2 apr - Master Chef utan tidspress

Det blev hundpromenad och frukost i arla morgonstund. Redan klockan fyra faktiskt! Det var ju lite tidigt, förstås men inget att göra åt. Är man vaken så är man vaken, alltså!

Skjutsade Milla till Universitetet ett par timmar senare. Hon skulle ju skriva Högskoleprovet idag mellan 8.30 och 16.30.



Efter att ha skjutsat henne åkte jag till Ica Maxi för att handla. Det var inte så mycket folk vid tjugo över åtta. Nästan lite tråkigt, faktiskt. Men lite kul hade jag vid grönsakerna där man får väga varorna själv och sätta prislapp på påsen. Det var som att förflyttas till varuhusen i Marocko igen. Skillnaden är att där står det en man och gör det du får göra själv här...

.

Hoppade (ja, det var kanske lite överdrivet då. Jag gick med lätta steg! ) upp till Martina och lämnade mormorkalendern och en liten dress som skulle tvättas i något särskilt tvättmedel för bäbisar som inte är allergiframkallande.
Såna där saker föresvävade mig aldrig när Martina och Milla när de var små - och de har heller inga konstaterade allergier. Herregud, vad det här landet är överbeskyddande, var min tanke när jag hörde detta. Bara för att mig att acceptera hur hysteriskt det har blivit. Det är ju liksom inget lilla jag kan påverka... men tycka har jag ju fortfarande rätten till!


När jag kom hem mötte Jonzon mig som vanligt och idag fick "orangatangen" vara med i välkomnandet.


Började med maten vid elva. Det var ju lite att förbereda. Skölja och skära potatis och morötter som sedan skulle rostas i ugnen. Kycklingfiléerna skulle marineras för att sedan få yta i stekpannan och gräddbräseras.

.

Vid trehugget var allting klart och så här såg det ut på tallriken som presenterar Bräserad kycklingfilé med gorgonzola, hackad rostad mandel och knaperstekt bacon serverad med rostade rotfrukter och kall hjortron/mangosås. Det blev väldigt gott!


Eftermiddagen och kvällen gick till Ullaredplanering, MasterChef New Zealand och lite Thailandstudier - inte särskilt kul egentligen...


Antal steg: 12 953

Kommentarer
Postat av: Millan

Vilken uppläggning (på tallriken) du hade gjort du ;)



Vi förtvättade inte heller Eltons kläder, däremot tvättade vi hans lakan en gång innan första användningen, men det gör vi även på våra egna.

2011-04-03 @ 10:15:37
URL: http://mammami.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0