18 sep - Progressiv tränare är barnvakt

Idag var första dagen med progressiva glasögon. Som optikern Sabina hade rekommenderat kom de på näsan när jag steg upp. Det blev en, ska vi säga, omväxlande dag!

Den startade med en dusch för att bli av med mitt tillplattade hår! För det insåg jag och min omgivning igår att det INTE var att föredra!


Notera gärna mina progressiva glasögon på näsan!

Jag fixade frukost och satte mig vid datorn där jag bland annat googlade om ögon-make up och hamnade här...


Och blev så impad att det satte lite griller i huvudet på mig... Det där skulle jag OXÅ vilja kunna åstadkomma... Då kommer Graube på att prova sitt lilla kit som hon sällan använder alla fyra färgerna ur. De bestod av en brun, en beige, en grön och en guld... och guld, brunt och beige skulle ju kunna funka alldeles utmärkt.

.

Mitt ytliga JAG hade funderat över om jag skulle köpa en annan färgkombination (grå/blå (som man rekommenderade på Yves Rocher - och som skulle matcha uniformen... eller plommon som skulle framhäva mina ögon enormt (menade man på Kicks) men jag testade tekniken med färgerna jag hade - och blev faktiskt jättenöjd! Så nu har jag sparat 325 spänn - minst!

.
Det här var en bra start, tycker jag ändå! Det saknas en pensel för lite finlir...

Men nu tillbaka till mina progressiva glasögon!

Det är inga som helst problem när man går hemma, tycker jag. Man vänjer sig snart vid att ha ett synfält bara i mitten av glasögonen.
Jag tog dessutom en tur till Vikingahallen för att testa hur bilkörning funkade och det gick jättebra. När man kör har man ju blicken rakt fram för det mesta. Jag la dessutom märke till att jag såg instrumentbrädan väldigt bra som omväxling!


Jag kom till Vikingahallen utan problem!

Några besvärligheter upptäckte jag emellertid under dagen. Att gå och handla var som att vara ombord på en båt. Jag blev lite gå-sjuk, kan man säga, och mitt balanssinne påverkades en del. Det måste jag öva på en del, tror jag.

Progressiv träning i shopping står på schemat he he

Något annat som är lite besvärande är att bära dem framför datorn eftersom det handlar om kanske en rörelse om 3 mm på huvudet sen blir det suddigt. Lite jobbigt! Jag inser varför hon menade att jag fortfarande kommer ha nytta av mina terminalglasögon. Och så får det bli. Jag HAR ju ändå de glasögonen så det vore ju lite korkat att inte använda dem som är bekvämast!

Men vet ni... jag gillar mina progressiva glasögon och kan rekommendera alla närsynta som börjar få lite bekymmer med att läsa på nära håll... Och visst ser jag seriös ut! Kan lura vem som helst tror jag!



På kvällen hade jag fått den ärofyllda uppgiften att vara barnvakt åt Elton. Milla och Jens skulle ut och äta - och passa på att fira sina 2 år tillsammans. Jag svängde förbi Martina som fick låna min "gamla" Ericson-mobil eftersom hennes hade pajat helt nu. Sen åkte jag vidare till barnbarnet.

Han hade precis fått mat men var inte särskilt intresserad av att sova. Så vi lekte väl kanske en timme innan JAG bestämde att det var dags för min hela repertoar av barnvisor.

Först lekte vi lite med handdockan Zebra Jansson som blev prydd med lite Elton-dregel och kastad ner på golvet vid, törs jag säga, ett PAR tillfällen?


... sen blev det lite flygning och  "Guggelimuck mormors näsa"...



Efter det blev det lite "Kväva mormor med Zebra Jansson"... ( vet inte om jag ska ta de personligt. Blev det FÖR mycket "Jag leker träd"???



Så blev klockan halv nio och nu tyckte jag det var dags för Elton att sova... men det tycket INTE Elton! "Jag är INTE trött!", menade han bestämt...



... vilket så klart innebar att vinnaren nöjd och glad  fick lite mer tid uppe!



Men till slut så vann faktiskt tröttheten över Elton och han somnade i sin säng.

Då fick jag äntligen sätta mig framför TV:n. Jag zappade genom ALLA kanalerna bara för att jag KUNDE! Nu hade JAG makten över fjärrkontrollen till skillnad mot hemma! Och jag passade på.
Såg typ fem minuter på nästan varje kanal men fastnade sedan på National Geographics och tittade på ett intressant program om Späckhuggare och valar - inklusive reklamen som OCKSÅ var intressant! Oh vad jag önskade att jag kunde se på den kanalen... och straxt före programmet var slut hörde jag nyckeln i dörren och Milla och Jens kom hem från Hamlet!

Då var det dags för mig att bege mig hemåt och söka upp min egen säng och se tillbaka på ännu en rolig dag i mitt liv!

http://www.dailymotion.com/video/x4pf1e_arabic-makeup_webcam

Kommentarer
Postat av: Millan - Mamma till underbara Elton

Hehe Tack så himla mycket för att du ställde upp! :) Det var väldigt skönt och mysigt att vara lite ensamma. <3 Jag stjäl en och annan bild på er till min blogg med.

2010-09-19 @ 11:04:21
URL: http://mammami.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0