21 apr - Färdiglagad mat, ja tack!

En helt vanlig morgon. Fast någon bergspromenad blev det inte som jag hade planerat igår kväll. Klockan var 07.38 när jag gick upp. Jag sov ganska dåligt och kan inte helt förstå varför. Kanske för att jag valde att inte ha AC:n på och det blev för varmt? Men den låter så himla högt och då kan jag ju inte sova för den skull!
När jag gick upp hittade jag inte kontrollen. Det slutade med att jag slet upp täcket, flyttade sängen, letade i rummet ifall jag lagt den där innan jag gick och la mig och lyfte på kläderna  - och där låg den!!! Då var jag genomsvett.



Aja, det blev frukost tillsammans med Nacho som kom förbi istället och la sig och drömde lite. Och ifattbloggning så nu ligger jag i fas, känner jag. Det tog ett par dagar!


Träffade Ae som tog hand om lite tvätt. Jag får se om det var smart att välja att betala för 80 plagg eller om jag ska betala per kilo. Ska nog ändra det...

Det hann bli en kvart i solstol också. Gick ner till poolen nedanför mig, där vi satt igår och tog solstolen i direkt sol i beslag för en stund. Här är man glad när solen går i moln. Det är inget som brukar glädja mig direkt. Det är verkligen hett när solen är framme! Och kanske en kvart om da'n är bra att köra på ett par dagar?
Jag har ju glömt att nämna att jag ömsar skinn som en orm sedan ett par dagar. Om du var uppmärksam såg du hur torr min hud var på bilden efter promenaden i förrgår! Jag kunde dra bort skinn som papper från huden. Och idag började bröstkorgen ömsa på samma sätt. Spännande! Det har jag inte upplevt tidigare, vad jag kan minnas. Men jag köpte ju solskyddsfaktor 30 häromdagen och går omkring med det ute nu, ju så det ska nog klara sig hädanefter. Och idag när jag låg och solade hade jag faktiskt solkräm på mig. Man måste ju dra lärdom av tidigare misstag!

.

Efter ett dopp såg jag att Jeena och Fred åkte iväg till Lamai för att lämna över mopeden varvid jag plockade ihop, duschade och gick ner till kontoret. Utrustad med en våtservett med biologiskt sminkborttagningsmedel att torka bort svett med  (ja, man tager vad man haver och det är ju skonsamt mot huden, tänker jag) i handen fokuserade jag på lite andra saker på promenaden idag. Här har du bilderna för dagen!



Jag letar efter Muiträdet men ingen vet (hittills) vad jag pratar om så nu har jag börjat ta kort och visar för folk. Kanske kan jag hitta det till slut. Det här höga trädet kallas iallafall för Laa.

.

Jag passerar tydligen en slags kokosnötfabrik. Det man gör här - för hand - är att man tar bort höljet (t vä som sedan bränns) och får fram den färska nöten (mitten) som sedan hämtas och används i olika sammanhang. Du såg ju hur man dricker kokosmjölk men man äter så klart kokosen också.



Det har ökat med antalet bufflar i området så jag misstänker att det är fight på G.

.

När man odlar odlar man ofta flera saker tillsammans. Bananer med papaya (t vä) och någon avlång grönsak som man kokar eller steker tydligen. Minns inte vad de sa att den hette dessvärre.
Vill du veta mer om thailändska grönsaker?
Varsågod! http://www.thailand-huahin.com/huahin-thai-vegetables.htm och så här används de medicinskt : http://www.chiangmai-chiangrai.com/thai_healthful_fruits_vegetables_herbs_spices.html

.

