28 aug - Avresedag för Tunisien och Djerba

Jag har tidigare besökt Sousse med Martina. Men det var var länge sedan. Den här gången hade jag bestämt mig för att besöka ön Djerba. Har sökt till den destinationen vid ett par tillfällen men av någon anledning har jag inte fått placering där så nu fick det bli semestertripp istället.

Den här dagen var det avresa från Rappestad vid halv nio. Hade varit inne på Eniro några dagar tidigare och tagit reda på att körsträckan var 240,9 km och det skulle ta 2 timmar och 22 minuter om jag åkte utan avbrott. Men eftersom jag gillar att ha gott om tid och man vet aldrig vad som ska hända på vägen så startade jag tidigt. Och det skulle visa sig vara klokt! Fast av rent ytliga skäl...



Nu ska ni får höra om mitt ytliga jag!
Jag använder sällan eller aldrig nagellack. Det sitter typ en dag och är helt bortkastad energi och tar dessutom evigheter att få att torka om man har fler än ETT lager!

Men så fick jag ett ryck häromdagen och hamnade på Åhléns hygienavdelning framför Dependhyllan (ett märke). Jag läste att man behöver underlack som är lite klistrigt och som skyddar nageln + själva nagellacket + ett överlack som skydd som man sedan fyller på från varje dag till var tredje dag för att nöta bort DET lagret istället för färgen! Det där har jag alltid tyckt var överreklamerat men var beredd att chansa. Jag valde - efter 15 minuters väljade - ett pärlemorvitt nagellack, neutralt och bra.

Avresedagen var det så dags att till frukosten starta detta  otroligt allvarliga projekt.
På med underlacket och det torkade ju fort. Efter kaffet drog jag på det första lagret med färg och det torkade på 20 minuter. Fixade lite mer och packade det sista och det blev dags för färg-lager nummer två. Och det var nu mina vanliga problem började. Det torkade "aldrig" !!! Tiden gick... och gick... och gick. Hade tänkt åka kl 8 och klockan snart halv nio och då penslade jag på överlacket som skulle torka snabbt. Men det funkar inte riktigt så som det var tänkt.
Det är nog INTE meningen att man ska göra NÅGONTING på en timme eller så, skulle jag tro. För det minsta jag gjorde blev det hack och smet av nagellacket - vilket slutade att jag stod i badrummet och tog bort allt jag gjort den senaste en och en halv timmen. Jättekul! Det gjorde att jag fick lite vatten på min kvarn- att jag visste att det var bortkastad tid och energi på en sån trivial sak som nagellack!

Men nu hade jag ju bestämt mig - och som vanligt när jag har bestämt mig så ger jag inte upp. Jag slängde på lite underlack och lät torka. Packade in i bilen och hade med färgen och överlack i bilen. Min tanke var att stanna då och då och ta det i omgångar med längre mellanrum för att se om jag kunde lyckas!



I Mjölby kom första stoppet - fast inte för nagellacket...



Då kom jag på att mitt körkort låg kvar hemma! Det hade jag totalt glömt bort när jag flyttade över pengar och Visakort till reseplånboken. När jag konstaterat detta faktum insåg att jag INTE skulle åka tillbaka och hämta det, utan vackert fick ta problemet om det kom och förklara för polisen precis som det var - att jag glömt det hemma.

Eftersom jag ändå stannat penslade jag på lager ett och höll fingrarna stadigt på ratten. Vädret under resan mot Göteborg var hm... omväxlande.

Dis i höjd med Gränna...

Regn söder om Jönköping...  där jag mötte en rejäl bilkön in mot city och  jag var glad att jag var på väg åt rätt håll.

.



.
Sol vid min nästa paus som var i Brunn (en rastplats i höjd med Ulricehamn som erbjöd toalett). Vid detta tillfälle hade jag börjat bli riktigt hungrig. Och med siktet instället på Preem och deras kycklingwok, som jag var säker på att få behålla helt själv denna gång, åkte jag vidare. Fast innan jag åkte var det dags för färglager nummmer två!

På väg mot Borås började det ÖSREGNA! Jag svängde in på närmsta Preem som jag såg hade Fresh food och jag fick min efterlängtade wok. Det blev en måltid i bilen som jag åt med glädje. Den var precis så god som jag hade trott!

.

Här hamnade topplagret på och därmed  var nagellacket komplett. Nu var det härdning fram till Landvetter där jag letade mig fram till Parkerings hus P4. Hade förbokat en plats där för 700 kronor. Och det var hur smidigt som helst. Det låg nästan vägg i vägg med avresehallen! Värt var enda krona!



Om ni minns hade jag köpt en Titan resväska ett par veckor tidigare på Gunnes väskor. Detta var dennes premiärtur! Och jag reser alltid lätt. Jag har ytterst sällan med mig mer än jag behöver. Saknar jag något så löser jag problemet på plats. Den här gången checkade jag en veckas packning på 9,4 kg. Ganska bra, va? Mariginal för shopping finnes ifall andan skulle falla på!

.


Eftersom jag inte skulle handla på Taxfree gick jag direkt till Espresso House där jag tog en Kaffe Latte och macka i vänta på min före detta kollega Kristin som jobbar på City Airlines som flygvärdinna och skulle ta mig till Djerba!


Hon dök så småningen upp och med lite kort om tid babblade vi på medan hon gav sig i kast med sin egen macka med ost och skinka... Där skinkan skulle bort ha ha Enklare att ha tagit en grillad ostmacka kan man tycka!

.

Kristin blev tvungen att gå men vi fortsatte prata lite senare och det blev dags för mig att stiga på planet. Lite roligt var att en buss kom och hämtade vi terminalen och alla trodde att vi skulle åka en bit bort. Det visade sig att resan blev  *tuturuturuuuu* max 100 meter. Snacka om resursslöseri men det kanske har med säkerheten att göra, inte vet jag.



Resan skulle bara ta 3,5 timme. Så himla nära!
Restiden till Tunisien tar alltså lika lång tid som min resa från Rappestad till Landvetter, ju! På min plats 4D låg mina förbeställda varor, en whisky till Per och småflaskor.


Under den här tiden hann jag med att både käka...




Uppdatera mig med Kristin när hon hade paus...



Och kika in i Cock-pit och säga hej till Kapten Dan (t v) och andrepiloten Johan (t h).


Snart blev det dags att landa och därmed flyttar vi över till nästa blogg och Kategorin Bloggar från Tunisien! Väl mött!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0