18 okt - Vad är det med tiden?

Jag vakande varannan timme (kollade mobilen) och när klockan var 4 tyckte jag att tiden blivit LITE märklig. Jag kände mig jättepigg och kunde inte fatta varför. Då såg jag genom gardinerna att det började ljusna och då är ju klockan straxt före 7!? Mystiska ting sker i Marocko, tänkte jag.
Då fattade jag beslutet att nu var det ändå färdiglegat i sängen, gick upp och tittade på armbansklockan som låg i badrummet av någon anledning. Den brukar jag i vanliga fall ha bredvid mig.

Det visade sig att klockan var 06.47! Men fatta hur knäpp mobilen är. Den ändrar tid lite nu och då, min Xperia. Det är liksom en Xpericene att ha en sån och helt klart ingen man ställer alarmet efter. Det blir således till att införskaffa en hederlig väckarklocka - om jag inte ska sätta alarmet i armbansuret - fast den piper i 15 sekunder och No more och det är ju LITE tveksamt om man har ett uppdrag kl 4 på morgonen, va? Då sover jag oftast ganska tungt eftersom jag vaknar runt 05.30.

Frukost serverade på balkongen så klart, och tre bloggar publicerades samtidigt. Satte mig och gjorde slutet på min utflyktsmanual, la den på USB och begav mig ännu en gång ut på promenad i Agadir. Den här gången hade jag med mig kartan och försökte hitta närmsta vägen till Palais de Sud och d'Artisanne. Där hade jag ett par uppdrag jag fått av Therese.

Jag hann dessutom med en tur till Agadirs museum som är väl värd ett besök. Jätteintressant museum som visar berbernas sätt att bygga hus, smycken och föremål - och allt är precis på samma sätt idag. Eller nja, man använder inte så mycket Pisé att bygga med (blandning med hö, sand och vatten som smälter när det regnar och det regnar ju här och är därför inte så praktiskt så man har gått över till tegel)

Therese och  jag tog en lunch på Sesame och fikade på Paris innan det blev kontoret. På eftermiddagen fixade jag ett inbjudande servicekontor, bokade besök på Agadirs hotell (elva stycken) som vi ska inspektera imorgon och åtog mig några administrativa uppgifter.

Arbetet slutade straxt före åtta och jag tog en taxi hem för att konstatera att jag har varit i Marocko en vecka när klockan blir 21.30. Det känns som en månad!
Jag har hunnit se, läsa och uppleva så himla mycket. Fast det är ju likadant vart jag än kommer, känner jag. Även på semesterna måste jag uppleva så mycket som möjligt så en vecka känns alltid som en månad...
Danielle på kontoret undrade hur jag gör för att hinna med så mycket som jag gör och jag förklarade att för mig handlar det om Ledarprincip No 9 - Tidsplanering!
För mig finns inte orden "Jag har inte tid" för den har vi lika mycket av, alla vi människor. Frågan är ju bara vad du fyller den med! Och idag fyllde jag den ju bland annat med 11 105 steg och allt som hände på vägen he he

Kvällen blev det lite mer jobb framför datorn och denna blogg.
Nu är det dags för en stunds kontemplation på balkongen innan jag kryper ner under filten med något avsnitt från någon Playkanal. Tack gode gud för internet hemma!

Fridens liljor!


Har du problem med att få tiden att räcka till? Här är några länktips!
http://www.foretagande.se/Ledarskap-och-Hr/Ledarprincip-9-Goda-ledare-tar-tillvara-pa-tiden.html
http://www.studygs.net/svenska/timman.htm
http://ub-counseling.buffalo.edu/stressprocrast.shtml (på engelska)
http://www.ledarskapsutbildningar.org/artikel/planera-din-tid-och-stressa-mindre/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0