När jag kom till kontoret drog jag mig till minnes att jag sett en gammal våg under skrivbordet.
"Vad kul", tänkte jag. "Då jag kan jag ju se om det händer något".
Men när jag kom upp idag... Borta! Fast det gör egentligen inget för om det sker något med min kroppshydda lär jag nog märka det ändå - på bältet och kläderna.
"Ska jag kanske försöka vänta någon månad med att låta sy upp byxor, klänning, kjol och blus", undrade Ena jaget.
"Men nog vore det lite schysst att ha lite kroppsanpassade kläder redan nu", påstod Andra jaget.
"Tålamod!", sade då det kloka Ena jaget! 
"Så himla trist det äääär att ha tålamod ", svarade Andra jaget. "Jag kan ju imorgon!"
"Amen, då behöver jag ju dem verkligen inte. Då har du ju bara kastat bort pengar", menade Ena jaget.
"Men de kan gå i arv ju!", försvarade Andra jaget.
Och där slutade denna något schizofrena diskussion för telefonen ringde och Jeena sa att hon var på väg till kontoret.
(Nu är den här typen av dialoger ganska vanliga när jag ska fatta beslut, vad det än gäller  - så ja, jag pratar för mig själv i affären! Jag vet inte riktigt hur Sigmund Freud skulle tolka detta ur mentalt hänseende. Men nog tycker jag själv att jag mår bra, fattar kloka beslut och lever ett intelligent liv med de förutsättningar jag ges!)

På lunchen åkte vi till en restaurang som ligger typ mitt över Tesco. Där beställde Jeena och Fred in fyra olika rätter så jag skulle få smaka - och alla var goda. De som jobbar där pratar nästan ingen engelska så dit lär jag gå tillbaka. Ja, för att de bara pratar Thai utan för att de dessutom har bra mat, förstås!

.

Innan vi åkte tillbaka till kontoret skulle det hämtas en sandal. Butiken på bilden inte bara lagar skor, de tillverkar även sandaler. Dit kanske jag ska bege mig för att göra ett par till mina fötter. Det ska jag klura lite på. Har även hittat ett annat ställe och ska titta på skomodellerna där innan jag bestämmer något definitivt.



Vi gjorde de sista på kontoret och åkte sedan till Tesco så jag kunde få köpa på mig mer vatten. Snart blir det ju att kånka och bära 5-litersdunkar och det vore ju schysst att slippa ett tag, förstås. Jag tänkte att du skulle få hänga med in och se det där med redan skivat och klart vad beträffar grönsaker och frukt.

.

Diskarna är fyllda med allt möjligt. Och det mesta känner du igen från Sverige. Och det här är vad jag kom hem med. Bild till vä: Strimlad morot, skivad tomat och gurka. Bilden i mitten: Skivad ananas och skuret äpple. Bild till hö: Färdigmat: Äggsallad och en varmrätt med ris, ägg och strimlat fläsk i starkt sås
På ovanstående spenderade jag motsvarande cirka 30 kronor.

..

Bilderna nedan: Stekt ris (ja det kallas så fast det ser ut som nudlar), grillad kyckling och en flaska inhemsk Rom. Den vet jag inte helt varför jag köpte eftersom jag har tänkt ta med den hem till Sverige. Men nu blev det så. Och den kostar typ 40 spänn så det var ju inga pengar att ligga ute med. Men flaskan ligger i resväskan redan haha.

..

Att köpa färdiglagad mat, antingen i affären eller på gatan är billigare än att laga maten själv. Så det blir nog att köpa hem mat och spara pengar. Det låter ju helknasigt, eller hur!? Men det är så det är. Vi får se om det stämmer att jag har mer pengar över varje månad mot tidigare. Nu dröjer det ju med den saken eftersom jag har en hel månad utan lön eftersom jag var hemma så länge. Första hela lönen får jag inte förrän sista maj...

Det kom hem lite annat också och 20 liter vatten så med de tio litrarna i går så klarar jag mig nog en nära nog en månad.

Väl hemma blev det nudlarna och kyckling, kollade lite på TV och gick sedan och la mig vid nio. Från och med imorgon klockan 07.30 är jag ensam Apollo-rep på destinationen och ska klara mig själv!


Antal steg. 8967

Kommentarer
Postat av: Liger - The Biggest Cat on the Planet

Awesome !!!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0