31 aug - Beach-dag

Tisdagen hade kommit och jag hade beslutat mig för att tillbringa den på stranden! Käkade frulle som vanligt vid sex, packade mitt lilla strandkit, bestående av handduk, uppblåsbar kudde, vattenflarra, hörlurar till mp3:n, bok, Suncovers och ett mellanmål.

På med 'ryggan' för att promenera de cirka 600 metrarna till stranden - bara för att upptäcka att grinden var stängd! Trodde jag! Den var lite på glänt. Det hade ju varit lite taskigt om gästerna inte kunde få gå ner kl sju-halvåtta.

.

Sen var det bara att följa vägen ut och gå till höger, följa den vägen och sen svänga höger igen och där ser man grinden ner till havet.

.

Den var stängd när jag kom fram och tanken slog mig igen. Inte kan väl stranden vara STÄNGD! Näe, det var den inte heller. Det fanns ett grindhål bredvid själva grinden där man kunde gå in.

.

Det var en faslig oordning. Det var ingen som gick där på kvällarna och ställde iordning solstolarna, trots att managern bodde på området. Han sov antingen i en solstol eller på taket av den lilla kafeterian, där man kunde hämta dryck gratis om man hade All-inclusive. Det var heller ingen som städade på området så det var en stökig känsla. Men det var ju bara att vända blicken och se ut över det blå havet.

Jag betalade mina 1,5 dinarer och la mig i solen och njöt. Det blåste och gick ganska höga vågor vilket gjorde det lite svårt att bada. Jag var bara i två gånger under dagen. Här solade jag 5,5 timme innan jag gick tillbaka till hotellet för lunch.

Mitt på dagen grillade de lunch på stranden men det fick man betala för och det var inte helt billigt men jag hörde att det var väldigt gott och man fick mycket mat. Och vill man inte lämna stranden så var det nog värt pengarna, kan jag tänka. Men jag bestämde mig för att äta på Barbeque på hotellområdet (också mot betalning) och det blev en internationell maträtt: hamburgare (mer som pannbiff) med pommes ("hemmagjorda" superfrasiga och hur mycket mat som helst!)


Resans andra kissekatt kom jamande och ville smaka men eftersom restaurangen inte vill ha katter tiggande där så fick den inget av mig.



På kvällen roddade man om bland solstolarna på hotellet. Jag berättade om de som la ut sina handdukar dagen innan för att få den solstol de ville ha.
Idag fick jag syn på en anställd som ställde iordning sängarna och tog bort handdukarna när solen började gå ner. Jag blev lite full i skratt och kunde se förvirringen som skulle uppstå morgonen efter...





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0