30 okt - Bilderma som försvann

Dagen startade med att det inte fanns vatten i kran när jag steg upp straxt före sex. Det pyste lite och inget mer. Bara att gilla läget och koka kaffe på köpe-vatten - lyxigt. Det var lite extra kyligt idag så jag satte på mig min tjocka tröja och satte mig på balkongen och kollade Robinsons avsnitt nummer 3 medan jag käkade frulle.

Idag hade jag stadsrundturen och kom dessutom ihåg att ta en hel del kort för att kunna publicera på bloggen. Bland annat detta från Kasbah (en bit av gamla muren från 1505)


På Palais du Sud tog jag kort på Naji som berättade om Kelim- mattor och skinn, och på några av deras inredningsföremål.

x     x     x     x     x

Det blev, som vanligt, en trevlig tur. Tre gäster stannade kvar i souk al-Had och de andra följde med tillbaka till hotellet. Själv fortsatte jag till kontoret. Jobbade lite vid datorn och gick sedan och åt på Paris. Atlas Tours har stängt lördagseftermiddagar och hela söndagen och jag har ingen nyckel dit - och det är där toaletten finns. Jag har fått lösa det som så att jag håller mig till lunchtid och går och äter och går på toa då.
Idag blev det pasta med champinjoner. Ganska gott men inte JÄTTEgott!

Väl tillbaka på kontoret förberedde jag min ekonomiredovisning och när Therese kom fick jag dokumenten som skullle fyllas i och gjorde allt helt klart. Såsom sig bör gick det plus minus noll och jag kände mig nöjd.

När klockan var straxt före halv fem kom man och hämtade oss från Aba Karim (en båt som tar oss ut på Atlanten) Vi åkte ut en bit men vände när vågorna blev lite höga och några ville tillbaka. Istället åkte vi längs med Agadirs strand. Och jag knäppte bilder för glatta livet till bloggen. På vägen tillbaka såg vi något stort i vattnet som försvann ner mot botten, men ingen hann se vad det var. Däremot har vi haft röd flagg ett par dagar. Det innebär underströmmar och då har maneter (!) kommit in här - och de finns aldrig här annars. Så ironiskt. På inspirationsmötet i fredags frågade en om det fanns risk för maneter och jag svarade så klart nej. Och så kommer de med en underström! Sånt är bra fräckt, tycker jag! Här är iallafall bilderna från turen som var väldigt trevlig.

x    x    x    x    x    x     x     x     x     x      x       x      x       x     x      x

Efter båtturen blev jag hemskjutsad av båtägaren och jag lovade maila korten jag tagit.

När jag kom hem startade jag min dator, kopplade in sladden mellan telefonen och datorn och kopierade över från telefon till datorn - trodde jag. Och som vanligt när jag är klar så raderar jag foton från mobilen så jag bara har i datorn. För sent inser jag att bara ETT kort blivit kopierat från dagen - det ni precis har sett här ovan.
Och ALLA mina 76 bilder från resten av dagen - BORTA!

Vad ska man säga? Inget att göra åt så det är ju bara att gilla läget. Naturligtvis tillät jag mig att bli lite upprörd i 2 minuter men sen gick jag vidare i livet.  Det var som jag skrev på FB 'Tur jag har humor och inte humör!'
Det är ju faktiskt så att jag har ju privilegiet att BO i detta land och har chanser att återuppleva båda turerna. Tänk om jag varit på semester och mina semesterbilder försvann? Då tror jag inte att jag hade smålett med ironi åt situationen under endast två minuter...

På båten berättades det om att jag hade chans att få se "Orca"  (späckhuggare eller valhaj misstänker jag på förklaringen) och 5 arter av haj bland annat tiger- och hammarhaj! Jag vet också att chansen att få se delfinerna runt båten finns. Så det blir nog en tur på nån ledig dag, som det känns just nu. Samtidigt är jag VÄL medveten om vågorna där ute... Jag kände dem idag och då hade vi inte ens kommit runt udden... Han som berättade lite om turen sa att det ibland inte går att gå ut så långt på grund av vågorna. Kanske väntar jag till i vår... Man slutar gå ut så långt som till hajarnas vatten i november har jag hört...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0