18 apr - Dagen som försvann.

Ja, inte det här dagen då men jag upptäckte att jag förlorade den 16e någonstans på vägen. Det kunde jag inte helt förstå! Och så var det inte heller så jag fick vackert ändra på bloggen, så det så! Jag misstänker att det är så enkelt att jag blev lite dagvill på vägen hit!

Men iallafall. Tillbaka till denna dags sysslor. Lite kontor och de flesta hotellbesöken - och en promenad på huvudgatan i Chaweng samt möte med intressanta grannar!

Vi startade morgonen med kontoret och lite genomgång av var saker står med pärmar och sånt. Jag hälsade på en härlig dam som ansvarar för det mesta, verkar det som. Hon tycker nog redan att jag är galen eftersom Jeena berättade att jag hade planer på att promenera ringlinjen runt ön. Och nu får jag nog vackert försöka komma iväg på en långpromenad för min idé verkar blivit lagom känd och jag känner pressen haha. Aja vi får se när det blir lite svalare framåt augusti.

Klockan 11 hade vi möte med två norska gäster som ville ha tips på att göra i Chaweng, på ön och runt ön. Jag kommer säkert möta dem under de veckor de är här.
Det är lite roligt med Thailand för här är gästerna minst två veckor. Lite som att ha en rundresa med dem, kan jag känna! Jag har dessutom fått lov till att följa med och hämta gästerna på flygplatsen, något jag kommer ha tid för i sommar. Det ser jag fram emot!

Sen var det några hotellbesök med bil. Ett av hotellen är dit vi kan gå och använda stranden och har lite rabatt på maten. Dit kommer jag gå när jag har ledig dag om det blir någon hel sådan (har servicetelefonen 7 dagar i veckan nämligen). På det hotellet fick jag se ett par rum också och jag noterade att det hängde paraplyer i garderoben.



- Det gör det på alla hotell här, svarade Jeena.
- Det har jag aldrig sett förut, sa jag.
- Du kanske inte har jobbat på en destination som har regnperiod?
- Jo, Marocko har regnperiod och där såg jag inte ett enda paraply på hotellen.
Och när jag kom hem funderade jag på om svenska hotell har paraply på rummen? Där upplever jag att det är regnperiod åtta månader om året, resten är det snö/isperiod...

Från det hotellet var det dags för promenaden, tyckte jag. Jeena skulle iallafall till kontoret och avsluta ekonomin och varför sitta och titta på när någon jobbar. Det blev en angenäm promenad och jag hann se mer av Chaweng.
Här är ett axplock av det jag la märke till med bildtexter som blev väldans långa såg jag när jag var klar. Men jag hoppas de kan vara av intresse?

Tre andehus bredvid varandra där varje ande hade fått sin vattenflaska på bordet framför. Och det hade ju faktiskt blivit en riktigt varm dag precis som det ska vara så här års.

En badring som jag misstänker Milla hade gillat. Lite southpark över den.


Starbucks - godaste kaffet i världen enligt många. Jag har ingen direkt åsikt om det... Men två stycken finns det på vägen iallafall.

På ovanstående bild kan du även notera alla kablar som hänger överallt. Det är inte elkablar utan till Tv:n och ja, det händer att man tar signaler från varann har jag hört. Det kan också vara internetkablar. Notera även Tatoo-skylten bakom pelarna. Koh Samui är tatuerarnas ö och det kan jag intyga - och med hänvisning till alla tatuerade människor så har de mycket att göra.

Och så var det då såklart två Mc Donalds på vägen också. Notera gärna kablarna ännu en gång och moperna. Här kör man ungefär lika mycket moped som i Marocko, tycker jag.

Angående trafiken: Turisterna är farligast. Det är vänstertrafik här och även om man måste ha A-kort enligt lag så hyrs de ut till vem som helst. En gäst från Dubai hade hyrt en utan körkort. De hade frågat henne om hon kört tidigare. Ja, en gång, hade hon svarat och så var kontraktet skrivet.
Vilka tror ni mest råkar ut för olyckor här? Tjaaa, Koh Samui har högsta antalet trafikolyckor per år enligt statistiken, berättas det... och själv höll jag på att bli överkörd idag - fast av en bil. Vägen är väldigt smal och jag skulle gå in till ett av hotellen då en bil nästan nuddade min höger fot... Det hade varit tveksamt spännande om den hade blivit tillplattad, känner jag!


Restaurang Tre Kronor för den som saknar allt som är svenskt, Viking Bar för den som saknar skandinaviskt i stortPå en parallellgata längre ner hittar du Sweden Bar.

