23 sep – DC, Ace och ...april

Idag hade jag en tidig tid till VC där jag kollade en knuta mellan lill- och ringfinger i handflatan. Jättevanligt fick jag veta och man gör sällan något åt det om det inte blir alltför besvärligt.

Det finns något som heter 'Dupuytrens kontraktur' (förkortas DC) men kallas ofta felaktigt för senknuta. Senorna är aldrig påverkade. Knutorna beror på en förtjockning och skrumpning av den bindväv som ligger alldeles under huden och det är ring- eller lillfingret och kan vara ärftligt, tydligen. De dyker oftast upp hos diabetiker och rökare (även epileptiker) – så jag passar väl profilen fram dit.
DC är vanligare hos skandinaviska män (!) än hos övriga världsmedborgare och kallas ibland ”Vikinga-sjukan” eller ”Kusk-sjukan”. Jag ÄR så manlig!
//(Det finns även något som kallas Ganglion. Det är en utbuktning är en bråckbildning på ledkapseln eller glidytehinnan runt en sena som är fylld med ledvätska. De bildas i anslutning till en led och de kan komma och gå. De uppstår oftast sitter på ovansidan av handen eller foten och är något som alla kan få.//


Innan jag lämnade Kungsgatan tog Ulla blodtrycket och det var fortfarande högt för att vara nyttigt (123/90). Så efter diskussion och mycket funderingar över alternativen av livsstilsförändringar tog jag den enklaste utvägen och valde ett litet piller (Enalapril) som dessutom har en njurskyddande funktion. Inget jag är stolt över direkt men men... Samma dag la jag cigaretterna permanent på hyllan så inget ont som inte har något gott med sig i alla fall! Har ju trots allt bara varit periodare och aldrig nikotinist och det här fick mig att tänka till om okynnesrökande är värt priset... och då pratar jag inte om Enapril som kostar 54 kronor för 100 tabletter!

Innan jag drog iväg till Manpower svepte jag in och lämnade socker-prov så hade jag det gjort också innan jag åker till Marocko. Alltid bra att veta om man fortfarande är Livsstilsdiabetiker eller inte! Då parerar man insulinnivån enbart med kost/motion och det har ju funkat bra i fyra år!


Idag stannade jag kvar i Linköping och jobbade. Hade tre coachsamtal och lika många slutrapporter att skriva. Jag rådfrågade en av mina kandidater som är proffs på IT/nätverk hur jag skulle göra med datorn. Han förklarade ”Om du tycker om din dator och det inte är några andra problem, så formatera om den och sluta klicka på länkar eller gå in på röda (Norton varnar med röd prick) länkar så har du inga problem". Han har ju HELT rätt!


Före jag lämnade Linköping City smet jag in på Myrorna och köpte stolarna jag tittat på igår. Och innan jag åkte hem till Rappet lämnade jag sorgset in min dator, Ace, till Jon på Elgiganten för formatering och för fjärde gången sa jag ”Farväl” lika vemodigt...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0