12 apr - SIM salabim!

Idag blev det dubbelt SIM, kan man säga. Häng med här så får du se!

Milla kom och hämtade mig hemma i Rappet idag. Det blev först Gärstad för att kasta skräp (Malmens öppnade inte förrän 11) och Plantagen där Milla köpte balkonglåda. Där köpte jag ärtor (som Milla tyckte att Per kunde odla och som visade sig vara ett onödigt köp för Per hade redan köpt...). Jag tog min lilla gröna påse med kanske 15 ärtor i och travade till kassan, tog fram en tjuga och hörde:
- Trettio kronor.
- Va, svarade jag förvånad och lite chockad eftersom jag hade tänkt 15, liksom.
- Trettio kronor.
- Oh, det var riktigt dyrt, det. Lite skillnad mot de andra fröpåsarna jag betalade 1.95/st för i Ullared, sa jag och kvar i chocktillståndet langade jag fram en ny sedel - en femtiolapp.
Att lämna ärtpåsen i kassan fanns liksom inte på kartan. Det kunde jag så klart gjort. Men jag kom av mig lite där, alltså! De måste vara något utav herrejössesärtor - extra genmanipulerade eller nåt.
Jag utfärdar dock en lite varning. Kolla prislistan ordentligt innan ni väljer frön!

.
Milla äter frallan från fiket i Ikano och jag presenterar kanske världens dyraste ärtor för odling!

Vi fortsatte till Ikano där jag köpte mobilbatteriet som var undanlagt på Teknikmaggan - samtidigt som jag pratade med 3Kundtjänst och förlängde mitt abonnemang till rabatterat pris. Kan ju vara bra att ha abonnemanget kvar nu när jag skaffat ett HolidayPhonekort med thailändskt nummer, som jag hoppades få idag.

Innan vi åkte hem till Milla för att hämta Elton, pumpade vi däcket vänster fram. Det såg lite platt ut och det kändes som att bilen drog åt vänter. Kollade att inte ventilen läckte fortfarande och det gjorde den inte. Men jämfört med de andra däcken är det plattare och fortsatte vara så trots att jag laddade i 2,3 bar istället för uppmätta 2,1...
Per tror det kan ha att göra med att det däcket är mjukare än de andra. Ja, inte vet jag. Men det blev kanske något stadigare med högre lufttryck i däcket eller så var det inbillning och önsketänkande.

.
Foto: Milla Johansson

Vi mellanlandade hos Milla där balkonglådan kom upp på balkongen innan Elton vaknade. Det blev så småningom dags att promenera till simhallen. Vi skulle på BabySIM!

.

Elton var glad i hallen - och lika glad som han var där blev han ilsken över att inte få gå själv genom Trädgårdsföreningen. Men har man inte fyra timmar till förfogande utan femton minuter så får den lille mannen finna sig i att åka vagn - under högljudd protest!

.


Jag invigde mitt vattentäta plastfodral från Coolstuff.se och det funkade ganska bra tycker jag (bilderna på Elton här ovan är tagna med fodralet på också, faktiskt). Jag har ju ingen kamera utan en kameramobil som bekant, så problemet var platsen för objektivet. Skulle nog ha köpt det generella fodralet istället. Men jag vände på kameran för att slippa plastkanten (på Millas förslag) och jag tycker bilderna blev helt okej med så enkla medel!



Fodralet höll tätt ganska länge. Det jag märkte var att det kom fukt på displayen efter ungefär tjugo minuter så det är nog inget man ska dyka eller snorkla med för länge. Men påsen flyter så simmar jag med den så kan jag nog göra det utan problem någon halvtimme åt gången.

.
Jag kunde iallafall ta lite undervattensbilder som verkligen blev jättebra - om man gillar underkroppar och badblöjor!

.

.
Elton är lite väl orädd för vatten och skulle träna på att hålla i stången och att klänga på mamma. Det gjorde han riktigt bra till slut.

.
... men att simma omkring med en rosa badring uppskattades inte så den försvann illa kvickt.

Efter badet blev det en Smoothie från Buzzador (och som uppenbarligen var JÄTTEgod för den ville han inte riktigt släppa) och en banan.



Vi skiljdes åt på St Larsgatan där jag gick vidare mot stationen och de unga tu tillbaka mot Trädgårdsföreningen igen - och nu protesterade inte Elton mot att behöva åka vagn. Han var nog lite tröttare nu...

Jag slog en lov på Stadsmissionen eftersom jag hade lite tid att slå ihjäl innan mitt tåg skulle gå. Och näe, jag köpte inget. Jag gick även in hos mäklaren för att höra om övernattningslägenheter. De hade inget inne för tillfället men tydligen finns det 17 kvm-lägenheter i Johannelund!



När jag kom hem hade jag glädjande post ifrån Holidayphone.se där mitt thailändska SIM-kort låg. Jag var lite orolig när jag beställde det i helgen, att jag inte skulle hinna få det innan jag åkte. Men det hade jag inte behövt oroa mig för!
Det kontantkortet innebär att jag kan (om jag gör enligt instruktionerna) ha mitt svenska nummer kvar och bli nådd och samtidigt ringa superbilligt hem till Sverige. I LIKE!
(Det som inte fungerar är SMS till svenska numret. Däremot kan man svara på SMS jag skickar så jag får väl inventera vilka som brukar skicka mezz till min mobil och sedan skicka ett som går att svara på.)


Jag läste instruktionerna men enligt dem ska jag inget göra förrän jag sitter på flygplatsen och ska borda planet. Jag återkommer alltså med en lite utvärdering om hur det funkar när jag är framme och har tillgång till internet med datorn igen.


Antal steg: 12 619

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0