Det är så roligt det här, tycker jag. En del gäster som semestrar i andra länder vill gärna/förväntar sig att det ska vara som att komma hem till Sverige. Själv kan jag inte låta bli att undra: hur tänkte du där egentligen? Vaför lägga pengar på en semester utomlands? Det är som de säger i sällskapsresan. Svenskar reser inte till någonting - de reser ifrån något - och det de reser ifrån verkar vara en sak i det stora hela; Regn och kyla!
Och även på Koh samui erbjuds Sverige i miniformat. Nu ska här berättas samtidigt att det är en hel del svenskar som bor här som jag, halvårsvis, men också permanentboende och vi är alla olika. Själv blir jag ju något utav en urinvånare vart jag än beger mig...


Omärkta flaskor med orange innehåll - vad är det de säljer på gatan?

Detta foto kommer med en liten varning. Det är inte alkoholhaltiga drycker. Detta är mopedbensin!
Mackarna här stänger nämligen klockan 22. Har man då planerat dåligt och missat deadline så kan man alltså åka in och köpa en eller ett par liter och komma vidare på sin färd. De finns att köpa typ överallt!


Det är inte alla som följer anvisningen att man inte ska springa omkring i badkläder utanför pool/strandområdet. Denna, låt mig kalla henne "mormor" för hon var väl 60 och lite till, hade varit och handlat och kom och gick på en parkering utanför hotellet när jag kom förbi.

Försök bara för ett ögonblick att föreställa dig att det är jag som kommer där i min blå bikini fylld med bilringar, nedåtpekande bröst, gäddhäng och cellulitspäckat lår (låter nästan som en maträtt man kan bjuda på förresten haha) iförd matchande FlipFlops (om jag nu skulle ha fått för mig att köpa de mest obekväma tofflor som finns på jordklotet). Vad skulle du tänka på en skala?
0 - Jag bryr mig inte. Jag har ett eget liv och har inte tid att kolla hur andra gör.
1 - Jag kollar aldrig på folk för jag är så blyg
2 - Jag skulle aldrig göra det själv - men visst är det modigt!
3 - Lite träning skulle nog inte skada där, nä.
4 - Vilken snygg bikini, undrar var hon köpt den?
5 - Wow! Vilken kropp. Vem har turen att vara ihop med henne!?

Vad det gäller vikt så kommenterar man gärna det utan att egentligen mena något illa med det. Med mina tio kilo är jag i allafall uttalat Tjock har jag lärt mig idag *skrattar* Men tänk nu om jag haft dåligt självförtroende när jag fick höra en sån sanning - då hade ju hela säsongen blivit hemsk haha  Själv tycker jag sånt där är underbart, helt enkelt! Något sådant skulle jag inte få höra någon annanstans - jo av barn eller fyllebuntar brukar vi ju säga i Sverige.
Fast det är klart - i Sverige är jag mer eller mindre normalviktig (nåja, min Ulla Läkare skulle nog gärna se att jag gick ner tio kilo för min påbörjade diabetes och blodtryckets skull). Här är alla trådsmala och jag kan gott förstå varför när jag handlar.
Där finns redan skivade och strimlade grönsaker (köpte strimlade morötter häromdagen vilket har gjort att jag faktiskt har ätit mer morötter på tre dagar än vad jag gör på ett helt år). Frukt köper du på gatan och de skär upp och så får du i en påse att ha som mellis. Det är mycket kryddor i maten, främst olika curry och chili. Huvudfödan är ris i olika former, efter det kommer nudlar i jag vet inte hur många varianter. Bröd äter man nästan aldrig vilket gör att det är svårt att få tag i gott bröd här nere... Så visst, det ska bli spännande att se vad ett halvår gör för vikten här nere utan att man liksom tänker på det. Men på kvällen blev det därför lite Pringles Wild Spicy framför denna blogg då! Varför riskera att bli smal (för snabbt haha).

Vid sista hotellet i Chaweng blev jag upphämtad och vi åkte till en Kodakbutik för att ta nya foton. De jag tagit i Bangkok visade sig vara i fel storlek! Jag blev ungefär lika snygg den här gången - eller kanske snyggare efter att ha promenerat i full sol 1,5 timme och kom svettig och än mer röd på näsa och kinder (om nu detta var möjligt). Vad ska man säga när han visar bilden och man får se någon man inte helt känner igen? haha Ja, ja. Nu var det så det var och det är bara att gilla läget.

Butiken låg vägg i vägg med ett supermarket och där, minsann, hittade jag Kavlis tunna knäckebröd. Må nu detta inte vara sött när jag öppnar paketet imorgon bitti (det var de inte, kan jag meddela redan nu).


Oh, Kavliiiii

Om P-pillren tar slut när du är här kan du köpa det i samma butik - helt receptfritt och billigare än hemma. Fast de hade bara en sort, bara så du vet.


P-pillren slut? Gå till affären och handla!


Vi åkte därifrån till Bo Phut och besökte fler hotell och vände därefter hemåt. Väl hemma lagade jag mat och käkade några Nachochips i sällskap av Nacho Hund som kom och knackade på med tassen.


Ostnachochips


Antal steg: 16 378

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0