11 apr - Tärningen är kastad

Innan jag åkte in till stan kollade jag det sista från böckerna som skulle tillbaka till bibblan idag.

Mailade också ett par sista frågor till Marocko. Jag måste ju fatta ett beslut någongång men vill vara helt på det klara med vad som gäller med betalning av sociala avgifter, vem som ska betala resor t o r Sverige och om boende/mat är betalt för mig under rundresan. Uppskattar inte obehagliga överraskningar och tackar jag JA så har jag ju flera resor inbokade och det vore ju inte så kul om villkoren inte är acceptabla, eller hur?
Men visst känner man sig lite besvärlig när man bara ställer en massa frågor...
Fast när jag kom hem på kvällen hade jag mail igen och nu är tärningen kastad.

Jag åkte in till stan med buss respektive tåg - fast jag gillade den här gamla skylten så den fick vara med på bild idag. Det glädjer mig att den är så sliten och får vara kvar. Lite utav ett svenskt kulturarv! Nästan enda landet jag har jobbat i som har särskilda cykelbanor, faktiskt!


På Vikingstad station hittade jag "klotter" och tyckte att "Gud så fult! Om man ändå ska "klottra" kan man åtminstone inte göra det lite snyggare?" För fy för klottrare, fram för Graffitirtister. Det finns de som är helt suveräna... (Kolla in här får du se)
Observera dock att Graffiti är olagligt på andras egendeom. Det räknas som skadegörelse MEN eftersom det samtidigt är en konstform så finns det platser där det är tillåtet i Sverige. Kolla med din hemkommun (fast det är ingen idé att ni ringer Linköpings kommun för här finns ingen. De menar tydligen  att det blir mer graffitti på andras egendom om man har plats avsedd för detta lagligt. Ja, inte vet jag.)


Blev lite sprituell, om  man kan säga så, och fotograferade lite byggnader runt om i stan. Här kommer de!

.

I stan träffade jag Martina och vi slog följe.



Vi gick först till Clas Ohlson där vi inte handlade. Jag höll på att köpa en färgpatron för 149:- men tyckte det var väldigt dyrt eftersom jag ger 75 på InkClub och avstod därmed. Det får vänta till imorgon! Det blev heller inget mobilbatteri köpt. Mitt hade utgått!!! En tre år gammal telefon är antik där...

Efter att ha tagit ut svenska pengar inför min förestående avresa till Thai-landet, gick vi till apoteket på Lilla torget (borde väl vara på Repslagaregatan) och hämtade ut mer mediciner. Det var en väldigt trevlig receptarie där, som jag tyvärr inte tog namnet på. Hon ordnade iallafall så jag fick ut det jag behövde för att kunna komplettera för hela min sverigefrånvaro för högkostnadspriset! Uppskattas! Det var nämligen jag som inte hade med mig rätt papper för att få det egentligen...


Eftersom jag hade ärende till Stadium för att hämta ut en funktionströja - välkomstpresent för att jag gick med i klubben - så gick vi dit varvid detta besök slutade med att Martina införskaffade glada skor till sommaren.

.

Från Stadium spatserade vi mot Försäkringskassan, ett intressant stället. De har börjat stänga en gång i veckan... vilket innebär att det är väldigt mycket folk de andra dagarna... men var var personalen som borde finnas vid varje mottagningsbänk när man minskar öppettiderna?

.

Martina var van vid detta och tog det bra... trots att hon måste tillbaka en gång till med lite fler papper. Men det måste jag säga, att den handläggaren som tog hand om henne hade som ambition att hjälpa henne när hon ska söka föräldrapenning - inte vara besvärlig.

Nu hade vi bara två besök kvar innan vi skulle vara hos mamma. Netto, där jag skulle köpa körsbärstomater (och ostbollar, de sista för den här gången) och bibblan där jag skulle lämna mina thailandböcker.

Martina, som inte kan gå så fort med drygt sex veckor kvar till beräknad , fick gå före vid bibblan.


Men trots att hon går långsamt så går hon fort, liksom. Hon har jämrans långa ben, alltså. När hon tar ett steg tar jag två, konstaterade vi. Jag kom inte ifatt henne förrän hon var nästan förbi Gottfridsberg.


"Jag måste ha Coca-cola. Ica har inget!" utbrast Martina under ett flertal tillfällen och berättade att Ica låg i prisfejd på 1,5litersflaskor (Klicka på länken om du vill veta mer http://www.dn.se/ekonomi/ica-bojkottar-coca-cola). På deras kvarters-ica är all cola slut... så snabbt in i affären i Åbylund.



Hos min vördade moder blev det lunchpaj och sallad först. Sen hjälpte jag henne med bilder och USB.



Innan kaffet jagade vi en uggla på balkongen och inte vilken uggla som helst!
Denna uggla ska, tillsammans med ytterligare en, jaga bort duvorna som kommer in på balkongen och smutsar ner... Den ena hade gjort detta kanske lite för bra och hamnat uppe på plasttaket. Räddningsauktion kod-ord "Ugglor i mossen" startade med iver av oss alla tre - och ner kom den!

...

När vi räddat klart var det dags för fika. Glömde bort att Martina inte dricker kaffe sedan jättelänge. Men där satt hon, efter att ha bytt runt på assietter och koppar, och väntade på... KAKAN! Var var KAKAN? Ja, den kom så småningom fram förstås. Ingen anledning till oro, alltså!


Efter att ha tillbringat hela eftermiddagen i Åbylund ringde Per och undrade om jag ville ha skjuts hem - och det ville jag gärna. Batteriet på Teknikmaggan och färgpatronen på Elgiganten som jag har beställt får vänta till imorgon! Martina och jag tackade för oss och gick ut för att vänta på våra andra hälfter.



Chrille kom förbi och hälsade på Per och Jonzon, som nog helst hade velat gå upp till sin "mormor" för han sprang hela tiden mot hennes port.



Väl hemma låg det ett brev på posten. Jag visste direkt vad det var MEN det var adresserat till Per!? Jag hade trott att jag hade beställt i mitt namn men så var uppenbarligen inte fallet. Eftersom det innehöll saker som jag måste godkänna på Payson senaste klockan 15 imorgon, valde Per att åka och hämta det redan ikväll. Det var hyggligt, tycker jag. Annars hade jag planerat att hoppa över morgondagens deltagande på Eltons babysim.. Nu slapp jag det!
Jag packade upp, kontrollerade, godkände leveransen och gömde grejerna. Jag återkommer med vad det är och när han ska få det!

Antal steg: 12056

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0