13 apr - Packa för ett halvår

Sista hela svenska dagen - och jag är inte helt besviken för jag gillar att packa. För ett halvår måste man ju alltid tänka till lite extra. Det man behöver ha med sig ska vara praktiskt, nära nog viktlöst och svårt att få tag i när man är framme!

Så här ser min packning ut till Thailand med kontraktstid 14/4-1/11.

Alla Apollogrejer ligger i locket. Det är hela uniformen samt Apollo-board, Kuoniplånbok, ryggsäck, midjeväska + Första hjälpen-väska och utflyktssandaler.


Sen kommer vi till bottendelen. Där ligger mina privata grejer. Och vad har jag då valt att ta med mig för ett halvår? Låt oss gå igenom detta eftersom det är så HIMLA intressant att läsa om (höhö) Aja, det var ju liksom packning jag ägnade dagen åt så... och vem vet? Kanske du får något värdefullt tips utifrån detta?


Gummistövlar fyllda med trosor, strumpor (bland annat funktionsstrumpor för träning) och transferskor och framför dem ligger lättvikts-regnbyxorna.

Träningskläder bestående av byxor, funktionströja, sportbehå - gympadojorna har jag på mig när jag åker.


Bambuunderstället passar nog bra i 30 graders värme och över 66% luftfuktighet. Det i fleece får stanna hemma! Jag har lite svårt att tänka mig att jag kommer frysa särskilt mycket i sommar.

Fleecedjellaban som jag köpte i Marocko och har som morgonrock.


Bruna galabejan från Egypten (matchar smyckena från Taroudant i Altasceder och silver perfekt) och gröna långskjorta från Jordanien- Bekväma plagg och dessutom snygga att ha på sig. I högen finns även två bh:ar.

..
.
Till köket behövs haklappen, konserv- och vinöppnare. Sånt orkar jag inte leta efter numera... Jag tog också med grillkrydda, lökdip och fyra askar minimints. Men näe, det blir inga ostbollar med. Faktum är att jag är lite trött på dem och ser fram emot en sommar utan dem!

.
Badutstyrsel som består av bikini, handduk, snorkelgrejer och så kamerafodralet förstås.

Så var det lite blandat kvar då. Såna grejer pressar jag ner i hålrum eller bara kastar ut så hamnar det där det passar. Att packa effektivt är lite som att lägga pussel, nämligen.

.
Badrumsgrejer då: Skrubbvantar för hemmaSpa (och ibland även till potatisar som de egentligen är ämnade för), spegel med sugproppar, hårborste, smink, vätskeersättning (är alltid bra att ha), arganolja och argankräm, smink och rakhyvlar (måste man ju ha till armhålan, vettu!), sminkattiraljer och miniparfym.

..
Nya datahögtalaren, illamåendearmband för båtturer och nål och tråd ska med.

..
Det nya databatteriet som väger en del la jag också i sändbagaget tillsammans med ängeln som har hängt med från starten. Andra praktiska ting jag vet att jag har användning av är pennor, tejp, sax, kortläsare till SIMkortet (asch den tar jag nog bort...) fläckborttagningsspray, säkerhetsnålar, ficklampa - och sifferljus haha. Jag köpte dem på Marjane i Agadir till nästa födelsedag och nu måste de ju följa med tycker jag!


Över till handbagaget!

Smågodis för fullvuxna - läs mediciner - fyllde halva handbagaget för första gången i mitt liv. Undrar du varför jag inte lägger det i stora bagaget? Superenkelt svar. Lost luggage = lost medicins! Vore dumt, eller hur?

.

Pass, biljetter, internationella körkortet samt vaccinatinskort, kan ju vara bra att ha, för att inte säga nödvändligt.
Och så pengar då förstås! Baht, dollar, Euro och svenska på olika ställen så jag hittar lätt.

.
Bra att ha: HolidayPhone-simkortet! Ett måste för arbetstillståndet: Utbildningsbetyg och rekommendationsbrev.

.
EU-försäkringskassekortet: Onödigt kanske men det får hänga med tillsammans med donationskortet.
Medlemskorten på SJ, SAS och Miles & More, man vet aldrig när de kommer till pass. De två sista är förenade med rabatter och jag har missat ett par eftersom de brukar bli kvar hemma. Nu tänkte jag till lite extra och visp hamnade de i kortfodralet!


Förutom dator, mobil och laddare som inte är med på bilden ska det med andra tekniska prylar jag inte vill skicka såsom hårddisk, bankdosor, blåtandheadset o laddare. La fram hörlurarna till planet... fast jag undrar om jag behöver ha dem, kom jag på, Jag åker ju reguljärt!
Den lilla plattan till tangenten på datorn plockade jag fram också fast nu har jag ju vant mig vid att den inte finns där så den kan lika gärna stanna hemma den också... tror jag.


.
Tar även med lite litteratur och kan luta mig mot min upplåsbara kudde (ligger under LP = Lonely Planet för den oinvigde).

Tveksamheter
Förutom tangentplatta, headset, simläsarkortet hade jag lite beslutsvårigheter över min axelremsväska som är en favvo men väger typ 400 gram - och mina solglasögon. Ska de med eller inte? Det bestämmer jag imorgon, bestämde jag idag.




Jamen då var vi väl klara med packandet för idag, va!

Värmde på prinskorv, tagliatelle och körsbärstomater till lunch. Det blev en välbehövlig paus.



Fick mail från Marocko att det danska bolaget funnit en dansktalande guide och någonstans kände jag lite lättnad. Nu slipper jag fundera över detta mer och det känns bra!


Antal steg idag: Tjaaa... det blev väl kanske ett par tusen när jag sprang fram och tillbaka i huset


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0