17 sep - Äventyret Farm ville Street

Så blev det fredag med nytt äventyr på schemat. Den här gången var det lite mer Basic, kanske? Men trevlig blev det!

Innan dess åkte jag in till stan och hämtade mina progressiva glasögon (som det tog lång tid att ställa in. Här handlar det om perfektion. Är de inte rätt inställda har man svårt att se i dem, helt enkelt.) Fick rådet att börja använda dem från och med imorgon bitti eftersom det kommer krävas lite träning att använda dem och det är bäst att starta utan att man har haft på sig andra glasögon först. Men största skillnaden blir helt klart att vänja sig snabbt vid att vrida huvudet och inte blicken när man ska titta på något. Och att det klara synfält bara finns i mitten pga dimzonerna på sidorna... Spännande!

Jag passade på att lämnade tillbaka transferskorna på Nilsons. Med viss sorg men de klämde lite på vänster fot så det var inte HELA världen.

Därefter blev det dags att hämta Martina och svärmor för att åka hem till Milla och Elton. Där skulle vi laga lunch ihop, var det tänkt.

.
Milla erbjöd sig skära champinjonerna...

.
Martina fixade så kycklingfiléerna blev strimlade...

.
Woken och riset blev sedan mitt uppdrag...

..
medan svärmor Berit ägnade sig åt Elton...

Det blev god mat... och varm för de flesta av oss. Att vara småbarnsmor betyder att man måste vara på Stand by hela tiden. Milla hämtade mat som oss andra och sen utspelades följande. Elton var både trött och snuttesugen... Milla försvann in i sovrummet, kom tillbaka tio minuter senare och åt en tugga... Då ringde telefonen... som låg bredvid Elton som faktiskt hade somnat...
Milla hämtade telefonen och tog ytterligare en tugga...

Och nu vaknade Elton igen. Han sov kanske tio minuter? Han blev satt i sin stol, fick en majsbåge och var nöjd i fem minuter... och slutade ÄNNU nöjdare i mamma Millas knä!

..

Maten var till slut på allas tallrikar och nu kom frågan... skulle det bli efterätt? "Det måste man ha", sa Milla... Svärmor var något osäker på detta. Hon var mätt och pratade om att åka hem till katten... men hon föll för grupptrycket (och vad annat kunde hon göra om hon skulle ha skjuts med hem?)

.

Medan jag gick till Ica hamnade de andra i vardagsrummet en sväng och är ser vi några av åsnorna i familjen =)

... och de nyinköpta Platy-fiskarna.



Jag gick iväg till Ica o köpte Frödinge Blåbärspaj och Icas vaniljvips som avslutning på ätandet. Inga bilder finnes på halvfabrikaten... men det var helt okej efterätt.

Innan vi åkte ifrån Milla och Elton lånade jag Millas plattång. Jag hade fått för mig att kanske köpa dylik produkt.



Tur att jag testade innan jag köpte. Ibland är jag klok! För jag förstod PRECIS varför jag gått och permanentat mig i januari i år... Tror jag ska satsa pengar på en ny permanent istället! ha ha



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0