28 april - Men var är knapphålet?

Promenerade till jobbet och hade pappren från Bangkok att jobba med. Det var papper för mitt arbetstillstånd. Jag hade 29 autografer att skriva - och alla skulle vara identiska med det i passet. Har du försökt med det någon gång? Det är helt omöjligt att genomföra!
Jag kanske skulle ha använt det andra alternativet istället - tumavtryck med höger hand!


När jag jobbat undan på kontoret gick jag iväg för att äta lunch. Passerade någon intressant. Bike Café! Jag blev så klart glad över att det fanns ett hak för bikers i Chaweng. Så fortsatte jag gå bara för att upptäcka att det bara var cyklar det rörde sig om haha.



Gick också förbi Ice Bar. En något märklig bar för en nordbo som vill komma bort från snö, is och kyla. Här går man frivilligt in och möts av -7 grader och allt är gjort i is. Lite som på ishotellet.  Fast där kanske man inte kan sitta i en TucTuc av is?


Lunchen blev i ett hörn när jag fick se att de hade hamburgare. Då blev jag lite sugen på det - men det var jag inte efteråt. Det var en torr ostburgarre från mamma Scan (ja, ungefär iallafall) som inte smakade ett endaste dugg. Det blir thai-mat hädanefter.


Gick ut från restaurangen och svängde ner mot strandpromenaden av Chaweng Lake. De har tyvärr valt att bara ha strandpromenad på en sida av sex (den är som ett L). Himla synd. hade varit trevligt att kunna gå runt... Men häng med den lilla biten iallafall. Om du går till höger har du piren  med svanar som du kan åka ut med på sjön för 100 Baht/timme. Det ska jag väl försöka göra en dag. Nong Ped Num heter restaurangen som har dem och du kan gå in både från strandpromenaden eller från vägen förbi kontoret. Ska väl se hur maten är där också vartefter, tänkte jag.



Vidare på min promenad.




Du ser den lilla bergstopppen. Där ligger en Pagoda (buddistiskt heligt tempel med relik). Till höger om den, nere vid sjön, ligger restaurangen med svanarna. Du ser husen långt där borta.



Jag hade ett hotellbesök att göra nere på Chaweng Road. När jag var där nere kom reklambilen för IceBar. Det åker omkring bilar med högtalare hela tiden och gör reklam för event (t ex Thaiboxning) och olika företag hela tiden. Till höger ser ni en västklädd man. De finns vid alla hotell och fungerar som trafikledare när man ska in och ut från hotellparkeringar. Det är ganska så rörigt nämligen...



Hotellet jag besökte (eller snarare Tanya) insisterade på att få bjuda på vattenmelondricka och kycklingspett på Chaweng Cove Resort. Och det var supergott alltihop. Du som bor på hotellet - prova gärna deras restaurang!



Igår ringde Jonny från skräddaren och sa att min kjol och blus var klar. Jag blev jätteglad! Gick ner och hämtade grejerna och passade på att säga hej till ägaren, Peter.
Blusen passade faktiskt bättre än originalet. Dessvärre visade det sig när jag provade kjolen hemma att de missat att göra ett knapphål till knappen bak så jag måste gå tillbaka och få det fixat. Dumt att jag inte kollade på kläderna innan jag gick...
(Det ska bli intressant att se om kashmirull är svalare än bomull! Och så tror jag att jag råkade beställa en sidenblus på rekommendation. Har dock för mig att siden lätt blir fläckig? Dessutom står det förklarat att siden håller värmen bra, trots att det är tunt. Jag behöver nog inte behålla någon värme på min kropp - tvärtom. Leda bort den! Aja, det blir superspännande det här! Jag återkommer när uniformen är komplett och jag har använt den!)

Idag gick jag förbi 10Bahts-butiken och den var som vanligt stängd. När ska den vara öppen egentligen? Vill ju in och kika, vettja!
Kolla in flaska till höger - de använder gamla Rom-flarror till bensinen! Klart man kan bli förvirrad!

.

Utanför kontoret stod en röd moppe - som inte är en moppe. Inser nu att alla moppar här är 125:or...



Var hemma ovanligt tidigt idag (kvart över sex). Satte mig för att pusta ut utanför och kikade på hundarna som skuttade omkring.



Och här ser du vad jag ser varje dag!



Fick min lönespec och den var inte rolig. Fick bara betalt för tre dagar (man missade att göra lönen för mina två dagar på Koh Samui och sen saknade jag semesterlönen från uppdraget i Marocko. Har för mig att man brukar få den med slutlön i vanliga fall.) Runt 1300 spänn ska betala räkningar på ca 6000. Tur man har krediten! Det blir en månad att trolla med Bath:en, alltså. Tur man är van att ha lite pengar att röra sig med!

Okej. jag har inventerat vilka bra saker jag tog med och vilka som var helt onödiga.
Bäst är funktionsstrumporna och funktionströjan från Stadium. Bra inköp! De är lätta och man blir inte så svettig i dem. Och blir man det så torkar det nästan med en gång. Det skulle jag haft mer av...

Sämst: Fleecedjellaban! Att springa omkring i fleece i över 30 graders värme är direkt farligt! Likaså den långärmade hooden! Och den långärmade klänningen. Och den långärmade bomullströjan.
Sen sandalerna jag köpte... de är snygga och sitter perfekt men är inte fotriktiga så jag får ont av hälsporren när jag går långt i dem. Skulle tagit med Eccoskorna. Det finns inga butiker med fotriktiga skor här, har jag märkt.
Konservöppnaren från IKEA kunde blivit hemma. Här är "lilla Sverige" så det går att få tag i allt sånt och billigt. Likaså vinöppnaren. Ett vettigt vin här får man betala runt 700 Baht  för (cirkus 160 spänn) och det betalar jag inte. Det blir en alkoholfri säsong det här - om jag inte blir bjuden då förstås hehe.
Jag funderar på att sända hem de onödigt prylarna faktiskt! Då har jag ju plats att ta med annat i resväskan...

Bästa inköpen på plats: Bomullsklänningen, gelén med 99,5% Aloe Vera, solskyddsfaktor 30
Sämsta inköpen på plats: Inga än så länge. Jag är så klok ibland...


Antal steg: 21958


BOBBYS HJØRNE
Hundene kom og sad med mig, når jeg spiste. Forsøgte at få dem til at vente og tage mad kommando. Bobby stjal nemlig mad fra min hånd i et ubevogtet øjeblik.
Bobby var rigtig god. Nacho jeg var nødt til at kæmpe lidt mere med, men det kom til enden!





Kommentarer
Postat av: Millan

sv ; jaa, fast jag tappar alltid bort kontanter om jag har det :P annars är det en bra tanke, småpengar brukar man få mycket utav

2011-04-29 @ 09:56:48
URL: http://mammami.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0