29 okt - Flygplatsdag och Inspirationsmöte

Morgonen startade, som vanligt, med frukost på balkongen. Morgonbrisen var kylig och jag satt med en handduk runt axlarna. Vid kvart över sju nådde solen upp över husen framför mig ,och dess värmande strålar nådde mitt ansiket. En lastbil, vars flak var fullastad av byggarbetare, körde förbi på vägen och ljuden från vardagen började göra sig påmind allt mer. Jag klurade på om det var något nytt jag hade inför mitt inspirationsmöte för kvällen men konstaterade att det händer inte så mycket stora saker här (typ festivaler, mässor, uppträdanden) som är intressant för våra gäster.

Jag blev hämtad straxt före tio av Abdu, min chaufför. Vi hämtade upp gästerna på hotellen och åkte till flygplatsen. allt förflöt enligt planerna. Alla checkade in och kom iväg in i taxfree-zonen och dit fick ju inte jag följa med så vi sa farväl innan. Några kom och donerade en hel del pengar till Oum el Banine, vårt mödrar/barnhem som vi stödjer här, Therese och jag. De hjälper kvinnor som är ensamma mödrar av olika anledningar ( Gå gärna in på http://www.oumelbanine.net/sv.html) och vi brukar fråga vad de är mest i behov av och köper barnkläder, leksaker, blöjor, nappflaskor eller vad de nu behöver just då. Känns bra att kunna hjälpa till!

Mellanlandade kort hemma och åt lunch vid tre och halv fem mötte jag gäster på Golden Beach som ville följa med på Cityturen imorgon och Marrakech på onsdag. Efter det hoppade jag på bussen till Palais du Sud och hämtade gäster till mitt Inspirationsmöte. Liksom förra gången började jag med att berätta vad de kan hitta på och lite att tänka på.  Sen öppnade jag för frågor men det blev inte så många. Därefter fick, de som ville köpa sina utflykter för veckan. Just nu är vi runt 25 till Marrakech till onsdag - And they keep coming. Vi får se hur många det landar på under tisdagen som är sista dagen för anmälan.

Mötet slutade straxt efter halv åtta och jag tog en taxi till kontoret och lämnade ifrån mig biljetterna för registrering och deponerade lite cash. När det var klart och vi hade skrattat lite ihop tog jag en taxi hem, där jag stekte strimlad bacon (värd 30:-) och råstekt potatis. Allt försvann ner i magen - och jag var lycklig. Tänk att få äta bacon i ett arabland - det går inte av för hackor. Blir nästa ÄNNU godare än hemma eftersom det inte går att få tag i mer än i Marjane och verkligen är LYXmat här.

Antal steg tagna denna dag? 7843 - och det var okej, tycker jag. Börjar nästan sakna det som har försvunnit från magen...

Imorgon är det City Tour med härliga gäster som kom idag och två som kom förra veckan men hade hört om den och ville med! Jätteroligt!

Avslutade aftonen med att kollade film på datorn, bloggade och satte på Franska kursen (hittar inte min arabiska kurs - får nog hämta den från telefonen där jag vet att jag har den)  tills jag släckte ner. Då var klockan 22... och jag var allt lite trött efter dagens eskapader.

Men när jag gått och lagt mig var inte dramatiken slut. Det slog i dörrar och skreks i korridoren på franska. Det var ett högljutt gräl som slutade med att mannen skrek "Jag är faktiskt svårt sjuk" och därefter blev det tyst. Jag tänkte tyst för mig själv 'vad skönt att slippa bråk och att bo själv ändå...' och somnade med franska kursen i örat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0