27 apr - Äventyrssafari

Frukost, blogg, hundbesök - en helt vanlig morgon alltså!

Idag hade jag Safari 1/2 dag på schemat  men hade valt eftermiddagsturen faktiskt. Det har varit hektiska dagar och en avbruten ledig dag så jag behövde ett par timmars lugn på morgonen, tyckte jag. Efter att dessutom ha umgåtts med tysk- och fransktalande gäster två dagar i rad var jag ganska så trött i huvudet. Ja, inte av folket men av att behöva prata tre(fyra) språk om vart annat - engelskan är ju huvudspråket för mig här (och svenska pratar jag just nu bara med mig själv och med hundarna).

Men jag blev så rastlös att jag gick redan vid nio iallafall. Och det är helt klart för sent. Det var jättesvettigt att gå ner till kontoret idag. Det var första och sista gången. Att gå vid åtta är klart klokare!

Hundarna gjorde som vanligt. Hängde med mig en bit ner men stannade i hörnet där de förväntar sig att jag ska gå vänster.

På väg till jobbet började jag känna mig hungrig. Smet in på FamilyMarket och köpte en korv, lite jordnötter och en liten kyld flaska vatten.



Jag jobbade undan på kontoret fram till det var dags att hoppa på en jeep och åka på utflykt. Vi åkte till Na Muang Safari Park där vi tillbringade större delen av eftermiddagen.


Na Muang Safari Park ligger i djungeln men tigrarna går inte lösa...

Alla fick varsin grön klisterlapp att ha på sig. Den fäste inte någonstans på mig. Till slut lät jag den vara i väskan så jag kunde visa upp för den som önskade se den.



Vi startade med elefanttrekking cirka 30 minuter. Och jag fick ri
da idag igen och den här turen var mycket roligare! Jag hade liksom turen att få rida själv - utan förare. Jag är så glad över det att jag publicerar alla bilderna som elefantföraren tog medan jag red. Kunde inte välja bild, helt enkelt!

.

Men först lite elefanthud - och några gamla visitkort!

Vi red en tur ner till vattenfallet. Elefanten fick svalka av sig lite och jag fick mig en liten dusch haha

Från elefantryggen fick jag se hur en annan elefant stannade till - och vips låg där en hög du-vet-vad.






Jag gick av uppe vid det lilla Zoo som finns och där fick vi gå på fem olika shower med olika huvudattraktioner/cirkusnummer med babyelefanterna (som du redan har sett när jag åkte heldagssafarin), apor, krokodiler, ormar och fåglar. Här har du lite bilder från de fyra sistnämnda.









FÅgelshowen gick inte att fotografera med min kamera. Den hinner liksom inte med.






Efter sen lunch/tidig middag åkte vi vidare till vattenfallet Na Muang 2 som ligger lite längre upp. Dit kan man antingen gå eller åka jeep - och vi tog jeepen! Eftersom jag redan varit där en gång nöjde jag mig med att sprattla med fötter och tår i ena dammen. Hade jag varit lite smart den här gången hade jag ju åkt i bikini och kunnat bada - men så smart var jag inte.




Så var utflykten slut och vi blev tillbakaskjutsade. Jag bad att få gå av på huvudvägen och passade så att gå in på Tesco.



Där sökte jag efter Wettexdukar. Jag gick där och letade men hittade inget. Men så gick jag ett varv till och hittade Wettex, fast vid namn Scotch! De fick följa med hem.


Kolla här vad jag hittade. En massa olika svampar... jag undrar vilka det är... och hur man lagar till dem!


Jag promenerade hem för första kvällen. Klockan var 18.25 och det var redan ganska mörkt. Men jag hann hem innan det var kolsvart, trots att jag hoppade in på French Bakery och köpte något baguettleiknande som blev dagens middag!



Vart tog vägen vägen? Ja, det var nog många som undrade när det regnade som värst. Det mesta är tillbaka till normalt men än så ser man spår - eller hål, kanske man ska säga.

'
Det eldades någonting vid vägen på ett ställe. Jag tror det bara var kvistar och kokosnötsskal. Ja, här behöver de ju inte ved för att hålla värmen så det kan ju lika gärna gå upp i rök, antar jag.


Antal steg: 15 422


BOBBYS HJØRNE
Hundene kom bare op kort for at få nogle pølser i dag. (Jeg købte hotdogs, der har som en godbid for hunde.)
Jeg fortsatte en par minuter med at træne Nacho at frivilligt ind i brusekabinen. Det endelige mål er, at hun vil kunne lide at blive overøst. Hunden skal være rent, og det snart!

De løb snart igen, så der blev ingen billeder i dag.



Kommentarer
Postat av: Annette

Den grå svampen i mitten är ostronskivling, god att steka strimlad, på med grädde! o citronpeppar o så pasta till! Den finns här hemma, o är en favvo, som inte görs ofta men gudagod att äta! Fina elefantbilder! Har du ngn strand i närheten, blir nästan sugen på att åka till Thailand när jag ser dina bilder..... behöver dock ett jobb först... kramis

2011-04-28 @ 13:50:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0