6 okt - Ullared med barn och barnbarn, Ta...tara-m

Så var det då dags. För Milla, Elton och mig var det ju tredje gången nu. (Elton låg i magen första gången visserligen) men för Martina var det PREMÄR!

Jag hämtade upp Milla och Elton först och klockan var 04.45. Därefter åkte vi till Martina som var OERHÖRT entusiastisk - i smyg!

Det var ju kolsvart ute och Elton höll sig lugn hela vägen - även under en spännande GPS-styrd tur inne i de halländska skogarna - vilket innebär att vi stannade först 16 km från vårt mål!
Då var han hungrig!



Så var det ju det där med inköpslistor. Milla hade en jättelång lista berättade hon... och då visade vi våra!

.


Tjugo minuter senare var vi äntligen framme. Martina var först ut (typ)


Hon var tvungen att nypa sig och ta kort för att själv förstå att det var sant att hon var i Ullared.

.

Vi andra var lite mer lågmälda...

.


Vi kom vid nio och fick p-plats på stora parkeringen, inte långt från ingången, och det var ingen kö in.


Så var vi inne och Milla avslöjade hur lång hennes lista faktiskt var!


Men den fick sedan ligga i hennes väska. För att citera hennes ord på FB som förklaring till detta; "haha men alltså, man skriver ju ner vad man ska köpa på en listan i förhoppningen om att man LÄR det sig UTANTILL, så att man slipper titta på den. :p"
Och det gick ju väldigt bra. Hon kom ut med nästan allt utom nya leksaker till Elton, något hon sedan har lite ångest över när vi betalat och kommit ut. Ja, för han har ju inga leksaker hemma... (som han har tröttnat på, enligt Milla. Och så är det ju. Men det är bättre att plocka bort och ta fram igen om ett par månader än att köpa nytt!)

Och Elton och Martina blev uttråkade...




Men blev gladare ju längre in vi kom, tycker jag.


Vi gick på alla avdelningarna och Elton var en schysst grabb den här gången. Han har ju faktiskt blivit äldre och man har kontakt med honom och KAN roa honom. Dessutom hade han två lektanter med sig...

Milla kunde i (lugn och ro) prova kläder ute i butiken. Man försöker undvika provrummen som det är kö till..

..

Och Elton blev road av Moster Martina...

..

och fick åka lite i kundvagnen och bli uttråkad igen...

.

OCh fick komma en sväng till Mormor Maria för en flygtur eller bara snack om livet...




Efter fyra timmar var det verkligen dags för en kort middagspaus i ett av fiken. Martina och jag valde att INTE sätta oss. Vi var rädda att inte komma upp igen...



Vi startade får shoppning snart igen och hade nu lämnat kläderna till förmåna för julsakerna. Hittade en jättetomteluva som jag var tvungen att prova. Men den fick stanna kvar i butiken! Att köpa den för en enda dag under säsongen och ta vikten ifrån något annat? Se det går icke an, det!



Men på den här avdelningen önskade jag mig en julklapp av Milla. En lampfylld strut i vitt som skulle matcha resten av möblemangen i lägenheten som jag inte har!

Vi shoppade vidare och vagnarna blev allt fullare. Från att haft en viss ordning var nu KAOS. efter att ha tappat bort och återfunnit Milla och Elton (som lagt (!) sig i mjölkbaren) så var det Organisation på schemat för Martina och mig.


Efter det hade vi en knökafull vagn med grejer och en vagn till Elton och våra ryggsäckar. Plötsligt upptäcker jag att min PLÅNBOK VAR BORTA! Och jag som hade tagit ut reskassan för första månaden i Marocko innan vi åkte och hade nästan 7 lapp med mig!!! Jag fick ont i magen, svettades och blev högröd i ansiktet av oro. Barnen tittar oroligt och Martina ska precis gå bort och titta på bänken där vi hade sett den senast...

Men DÅ kommer jag på! Jag hade ju stoppat den i Martinas shoppingbag så jag skulle veta var jag la den! *suck*
Ordningen blev återställd och nu hade vi bara undervåningen kvar. Vi parkerade vår fulla vagn och tog bara den med Elton och ryggsäckarena. Där nere skulle jag kolla efter miniTermos och amplar som Per hade önskat sig, pannlampa till mig och en ny leksak till Jonzon - men kom bara upp med pannlampa och ny leksak... det verkar inte vara modernt med väggamplar?! Termosen glömde jag helt av - men jag köpte en julklapp till Per istället! Milla hittade en bäbispulka och Martina köpte kattgodis sen var vi klara där.

Och när vi kom upp, hämtade vi vagnen och var redo för kassan.
kom jag på att jag, som då helt nyss hade fått panikångest över att plånboken var borta, hade parkerat vagnen MED plånboken kvar i. Men fattar ni hur trött jag BLIR?! Ja, ja. Vi skrattade gott åt detta och försökte ta ett grupp foto, men det gick inget vidare... Men ja, roligt var det iallafall.

.

Vårt mål för dagen var att vara klara kl 16 senaste för att ställa oss i kö och att åka från Ullared senast kl 17 för att komma hem lite skapligt. Och efter att ha packat in i bilen...



Och Martina fått lite mat i sig (hon älskar när jag tar mat-kort - INTE)

..

Milla hade ammat Elton som var mer intresserad av Martina och vad hon gjorde så han fick sätta sig i sin stol och leka med sin julklapp (som han fick i förskott av Moster).


Och Milla kunde koppla av...


Själv återförenades jag med min vattenflarra som jag glömt i bilen. En hemsk upplevelse. Men det hade hänt något märkligt med den för det smakade INTE gott. Den hamnade i skräpet när jag jag kom hem, faktiskt.



När jag kom hem hade jag ett brev ifrån Bonniers. Det var tidningen "Tara, Sveriges största 40+tidning" som de själva beskriver den. 
Och där på sidan 28 får jag se en hemsk bild - en civilbild på mig själv! Och nästa uppslag en bild TILL men den gillade jag. Den var Maria in action, så att säga. Den var ifrån en guidning jag hade i Egypten.
Och så fick jag då läsa artikeln om mig själv under vinjetten Vändpunkten. Per tyckte att "Den var väl okej" vilket innebar att den nog var rättvisande och bra, skulle jag gissa. Han är ju inte den som överdriver.




Summa sumarun blev det ett roligt sista äventyr innan jag åker till Marocko. Vad som sker under kommande halvår vet man aldrig men visst är det spännande att inte veta ALLT.

Mest nyfiken kommer jag kanske vara på utvecklingen av Elton och Al-benet...


Kommentarer
Postat av: Millan - En linköpingsmamma

hehe kul läsning, som alltid när du redogör för äventyren vi vart ute på. :) Jag lånar en bild eller två till min blogg? :p

2010-10-07 @ 20:19:08
URL: http://mammami.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0