den var, ska vi säga, väldigt osynlig för det otränade ögat. Den är precis vid rulltrappan till vänster...

Vi försökte skiljas åt ett par gånger och tredje gången gick det riktigt bra. Då hade vi hunnit göra ett litet svep på Kapp Ahl också. Innan jag gick till bilen i parkeringshuset gick jag in och köpte en flaska vin till mina kycklingfiléer som jag ska göra något med på lördag. Fick rekommendation av en trevlig anställd kvinna. Själv hade jag aldrig ens sett vinet tidigare. 75 kronor kostade om du är intresserad av att prova själv.



Åkte via Malmslätt och kastade lite wellpapp-kartonger och åkte sedan mot Vikingahallen för att skicka tillbaka mina sandaler till heppo.se. Hoppas verkligen 1. att jag får dem i storlek 36 inom kort 2. att jag kan ha dem!

Väl hemma hämtade jag soptunnan och posten. I brevlådan låg ett brev från posten. Yippie, tänkte jag, det är nog mitt databatteri som har kommit! Trodde jag ja! Det var ett brev från tullen att de inte kunde levera ett brev eftersom det inte fanns någon avsändare och heller inte ett pris angivet. Men orka!


Jag mailade direkt till adressen på http://www.batteri-butik.se/info/about.htm (order@batteri-butik.se) och skrev så klart på svenska och frågade vad som menades och frågade hur de tänkte ordna upp detta.
Får svar på engelska - ett goddag yxskaftmail. Mailar då på engelska med samma fråga och får därefter inga svar... Googlade på företagsnamnet och fick upp en massa intressanta varningar. Kollade PayPal och min betalning där och såg att på kvittot står ett annat namn än företagsnamnet och det visar sig tillhöra en man i Hong Kong! Det här började bli spännande!
Vart slutade det då? Jo, med att jag skickade mail till tullen på arlanda med företages hemsideadress, mailkonversationen mellan Hongkongesen och mig samt kvittot från PayPal och avslutade mitt mail med att jag vill att de öppnar paketet för att kolla vad som egentligen ligger däri! Så nu väntar jag svar och hoppas så klart att jag får det imorgon.

Fixade lite Korv Stroganoff till kvällsmat innan jag satte mig med Berlitz reseguide om Thailand som faktiskt börjar lida mot sitt slut idag!
Före jag loggade ut och gick och la mig fick jag tips från Josse att kolla på Batterilagret i Tannefors om jag behövde nytt databatteri. Tack för tipset Josse!

Antal steg: 7447

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0